HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Eseuri, ...parerea mea umila.
Jubi
mesaj 28 Mar 2004, 10:30 PM
Mesaj #1


Vornic
****

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 453
Inscris: 27 December 03
Din: Constanta
Forumist Nr.: 1.628



Despre razboaie


Razboaiele au fost inca de la inceputul civilizatiei omenesti o problema discutabila.Indiferent ca motivele au fost personale,generale,financiare,teritoriale,razboiul a fost metoda de a sustine interesele prin violenta.In ciuda lungimii,a victimelor,dezavantajelor si probabil a putinelor aspecte pozitive ce le-au avut,razboaiele au fost si vor fi cea mai deranjanta si mai infricosatoare metoda de a obtine putere.
Privind prin sceptrul psihologic,razboaiele pot conduce,sau pot da nastere unor generatii care-si vor uri etnia.Spre exemplu,Holocaustul,un razboi condus de o teorie gresit inteleasa-cea a lui Nietchze privind supra omul-centrata prin gandirea personala si denaturaa al lui Adolf Hitler si al germanilor care credeau ca arieni se incadreaza in tiparul creat de marele filozof,au bantuit,omorat,innebunit mii de evrei si tigani,care au fost nevoiti sa se ascunda prin toate colturile Europei,in credinta ca vor scapa nevatamati si in pace.
Din punctul de vedere religios,prin razboi te poti inchipui un mic Dumnezeu si ca poti decide soarta semenilor tai.Chiar daca numai simplul fapt de a detine puterea si de a jongla cu vieti omenesti e gresit,a incepe un razboi in numele Domnului e si mai gresit.A folosi sau a lua locul lui Dumnezeu in actiunile malefice ale unora e la fel de neconceput ca a comite o crima.
Economic vorbind,razboaiele au creat marile puteri in lume.Tari sau continente au creat aliante cand a fost vorba de a lupta impotriva unei tari mai plina de resurse sau cu un spatiu mai vast,bun de folosinta.In zilele noastre razboaiele sunt bazate pe interese financiare,chiar daca intentile sunt ascunse in spatele unor motive acceptabile,precum Sua pretinde ca lupta impotriva terorismului si fanatismului religios din Irak,adevaratul motiv fiind stocurile de petrol situate pe teritoriul irakian.
Insumand totul, razboaiele folosesc masele,folosesc vieti,folosesc bani pt fiecare dorinta pe care cei ce conduc lumea o au,dar cand vine vorba de a-i ajuta pe cei nevoiasi,sau bolnavi acesti bani si aceeasi motivatie nu mai exista.


--------------------
"Treat the other man's faith gently; it is all he has to believe with. His mind was created for his own thoughts, not yours or mine." Henry S. Haskins
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 March 2024 - 10:10 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman