HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Protocoalele Secrete Ale Meduzei
Ovidiu Bufnila
mesaj 2 Jan 2009, 02:45 PM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.430
Inscris: 30 July 03
Forumist Nr.: 523



Protocoalele Secrete ale Meduzei

Primul Protocol Secret al Meduzei
Tu eşti invadatorul. Fie că invadezi o ţară, o casă, o inimă. Tu, invadându-ne, ne-ai batjocorit preotul, învăţătorul, poetul. Ne-ai siluit femeile pentru ca odraslele tale să conducă ţara asta încă o mie de ani. Ai adus cu tine îngheţul inimei. Ai adus cu tine înstrăinarea noastră de noi înşine şi ne-ai amăgit atât de tare încât am ajuns să ne îndoim de noi înşine. Dar noi suntem îngheţul.

Al doilea Protocol Secret al Meduzei
Ai adus armate de-a lungul amarului de ani să nu care cumva să ne trezim, să ne eliberăm. Ai vrăfuit istoria şi adevărul istoric prin interpuşi pe care i-ai plătit sau pe care i-ai prins de nas cu femei sau cu bani sau cu alte slăbiciuni omeneşti. Ai pus la cale intrigi, organizaţii, partide, mişcări de stradă, glume şi bancuri, hărmălaie poporană, mituri şi prejudecăţi. Dar noi suntem intriga.

Al treilea Protocol Secret al Meduzei
Ne-ai înecat într-un ocean de culpe imaginare iar noi, naivi şi neputincioşi te-am urmat. Ai adus alte legi sau ţi-ai pus slugile să scrie legi strâmbe care să ne strângă în chingi. Ai distrus bărbăţia. Ai distrus feminitatea. Ai râs de noi. Râzi de noi de sute de ani. Ne priveşti de sus. Ne priveşti arogant. Pentru că tu eşti mare şi noi suntem mici. Ăsta e un adevăr. Dar noi suntem oceanul care te va înghiţi pe tine.

Al patrulea Protocol Secret al Meduzei
Tu eşti mare, incredibil de mare în timp ce noi suntem doar mici. Aşa a vrut Dumnezeu. Poate că şi-a râs Dumnezeu de noi. Ne-a lăsat să fim mici, dintr-o toană de-a lui, din uitare, din joacă. Ce-i pasă lui? Tu, în aroganţa ta ne-ai siluit preoţii, i-ai împins să-şi încalce legământul. Ai stricat poporul îmbrâncindu-l în hăhăleală, în neordine, în mizerie şi ură faţă de tot ceea ce nu e mizerie. Dar noi suntem toana lui Dumnezeu care te va distruge.

Al cincilea Protocol Secret al Meduzei
Ne-ai batjocorit pe îndelete fără să te grăbeşti. Ne-ai lăsat să credem că vom fi liberi dar de fapt ţi-ai pregătit odraslele să ne ducă iar în robie. Te-ai înfiinţat pretutindeni în viaţa noastră, eşi în oglinzi, în guvern, în parlament, în poliţie, în biserică, în apa pâraielor, în păduri, la discotecă, în cafenea, la televizie, în scrieri şi legi, în documentele furate, în actele de stare civilă, în şcoli şi facultăţi, în faptele comerciale, în fabrici şi rafinării, în port, pe plajă, la nunţi şi înmormântări. Dar noi suntem înrobirea ta.

Al şaselea Protocol Secret al Meduzei
Dacă stai să te gândeşti, suntem prea mici să-ţi ţinem piept. Poeţii noştri s-au îmbătat cu apă chioară. Nu poţi lupta cu metafore. Dar noi suntem metafora ta mortală.

Al şaptelea Protocol Secret al Meduzei
Scriitorii noştri au plătit din greu, cu viaţa, curajul de a ţi se împotrivi. Ucizi tot ce se ridică împotriva ta. Moartea e e cuvântul de ordine pentru tine, nu e de joacă. Ne-ai adus conducători neînsufleţiţi care nu iubesc ţara, poporul, odoarele noastre sfinte. Ne-ai adus plictisul, comoditatea, laşitatea. Dar noi suntem plictisul tău ucigător.

Al optulea Protocol Secret al Meduzei
De sute de ani te-ai vânzolit pe altarul nostru crezând că suntem morţi, nemişcători, plăpânzi. I-ai făcut pe ai noştri să îi urască pe-ai noştri. I-ai făcut pe ai noştri să-i ucidă pe ai noştri. I-ai făcut să se urască pe ei înşişi în felurite chipuri. dar noi suntem chipul tău.

Al nouălea Protocol Secret al Meduzei
În măreţia ta trufaşă şi ucigătoare ai întinat dragostea a lor noştri de ai noştri. I-ai făcut să se alunge unii pe alţii. I-ai făcut să se înjure unii pe alţii. I-ai făcut să se scuipe unii pe alţii. I-ai făcut să-şi poarte sâmbetele. Ne-ai secătuit. Ne-ai furat tot ce se poate fura unui popor. Dar ai făcut o greşeală. O fac toţi cei care se cred, în măreţia lor arogantă şi ucigătoare, fără de moarte, fără de sfârşit. Dar noi suntem măreţia ta.

Al zecelea Protocol Secret al Meduzei
Ai fost orbit de ura împotriva noastră. Orb fiind nu ai văzut îndârjirea meduzei. Orb fiind nu ai văzut durerea meduzei. Orb fiind nu ai văzut lucrarea meduzei. Orb fiind nu ai văzut creşterea e sine a meduzei. Şi, orb fiind, nu vei înţelege niciodată felul în care meduza îşi va îndeplini misiunea, noi fiind misiunea.

Al unsprezecelea Protocol Secret al Meduzei
Nu ai văzut cum valurile noastre ancestrale spală mizeria din sufletul poporului nostru. Nu ai văzut acele mici sclipiri ale mării noastre de fundament care închideau întunericul tău în mici meduze de sens magic. Nu ai văzut că dincolo de metaforele poeţilor, în adânc, se nasc luptătorii meduzei, curioase şi periculoase alcătuiri ale sensului unui popor. Noi suntem sclipirea magică a mării.

Al doisprezecelea Protocol Secret al Meduzei
Ai crezut, în orbirea ta, că suntem laşi, tâmpiţi, zbenguitori, uşor de momit, uşor de prostit. Ai fost orbit de tipsia pe care îi perpeleai pe cei înslujiţi ţie din varii motive, trădători de ţară, tâmpiţi sadea, curve între curve. Numele odraslelor tale sunt în văluririle meduzei şi toate odraslele tale vor fi ucise în fel şi chip. Numele slugilor tale sunt cunoscute Meduzei şi într-o mie de ani vor fi sfârşite în pustie. Nu vei afla niciodată Numele Meduzei.

Al treisprezecelea Protocol Secret al Meduzei
Nu vei afla niciodată unde vieţuieşte Meduza. Nu vei afla niciodată unde sunt armatele Meduzei. Nu vei afla niciodată cum arată luptătorii ei. Nu vei afla niciodată unde sunt, în ce scop, cum acţionează. Nimeni nu-ţi va spune pentru că cei plătiţi să trădeze vor fi ucişi încă înainte de a fi plătiţi de tine. Nu vei şti în ce fel te vom ucide. Nu vei simţi luptătorii Meduzei în nici un fel. Nu vei fi ucis în somn. Nu vei fi ucis în stradă. Noi suntem strada ta.

Al paisprezecelea Protocol Secret al Meduzei
Armatale Meduzei nu vor da piept cu armatele tale. Armatele tale se vor dezarma ele singure smintindu-se pe nepusă masă. Suntem pretutindeni. Am luat forma trădătorilor învăţând noi înşine ce este trădarea pentru a te putea ucide.

Al cinsprezecelea Protocol Secret al Meduzei
Suntem o armată de neînchipuit, silenţioasă, ordonată, o armată a simultaneităţii şi nonliniarităţii. Nu ne poţi ucide noi fiind sclavii geometriei şi ai filozofiilor deşarte şi ridicole.

Al şaisprezecelea Protocol Secret al Meduzei

Nu ne poţi distruge pentru că nu suntem în timp ce suntem. Tu eşti mort deja dar nu ai cum să înţelegi că eşti mort. Vom ucide rând pe rând toţi copii tăi. Va fi dinte pentru dinte. Noi am construit informatorii, turnătorii şi delatorii care vor veni la tine să trădeze, să te informeze, să mintă cum ştiu ei mai bine.

Al şaptsprezecelea Protocol Secret al Meduzei
Noi construim o altă realitate în care te vei trezi fără să gândeşti. Nu venim cu tancuri. Nu venim cu mitraliere. Nu venim cu bombe. Nu avem nevoie de sateliţi. Nu ascultăm telefoanele slugilor tale şi nu le băgăm în pat femei uşoare, copii sau bărbaţi în travesti. Nu avem nevoie de tehnologii pentru că noi controlăm topologiile discrete ale spaţiului.

Al optsprezecelea Protocol Secret al Meduzei
Noi manipulăm slugile tale, odraslele tale, oamenii tăi de încredere care deja te-au trădat înslugoindu-se altora. În orbirea ta imperială nu ţi-ai dat seama de prezenţa noastră. Generalii tăi îţi vor spune că suntem o mână de luptători idealişti. Ce eroare! Şefii serviciilor tale secrete ne vor inventa ca să-şi justifice posturile şi lefurile grase. Dar noi suntem leafa soldaţilor tăi.

Al nouăsprezecelea Protocol Secret al Meduzei
Spionii tăi vor crede că ne-au dibuit şi vor alerga la tine să-ţi spună poveşti pasionante cu agenţi secreţi, cu femei-cântăreţe prin baruri, şi ele spionii tăi, cu savanţi care îşi vând ţara, cu scriitori care devin agenţi de influenţă şi cu politicieni care îţi fac temenele pentru a se menţine la putere şi a jefui poporul întreg. Dar noi suntem firul ascuns şi vălurit al poveştilor tale.

Al douzăcelea Protocol Secret al Meduzei
Meduzele sunt fiinţe fabuloase, invizibile, ele sunt frontul, ele construiesc frontul, ele sunt înfrângerea şi victoria. Meduzele sunt tot ceea e în corpul tău, ele sunt destinul tău, nu ai scăpare. Tu vei striga după gărzi dar gărzile tale nu vor vedea meduzele. Tu vei telefona după generalii tăi dar noi vom fi deja în corpul tău. Tu vei chema serviciile secrete dar noi suntem deja serviciile tale secrete.

Al douăzecişiunulea Protocol Secret al Meduzei
Noi nu înconjurăm armatele străine noi devenim, noi înşine, acele armate. Reţelele tale de spioni sunt deja virusate, le vedem, le ştim, acum ne transformăm încet, fără să ne grăbim, în proprii tăi spioni. Noi vom fi partidele care au fost ani de zile slugile tale. Noi suntem acum trădătorii care te serveau pentru că am pătruns în corpul trădătorilor.

Al douăzecişidoilea Protocol Secret al Meduzei
Ai fost orb tot timpul. Nu ai înţeles că vrând să distrugi un popor prin război tradiţional vei stârni un alt război pe care nu-l vei putea duce la bun sfârşit. Eroii tăi acoperiţi de glorie în războaiele clasice sunt deja amintiri îngălbenite. Credeai că ne vei ţine arestuiţi dar deja eşti plin de meduze. Eşti mort. Noi venim pe negândite.

Al douăzecişitreilea Protocol Secret al Meduzei
Noi nu vrem medalii. Noi nu vrem măriri. Noi nu vrem premii. Noi nu ţinem reviste de front. Noi nu facem parade militare. Noi nu avem morminte. Noi nu avem cimitire pentru sărbători cu fast. Noi nu suntem numiţi. Noi nu suntem cunoscuţi. Nu ne cunoaşte nimeni. Noi nu tânjim după glorie. Nu ne poţi ucide pentru că nu ai cum să ucizi ceea ce nu există.

Al douăzecişipatrulea Protocol Secret al Meduzei
Noi suntem Meduza. Noi vălurim imaginile, războaiele, revoluţiile, personajele. Fiind fiinţe fabuloase, existenţa noastră este de necrezut pentru o mulţime de lume. Oamenii Meduzei nu ţin morţiş la măriri, la bani, la statui, la recunoaşteri oficiale. Pentru că e de necrezut că ar exista asemenea oameni, putem să vorbim în voie, imaginându-ne în fel şi chip. Tu, invadatorule, eşti imaginarul nostru.

ohyeah.gif ohyeah.gif ohyeah.gif

Acest topic a fost editat de Ovidiu Bufnila: 2 Jan 2009, 03:00 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tontoi
mesaj 2 Jan 2009, 03:30 PM
Mesaj #2


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 274
Inscris: 15 April 08
Din: Intr-o gubernie
Forumist Nr.: 11.499



Bufnilă ai vreo idee dacă ajunge la infinit vreun protocol, ce spui ? într-o societate aflată în plină dezvoltare - mai puţin economică cică - ne putem aştepta să navigheze cu toată forţa spre infinit ?

O meduză poate pedala ? unsure.gif

Acest topic a fost editat de tontoi: 2 Jan 2009, 03:31 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 March 2024 - 02:09 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman