HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Frica La Romani, despre cum suntem cu adevărat!
Ovidiu Bufnila
mesaj 8 Jul 2008, 12:03 PM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.430
Inscris: 30 July 03
Forumist Nr.: 523



Când vorbeşti de cutremur ideologic şi de Schimbare de Semne, unii români o dau cotită şi ţipă ca din gură de şarpe! Anarhie! Săriţi, suntem violaţi! Vai, poliţia! Au fost siluite ideile naostre călduţe! La spânzurătoare cu uzurpatorii filozofiilor mucegăite! Aşa strigă de mii de ani românii care, atunci când vine câte un cutremur ideologic necesar, istoric, natural, cosmogonic, se sperie foarte. Şi, tocmai ei, care până atunci, când nu se trăgea cu muniţie de război, se cufuresc foarte tare. Tocmai ei care, la cenacluri, simpozioane, sesiuni de comunicări, sindrofii telectuale sau la emisiuni TV vorbeau cu dezinvoltură despre Schimbarea Lumii! Ha, ha, ha! Dar s-o experimenteze pe curuţul lor, cum e? E nasol, dom’le! Chiar pe bune ne schimbăm?
rofl.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(Afrodita)
mesaj 8 Jul 2008, 01:38 PM
Mesaj #2





Guests






De schimbat ne schimbam oricum, fie ca vrem, fie ca nu.

Si logic ca toti sar in sus cand schimbarea vine pe neasteptate si cand nimeni nu stie ce inseamna schimbarea aia, ca doar e frica de necunoscut, frica ce paralizeaza pe toti - in diferite moduri.

Da' totusi n-am priceput la ce schimbare faceai tu referire hmm.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 8 Jul 2008, 02:23 PM
Mesaj #3


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(Ovidiu Bufnila @ 8 Jul 2008, 01:03 PM) *
Când vorbeşti de cutremur ideologic şi de Schimbare de Semne, unii români o dau cotită şi ţipă ca din gură de şarpe! Chiar pe bune ne schimbăm?

Banuiesc ca aceste doua cuvinte "cutremur ideologic" definesc o revolutie, revolta, rascoala, etc. Daca ne uitam prin istoria neoficiala vom descoperii ca romanii nu au excelat in ducerea la bun sfarsit a rascoalelor, revoltelor, revolutiilor, etc. Toate miscarile sociale au inceput frumos si au sfarsit trist, lamentabil, cum ar spune un proverb arhicunoscut ne-am inecat ca tiganul la mal. Vina nu ne apartine in totalitate, avem in memoria noastra colectiva secole de istorie si politica bizantina, a trebuit sa supravietuim aici la rascrucea imperiilor si pana la urma te intrebi daca aceasta mentalitate nu era una necesara. Totusi ceva ceva s-a schimbat la romani de fiecare data cand a avut loc cate un "cutremur ideologic" nu pe de-a intregul dar am avut ceva original de fiecare data, poate ca nici nu ar fi fost bine sa fim devotati extremelor, nici macar comunistii nu au fost atat de patrunsi de ideologia respectiva. Dar daca este sa ne referim strict la frica, cred ca romanii nu sunt fricosi ci mai degraba circumspecti pana la limita lasitatii, dar fricosi nu. Mai degraba as asemana lipsa fricii cu nestiinta decat cu frica in sine, romanului nu ii este frica de ceea ce nu stie, mai degraba este fricos in fata evenimentelor traite si transmise din generatie in generatie decat in fata necunoscutului. Tine de cultura noastra pastorala de drumurile necunoscute de credinta. Despre "Schimbarea de semne" nu stiu ce sa spun, poate ca nu inteleg sensul semnelor sau schimbarea in sine?
De schimbat ne vom schimba cu siguranta important este modelul pe care il vom alege (sau ne va alege) vom deveni asemeni grecilor, turcilor sau francezilor, italienilor, spaniolilor, ungurilor, cehilor, etc. cine poate sti.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 04:32 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman