HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> A Incalcat Traian Basescu Constitutia?, discutie juridica
cocosel
mesaj 18 May 2007, 09:36 AM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



La 5 februarie 2007 Mihai Răzvan Ungureanu și-a prezentat demisia din funcția de ministru al afacerilor externe, în conformitate cu prevederile art.106 din Constituție și ale art.5 din Legea nr.90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor. Demisia a fost înregistrată la nr.5/611/CPT din 5 februarie 2007 și a devenit
irevocabilă după 15 zile de la depunere. A fost înaintată Președintelui României cu Adresa nr.5/954/CPT din 19 februarie 2007, pentru a emite decretul prin care să se ia act de demisie și să se constate vacantă funcția.
Luând act de vacanța funcției de ministru al afacerilor externe, Președintele României ar fi trebuit ca, în conformitate cu art.10 din Legea nr.90/2001, să numească, la propunerea primului-ministru, conform Scrisorii nr.5/954/CPT din 19 februarie 2007, un nou ministru al afacerilor externe, în persoana senatorului Adrian Mihai Cioroianu. Președintele României nu a dat curs acestei cereri, deși „avea obligația legală de a declara, de îndată, vacantă funcția”,și a refuzat să-l numească pe Adrian Mihai Cioroianu în funcția de ministru al afacerilor externe.
Refuzul Președintelui României „prejudiciază grav activitatea Guvernului și chiar mai
mult, s-a creat o situație gravă în ceea ce privește relațiile internaționale ale României”, în primul rând cu cele ale statelor membre ale Uniunii Europene și ale NATO.

Președintele României „refuză să-și îndeplinească o atribuție de natură executivă, ce i-a fost stabilită prin art.85 alin.(2) din Constituție, art.8 alin.(1) și art.10 din Legea nr.90/2001”.
Niciun text al Constituției nu-i conferă dreptul Președintelui României de a tergiversa numirea unui membru al Guvernului, dacă propunerea făcută în acest sens a urmat prevederea constituțională. Refuzul șefului statului dăunează grav climatului politic și încrederii în instituțiile statului și imaginii externe a României.
- „În România, ca în orice democrație parlamentară modernă, organul esențial al democrației este Parlamentul, rezultat din sufragiu universal”, „în vreme ce organul cu caracter politic cel mai puternic este Guvernul”. „Constituția consfințește o astfel de ordine”.
În conformitate cu art.85 din Constituție, în caz de remaniere guvernamentală,Președintele este cel care numește sau revocă, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului, „dar aceasta nu înseamnă că Președintele are o putere reală de decizie sau că are dreptul constituțional să refuze propunerea primului-ministru”.

Curtea CONSTITUTIONALA constată că domnul Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat în scris din funcția de ministru al afacerilor externe, la data de 5 februarie 2007, a depus demisia la primul-ministru,înregistrată sub nr.5/611/CPT, și aceasta a devenit irevocabilă la 15 zile de la data depunerii,astfel cum se recunoaște, în scris, în cererea primului-ministru.
Ulterior, la data de 19 februarie 2007, cu Adresa nr.5/954/CPT - la data împlinirii celor 15 zile de la depunere,primul ministru a sesizat Președintele României pentru a lua act de demisie și a declara vacantă funcția.
Președintele României a luat act de demisie și a declarat vacantă funcția de ministru al afacerilor externe la data de 12 martie 2007 și a emis Decretul nr.193 din 12 martie 2007,publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.177 din 14 martie 2007.Curtea Constituțională constată că emiterea acestui decret a avut loc la 20 de zile de la data luării la cunoștință, în baza comunicării făcute de primul-ministru la data de 19 februarie 2007, data expedierii.(PRIMA INCALCARE-20 de zile,legea prevede 15 zile)

Procedurile realizate de comisiile permanente parlamentare privind corespunderea candidatului pentru funcția propusă, în cazurile alin.(1) și (3), trebuie avute în vedere de Președintele României, în cazul remanierii guvernamentale prevăzută de alin.(2) al aceluiași art.85 și pe aceste temeiuri Președintele României are îndreptățirea de a verifica corespunderea candidatului pentru funcția propusă, în raport de aceleași condiționări-criterii menționate anterior, și poate solicita motivat o altă propunere din partea primului-ministru.
- În toate cele trei ipoteze ale art.85, primul-ministru face propunerea de candidat pentru funcția de ministru și rezolvarea acesteia se face în condițiile menționate anterior.
- Curtea mai constată că, după cum Parlamentul nu exercită un drept de veto, ci o activitate de verificare a îndeplinirii condițiilor de corespundere în funcție, tot astfel nici Președintele României nu are drept de veto față de propunerea primului-ministru, ci are dreptul de a verifica corespunderea pentru funcție a candidatului și poate cere primului-ministru o altă propunere de candidat la funcție. În toate cazurile respingerea candidaturii trebuie să fie motivată.
(NU AM AUZIT DE O DECLARATIE OFICIALA SAU O NOTA CARE SA MOTIVEZE REFUZUL PRESEDINTELUI adresata primului-ministru)

jamie.gif


--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocosel
mesaj 18 May 2007, 10:13 AM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



Avizul consultativ

Textele din Constituția României care, potrivit propunerii de suspendare din funcție, au fost încălcate prin faptele grave săvârșite de domnul Traian Băsescu, Președintele României, sunt următoarele:
- art.1 alin.(3), (4) și (5); art.2 alin.(1); art.8 alin.(1) și (2); art.16 alin.(1) și (2); art.28; art.51 alin.(4); art.61; art.64; art.65 alin.(2) lit.f) și h); art.74; art.80 alin.(2); art.82 alin.(2); art.84 alin.(1); art.86; art.87; art.89; art.90; art.91; art.102; art.103 alin.(1); art.107 alin.(1); art.116 alin.(2);art.117 alin.(3); art.119; art.124; art.125 alin (2); art.126 alin.(1); art.132 alin.(1); art.133 alin.(1) și (6); art.134 alin.(1); art.135 alin.(1) și alin.(2) lit.a); art.142 alin.(1); art.145; art.147 alin.(4); art.150 alin.(1); art.151 alin.(3).

Aplicând aceste criterii la faptele de încălcare a ordinii juridice constituționale la care se referă art.95 alin.(1) din Legea fundamentală, Curtea reține că pot fi considerate fapte grave de încălcare a prevederilor Constituției actele de decizie sau sustragerea de la îndeplinirea unor acte de decizie obligatorii, prin care Președintele României ar împiedica funcționarea autorităților publice, ar suprima sau ar restrânge drepturile și libertățile cetățenilor, ar tulbura ordinea constituțională ori ar urmări schimbarea ordinii constituționale sau alte fapte de aceeași natură care ar avea sau ar putea avea efecte similare.

-Curtea Constituțională reafirmă convingerea că raporturile instituționale între participanții la viața publică trebuie să se desfășoare în forme civilizate, pentru a se asigura și pe această cale promovarea valorilor supreme consacrate și garantate prin art.1 din Legea fundamentală.
În acest sens, prin Decizia nr.435 din 26 mai 2006, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.576 din 4 iulie 2006, Curtea Constituțională a reținut următoarele: "Statutul constituțional al Președintelui și al primului-ministru, precum și rolul acestora în cadrul democrației constituționale îi obligă să își aleagă forme adecvate de exprimare, astfel încât criticile pe care le fac la adresa unor puteri ale statului să nu se constituie în elemente ce ar putea genera conflicte juridice de natură constituțională între acestea." hh.gif (Auzi ia cica trebuiesc formule adecvate de exprimare..)

citez:"membri Parlamentului,nu fac nimic altceva decât să facă legi pentru infractoriși nu pentru interesul public", iar Parlamentul a fost definit ca "o șandrama intrată în moarte clinică"

Cu CE DREPT FACE ASTFEL DE ACUZATII?? smile.gif

-Traian Băsescu a intervenit în mediul de afaceri cerându-i fostului ministru al economiei Codruț Șereș să rezolve favorabil o cerere a firmei ALRO Slatina și să încetinească procesul de privatizare în domeniul energiei, iar ministrului transporturilor Radu Berceanu "i-a indicat să reevalueze modul în care au acces la contractarea unor lucrări de investiții, mai ales în construcția de autostrăzi, investitorii autohtoni, care ar fi dezavantajați".
Referitor la "cazul ALRO", din scrisoarea adresată de această firmă Președintelui României la data de 17 aprilie 2006 (filele 337-342 din mapa de documente transmisă Curții Constituționale de comisia parlamentară de anchetă) rezultă că i s-au prezentat Președintelui unele propuneri de soluționare a livrărilor de energie pentru grupul ALRO, cerându-i-se sprijinul în acest sens. Cererea a fost trimisă de domnul Traian Băsescu ministrului de resort cu următoarea rezoluție:
"Dl. ministru Codruț Șereș, Rog analizați scrisoarea și dispuneți măsuri în conformitate cu interesul Guvernului, iar dacă este posibil, și cu interesele economiei naționale". Rezoluția este evident neprotocolară, ironică și critică la adresa destinatarului, dar nu poate fi interpretată ca o intervenție de favorizare a firmei petente.

Raspuns demn de o Curte Constitutionala??? hh.gif hh.gif

-Traian Băsescu că a participat de multe ori neinvitat la ședințe de Guvern "care nu aveau tematica prevăzută de art.87 alin.(1) din Constituție "speculând uneori chiar lipsa premierului din țară".

Ce spune Curtea...auzi aci "În exercitarea acestor prerogative, Președintele are libertatea să participe la orice ședință a Guvernului."
Ce spune Constitutia...(1) Președintele României poate lua parte la ședințele Guvernului în care se dezbat probleme de interes național privind politica externă, apărarea țării, asigurarea ordinii publice și, la cererea primului-ministru, în alte situații. " hh.gif

CU CE DREPT VINE LA ORICE INTRUNIRE A GUVERNULUI?? hh.gif

-În motivarea cap.III al propunerii de suspendare se prezintă cazuri în care domnul Traian Băsescu le-a cerut procurorilor redeschiderea unor dosare de urmărire penală, închise, în opinia sa, nejustificat; a timorat membrii Consiliului Superior al Magistraturii și, în general, întregul corp al magistraților prin acuzații nedrepte și prin invective; a influențat alegerea președintelui Consiliului Superior al Magistraturii, nominalizându-l înainte ca acesta să fi fost ales prin votul membrilor Consiliului; s-a substituit instanțelor judecătorești, grațiind anumiți infractori, cu motivarea că în dosarele acestora "nu au fost găsite probe temeinice pentru acuzare; a procedat la numirea în funcție a unor judecători și procurori "la propunerea ministrului justiției, trimițând C.S.M. în decor"; a criticat dur Curtea Constituțională și și-a manifestat dezacordul cu unele soluții ale acesteia.

Curtea zice:"Prerogativele constituționale ca și legitimitatea democratică pe care i-o conferă alegerea lui de către electoratul întregii țări îi impun Președintelui României să aibă un rol activ, prezența lui în viața politică neputând fi rezumată la un exercițiu simbolic și protocolar." hh.gif uita maestri ca nu suntem republica prezidentiala...

Constitutia spune la art.133 alin.(5) Hotărârile Consiliului Superior al Magistraturii se iau prin vot secret. alin.3) Președintele Consiliului Superior al Magistraturii este ales pentru un mandat de un an, ce nu poate fi reînnoit, dintre magistrații prevăzuți la alineatul (2) litera a).

CU CE DREPT SPUNE PREZIDENTUL CINE TREBUIE ALES LA CSM??? hh.gif

ARTICOLUL 134
(1) Consiliul Superior al Magistraturii propune Președintelui României numirea în funcție a judecătorilor și a procurorilor, cu excepția celor stagiari, în condițiile legii.
(4) Consiliul Superior al Magistraturii îndeplinește și alte atribuții stabilite prin legea sa organică, în realizarea rolului său de garant al independenței justiției.

ARTICOLUL 125
(2) Propunerile de numire, precum și promovarea, transferarea și sancționarea judecătorilor sunt de competența Consiliului Superior al Magistraturii, în condițiile legii sale organice.

CU CE DREPT NUMESTE JUDECATORI IN FUNCTIE FARA SA IA ACT DE CSM???? hh.gif

-La pct.1 și 2 din cap.IV se impută domnului Traian Băsescu acte de încălcare a secretului convorbirilor telefonice, luându-se în considerare o declarație a acestuia la o ședință de Guvern, când a afirmat că "avem semnale de la serviciile de informații cu privire la discuții care nu erau în regulă între miniștri și chiar cu unul care este arestat la ora actuală" și un interviu publicat într-un ziar central, în care a arătat că a cerut serviciilor de resort să culeagă informații despre persoanele care urmează să fie numite în funcții de răspundere, pentru a se evita "așezarea în structuri executive importante a unor oameni controlați de grupuri de interese.

Curtea da un raspuns superb:Curtea Constituțională constată că nici din motivarea propunerii de suspendare și nici din
declarațiile date la comisia de anchetă (filele 165 - 254) de fostul și de actualul șef al Serviciului Român de Informații, Radu Timofte și, respectiv, George Maior, precum și de generalul Dumitru Zamfir, nu rezultă că serviciile de informații ar fi efectuat interceptări ale convorbirilor telefonice în afara cadrului legal.

NO COMMNET!! rofl.gif rofl.gif

-În cap.V al motivării propunerii de suspendare se impută domnului Traian Băsescu unele declarații de politică externă contrare politicii promovate de Guvern și atribuțiilor constituționale ale Președintelui României, și anume: a făcut declarații prin care, discriminând între aliații și partenerii României, a lansat ideea "Axei Washington - Londra - București"; în luna septembrie 2005, la sesiunea Adunării Generale a ONU, a declarat că Federația Rusă tratează Marea Neagră ca pe un "lac rusesc"; la 28 iulie 2005, la Washington, a declarat că se poate "conta pe sprijinul României în restabilirea păcii în Liban și pentru a garanta securitatea Israelului"; în mai multe intervenții publice s-a angajat în numele României să participe alături de Rusia și Ucraina la soluționarea conflictului din Transnistria; în luna martie 2005 a afirmat că "suntem trupe de ocupație alături de aliații noștri din Irak"

Curtea:Curtea reține și în acest caz că nu este vorba de acte de decizie ale Președintelui, ci de opinii politice fără efecte în relațiile internaționale ale României, care se întemeiază pe convenții, tratateși alte categorii de înțelegeri, întru totul respectate de țara noastră. Propunerea de suspendare nu relevă încălcări în ceea ce privește îndeplinirea atribuțiilor rezervate Președintelui României în domeniul politicii externe și nici fapte prin care a împiedicat realizarea de către Guvern a politicii externe a țării.

ARTICOLUL 148
(2) Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum și celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate față de dispozițiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.
(3) Prevederile alineatelor (1) și (2) se aplică, în mod corespunzător, și pentru aderarea la actele de revizuire a tratatelor constitutive ale Uniunii Europene.
(4) Parlamentul, Președintele României, Guvernul și autoritatea judecătorească garantează aducerea la îndeplinire a obligațiilor rezultate din actul aderării și din prevederile alineatului (2).

hh.gif
Cu alte cuvinte Presedintele poate sa spuna ce doreste indiferent pe ce subiect si indiferent de natura???Deci poate anunta politic maine ca declara razboi Ungariei??? rofl.gif

CU CE DREPT PUNE IN PERICOL TRATATELE INTERNATIONALE??? hh.gif

Rămâne ca Parlamentul să decidă, pe baza datelor și a informațiilor care îi vor fi prezentate cu ocazia dezbaterilor, asupra existenței și gravității faptelor pentru care s-a propus suspendarea din funcție a Președintelui României, în concordanță cu dispozițiile art.95 din Constituție.Acesta fiind doar un aviz. thumb_yello.gif

Acest topic a fost editat de cocosel: 18 May 2007, 01:13 PM


--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocosel
mesaj 18 May 2007, 01:24 PM
Mesaj #3


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



Se mai impune si exemplificarea celor 2 decizii solutionate de Curtea Constitutionala una in 2005 si una in 2006 pentru a prezenta cadrul care a pregatit avizul ulterior dat.

DECIZIA Nr.53 din 28 ianuarie 2005 asupra cererilor de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Președintele României și Parlament, formulate de președintele Camerei Deputaților si de președintele Senatului ,Publicată în Monitorul Oficial nr.144 din 17.02.2005.

DECIZIA Nr.435 din 26 mai 2006 asupra cererii formulate de președintele Consiliului Superior al Magistraturii de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională, dintre autoritatea judecătorească, pe de o parte, și Președintele României și primul-ministru, pe de altă parte Publicată în Monitorul Oficial nr.576 din 04.07.2006.

ohyeah.gif


--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 18 May 2007, 01:24 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
andra_v
mesaj 18 May 2007, 05:44 PM
Mesaj #4


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



Mai este si proasta formularea constitutionala, "incalcare grava a Constitutiei", rodul gandirii juristilor lui Iliescu. Penibil articol, care lasa loc multor jocuri de glezne...In conditia in care orice prevedere constitutionala este litera de Evanghelie. Pe baza ei, Curtea Constitutionala a dat verdictul conform caruia Traian Basescu nu a incalcat grav Constitutia. Deci a incalcat Constitutia, dar nu grav. Si a aruncat gaina in ograda Parlamentului.

PS Mesajul lui axel a fost mutat pe politica interna, aici vorbim exclusiv dpdv juridic. Multumesc.


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 18 May 2007, 06:01 PM
Mesaj #5


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



QUOTE (andra_v @ 18 May 2007, 07:44 PM)
Pe baza ei, Curtea Constitutionala a dat verdictul conform caruia Traian Basescu nu a incalcat grav Constitutia. Deci a incalcat Constitutia, dar nu grav.

Ai probleme de interpretare a textului in limba Romana.

Afirmatia "X nu e Y Z" unde X este un substantiv/noun phrase, Y este un adjectiv/adj-phrase si Z este iar substantiv/noun phrase nu implica [logic] deloc "X este Z" (si nici "X nu este Z").
Exemple:
X = liliecii
Y = cu pene
Z = zburator
Ai afirmatia (corecta): "liliecii nu sunt zburatoare cu pene". In schimb, "liliecii sunt zburatoare" se intampla sa fie corecta (dar nu e implicata din prima afirmatie).
X = iepurii
Y, Z = la fel ca mai sus.
Ai afirmatia (corecta): "iepurii nu sunt zburatoare cu pene". In schimb, "iepurii sunt zburatoare" este incorecta.



De asemenea "X nu a facut Y Z" (X, Z substantive, Y adjectiv) nu implica deloc "X a facut Z" (si nici "X nu a facut Z").
De asemenea "X nu a Z Y" (X = substantiv, Z = verb, Y = adverb) nu implica deloc "X a Z" (si nici "X nu a Z")

Exemplu (din asta cu verb si adverb/advp):
X = bicicleta; Y = cu spatele; Z = mers
X = automobil; Y = cu spatele; Z = mers


In cazul nostru, X = Basescu, Y = grav, Z = incalcat.

Acest topic a fost editat de axel: 18 May 2007, 06:06 PM


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocosel
mesaj 18 May 2007, 09:33 PM
Mesaj #6


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



Axelica..
Vezi ca aci nu-i politica..iara lilieci si nemultumirile legate de logica lor le poti face pe topicuri adecvate si anume la bancuri.rofl.gif Pana atunci insa iti poti exprima nemultumirile si off-topicurile in Nevada sau in California pentru ca aci ii caciula prea mare...
Multa bafta la bancuri.. thumb_yello.gif

Andra ai dreptate sau folosit de o intrepretare aberanta,auzi o Constitutie poate fi incalcata grav sau mai putin sau doar un piculet..numai la noi legea poate fi exprimata atat de ambiguu...Numai la noi Capataiul Democratiei Constitutia poate avea asemenea interpretari. wink.gif

Ce zici de prestatia Curtii pe acele doua decizii care pregateau terenul evident pentru acest aviz???...
Sau de argumentatiile in cazurile imixtiuni sau la rezolutia Alro??? unsure.gif


--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Eclectic
mesaj 19 May 2007, 03:45 AM
Mesaj #7


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.926
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.950



Nu, nu a incalcat Constitutia.


--------------------
Nu semnez.
I love flowers.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 19 May 2007, 11:34 AM
Mesaj #8


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



Argumente (juridice, desigur)? Nu suntem pe stadion, sau pe forumul politic.
Contrazici decizia Curtii Constitutionale, care spune ca a incalcat, dar nu grav.


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Eclectic
mesaj 19 May 2007, 02:04 PM
Mesaj #9


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.926
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.950



M=am pripit. sorry.gif Reformulez: nu a incalcat-o grav. jamie.gif


--------------------
Nu semnez.
I love flowers.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ics G
mesaj 19 May 2007, 03:47 PM
Mesaj #10


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 42
Inscris: 15 May 07
Forumist Nr.: 9.829



Daca a incalcat,atunci sa spuna care paragraf,litera a constitutiei,ceva clar cu supozitii. ohmy.gif sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Eclectic
mesaj 19 May 2007, 03:49 PM
Mesaj #11


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.926
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.950



Cine? El?


--------------------
Nu semnez.
I love flowers.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 19 May 2007, 05:02 PM
Mesaj #12


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



QUOTE (andra_v @ 19 May 2007, 01:34 PM)
Contrazici decizia Curtii Constitutionale, care spune ca a incalcat, dar nu grav.

Vad ca persisti in eroare!!!
Curtea Constitutionala nu a afirmat ca Basescu a incalcat constitutia!!!
Curtea Constitutionala a afirmat doar ca Basescu nu a incalcat grav constitutia!!!

Daca vrei explicatie legat de interpretarea semantica a propozitiei Curtii Constitutionale, citeste ce am scris mai sus!


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 19 May 2007, 08:17 PM
Mesaj #13


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



Poti sa ne redai exact formularea?

In alta ordine de idei, ics G, citeste, te rog, mesajele lui Cocosel din urma.
Inca o data, va rog sa discutati numai pe teren juridic. Comentariile cu tenta politica au destinate multe alte subforumuri.


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 19 May 2007, 08:36 PM
Mesaj #14


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



Andra, juridic-juridic, dar logica si semantica de ce o lasi pe din afara? blink.gif
Eu credeam ca logica + interpretarea corecta a deciziilor si a legilor sunt critice din punct de vedere juridic!


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocosel
mesaj 19 May 2007, 08:40 PM
Mesaj #15


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



Ti-am mai spus draga axelica...una ii una si alta ii alta... rofl.gif
Auzi aci Curtea Constitutionala a spus ca, ..Constitutia nu a fost incalcata grav...deci logic pot sa inteleg ca a fost incalcata dar nu grav.... rofl.gif asa ca intreaga ta forta de a exprima ceva devine nul in termeni juridici adika pe romaneste bati piua pe loc... thumb_yello.gif
Si daca aduci o opinie trebuie sa o justifici si te-as ruga in termenii cat mai apropiati de norma juridica... thumb_yello.gif


--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 19 May 2007, 08:42 PM
Mesaj #16


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



QUOTE (cocosel @ 19 May 2007, 10:40 PM)
deci logic pot sa inteleg ca a fost incalcata  dar nu grav.... rofl.gif

Numai daca ai probleme de rationament smile.gif
Nu exista nici o implicatie logica intre cele doua afirmatii. Este la fel de posibil ca "CC considera ca Basescu a incalcat constitutia, dar nu grav" cat si "CC considera ca Basescu nu a incalcat deloc constitutia".

Acest topic a fost editat de axel: 19 May 2007, 08:45 PM


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
fiatlux
mesaj 20 May 2007, 11:20 AM
Mesaj #17


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.347
Inscris: 8 October 03
Forumist Nr.: 944



QUOTE (Eclectic @ 19 May 2007, 04:04 PM)
M=am pripit. sorry.gif Reformulez: nu a incalcat-o grav. jamie.gif

cum ar veni ...curat/murdar coane Fanica ! blink.gif "sa se revizuiasca primesc,da' sa nu se schimbe nimic " spoton.gif

juridic si logic ,daca cineva incalca o lege ,d'exemplu a circulatiei ,sa zicem ca se urca beat la volan jamie.gif de ce n-ar incalca si constitutia !?


--------------------
"Când crezi că ai toate răspunsurile, viaţa schimbă toate întrebările." Bob Marley ?!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocosel
mesaj 20 May 2007, 11:33 AM
Mesaj #18


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



Ma simt nevoit sa mai pun odata citatul asta:

Aplicând aceste criterii la faptele de încălcare a ordinii juridice constituționale la care se referă art.95 alin.(1) din Legea fundamentală, Curtea reține că pot fi considerate fapte grave de încălcare a prevederilor Constituției actele de decizie sau sustragerea de la îndeplinirea unor acte de decizie obligatorii, prin care Președintele României ar împiedica funcționarea autorităților publice, ar suprima sau ar restrânge drepturile și libertățile cetățenilor, ar tulbura ordinea constituțională ori ar urmări schimbarea ordinii constituționale sau alte fapte de aceeași natură care ar avea sau ar putea avea efecte similare.

Iar in alta ordine de idei din punct de vedere juridic pe orice parte ai da-o indiferent de aberatiile din decizia Curtii Constitutia a fost incalcata.
Daca cineva insa vrea sa spuna ca nu sa vina cu argumente daca nu atunci are topicuri gramada,buluc chiar la politica unde isi poate exprima optiunile electorale. thumb_yello.gif


--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fiatlux
mesaj 20 May 2007, 11:51 AM
Mesaj #19


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.347
Inscris: 8 October 03
Forumist Nr.: 944



sorry.gif scuze pt interventia profana ,dar in conditiile puse de tine nu pot intra in discutie decit juristi,nu? rolleyes.gif

Acest topic a fost editat de fiatlux: 20 May 2007, 11:51 AM


--------------------
"Când crezi că ai toate răspunsurile, viaţa schimbă toate întrebările." Bob Marley ?!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocosel
mesaj 20 May 2007, 11:54 AM
Mesaj #20


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



Nicidecum dar macar sa argumenteze unele fraze si nu ma refeream la tine..nu sa spuna Nu si atat ca asa spun si io Da si atat...si ce rost mai are discutia. thumb_yello.gif


--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 16 April 2024 - 09:58 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman