HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Icanologia
Ovidiu Bufnila
mesaj 27 Sep 2006, 08:22 AM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.430
Inscris: 30 July 03
Forumist Nr.: 523



Icanologia este o stiinta inexistenta dar haioasa. Ea vorbeste despre Semne, Sens, Imagini. SSI-urile sunt interesante si insurgente. ICAN este un set de instructioni prin care ajungem sa descoperim trenduri ale Imaginilor Publice. ICAN e un joc. Ar putea fi posibil ca sa nu existe asa ceva. Nu suntem siguri. Fiecare dintre noi isi poate construi ICAN-ul. Primele trei decodificari:
Imaginea Care Are Nume
Imaginea Care Are Noima
Imaginea Care Are Numar

Sigur ca totul trebuie sa fie un joc pervers. ICAN ne ajuta sa descoperim erorile, defectele, manipularile, desfasurarile si asa mai departe din ceea ce numir Realitate. ICAN este un complex informational cu solide legaturi in toate stiintele inclusiv stiintele de frontiera. Icanologia, ca Joc, este accesibila oricui de pe lumea asta. Este manifestarea absoluta a Libertatii de Gandire intr-o lume Manipulabila si Manipulatorie.

Oricine poate redefini ICAN, poate inventa noi proceduri, poate gasi alte sensuri. ICAN nu este a cuiva anume, nu e in proprietatea nimanui. Din cand in cand, Maestrii Secretului din toate timpurile scot la iveala cate o joaca informationala spre deliciul tuturor celor care au curaj sa gandeasca ALTFEL.

Pentru inceput putem discuta despre Gigi Becali pentru ca este pe val. Pe val mai sunt si altii de la Bush, Putin, Madonna, gunoierul Sica, camataru Gore, mistupina Verginica, dom comisar sef de la Sectie, VIP-uri de rangu unu, bonjuristi cu lovele grase care arestuiesc liceence in patu lor cu baldachin tzopesc, tzoape de toate felurile care au ajuns prezentatoare de televiziune sau tot felul de cantarete cu balcoane mishto trimise de serviciilesecrete de aiurea sa inlocuiasca legumele cantarete care in anii cincizeci, saizeci tineau retele de spioni da mucava pe Cheiurile Dambovitei.

Asta e tigrilor.
Ne sucim sa ne-nvartim.

Enjoy!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ovidiu Bufnila
mesaj 27 Sep 2006, 08:22 PM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.430
Inscris: 30 July 03
Forumist Nr.: 523



Acum, ca au ramas in Arhipelag doar Amprentele voastre, ICAN va porni pe urmele altor tigri.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ovidiu Bufnila
mesaj 28 Sep 2006, 09:49 AM
Mesaj #3


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.430
Inscris: 30 July 03
Forumist Nr.: 523



Schimbarea Incadrarilor: o forma de manipulare frecventa. Cum v-ar putea Icanologia sa identificati incadrarile corecte? Schimbarea incadrarilor e extrem de perversa.
rofl.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 28 Sep 2006, 09:49 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Ovidiu Bufnila
mesaj 28 Sep 2006, 08:21 PM
Mesaj #4


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.430
Inscris: 30 July 03
Forumist Nr.: 523



Acu daca e bak digital in Arhipelag atunci fie ca arhipelagul sa se valureasca intr-un ipostaziant blog. Sa fie blog. Economia cu geometrie variabilă va fi cheia de boltă aşa cum trocul electronic va deveni fundamentala într-o lume care, dacă nu-şi va atribui o misiune atotcuprinzătoare, chiar iluzorie, va sucomba în zeci şi sute de stări războinice cu profit substanţial pe termen scurt. Economiile războinice vor sfâşia statele, armatele, astăzi deconstruite, revenind în forţă la putere. Complexităţile, guvernate de minţi strălucitoare sau năucite, vor folosi elanul războinic minoritar în dauna metropolei care, din punct de vedere economic, va fi susţinută de periferii. Războiul economic se va duce între periferii fie că vor fi ele asiatice, europene sau mexicane. Metropola se va sfârşi în confruntări ideologice în timp ce trocul virtual o va distruge corupându-i armata de funcţionari şi virtualizând utopiile economice care au guvernat lumea în dauna ei, prin lagăr şi apocalipsă, prin propagandă şi lipsire de artefact sau prin preaplinul artefactului ca sens ultim al existenţei. Masele largi vor fi seduse şi se vor arunca orbeşte în vâltoarea consumului deconstruind artefactul şi lipsindu-l astfel de sens.

rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ovidiu Bufnila
mesaj 29 Sep 2006, 05:50 PM
Mesaj #5


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.430
Inscris: 30 July 03
Forumist Nr.: 523



Intr-un oras oarecare din Romania se intampla in aceasta clipa o ghidusie: intr-o institutie un tip a fost prins la mijloc. Il lucreaza toata lumea. S-a pus nashpa cu sefu cel mare, cu maharu. Maharu a dat ordin ca omu sa fie ras, tuns si frezat. Omu a inceput sa aiba tot felu de probleme. Cu alte cuvinte, o sa fie ras. Asa merge Istoria.

Intr-o buna zi, cate un om de pe planeta Pamant, din varii motive, intra pe invers cu Sistemu. Si omul moare in cele din urma. Nu e ca in filme. Pur si simplu moare, tigrilor.

Daca intr-o buna zi intrati in conflict cu vreun Sistem, oricare ar fi acela, incercati sa va gasiti rapid ICAN-ul si sa deveniti luptatori ICAN. Numai un luptator ICAN poate invinge un Sistem Pervers si Abil.

Daca nu ati aflat cum arata un om infrant de Sistem, OK, va spun. Arata ca dracu: e dezamagit si plictisit, gras si LEGUMA, suspicios, dus cu pluta, scenarist intre scenarist paranoic sau, mai nasol, e sub forma de tablita scrisa cu negru.

Imi sunteti dragi pentru ca sunteti anecdotici, haiosi si nepretuit de liberi. Va doresc sa ramaneti asa toata viata.

Daca insa vreun Sistem de pe lumea asta o sa puna ochii pe voi, atunci incercati sa nu va pierdeti cu firea, incercati sa va salvati viata in toate formele ei, incercati sa va bateti pe viata si pe moarte.

SISTEMELE sunt Cei Mai Perversi MANIPULATORI.

Povestea spune ca nu poti scapa viu din Actele Manipulatorii ale unui SISTEM. Unii insa au scapat. Oamenii aceia sunt cei mai buni.

Asta va doresc, sa devenit Cei Mai Buni. Sa fiti Cei Mai Buni deslusitori ai Imagologiei indiferent care va fi aceea.

Cu asta va spun la revedere si va transmit cele mai bune ICAN-uri.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ovidiu Bufnila
mesaj 9 Nov 2007, 09:45 AM
Mesaj #6


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.430
Inscris: 30 July 03
Forumist Nr.: 523



Să mergem mai departe, sau, icanologic vorbind, să ne vălurim. Care ar fi al doilea nivel de joc al Codului ICAN?
rofl.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jet li
mesaj 10 Nov 2007, 10:32 AM
Mesaj #7


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.196
Inscris: 31 January 04
Din: ae
Forumist Nr.: 2.045



Nu poti sa intri in conflict cu vreun sistem daca nu ii acorzi vreo importanta
"Is that so?"
http://www.ashidakim.com/zenkoans/3isthatso.html
QUOTE
3. Is That So?

The Zen master Hakuin was praised by his neighbours as one living a pure life.

A beautiful Japanese girl whose parents owned a food store lived near him. Suddenly, without any warning, her parents discovered she was with child.

This made her parents angry. She would not confess who the man was, but after much harassment at last named Hakuin.

In great anger the parent went to the master. "Is that so?" was all he would say.

After the child was born it was brought to Hakuin. By this time he had lost his reputation, which did not trouble him, but he took very good care of the child. He obtained milk from his neighbours and everything else he needed.

A year later the girl-mother could stand it no longer. She told her parents the truth - the real father of the child was a young man who worked in the fishmarket.

The mother and father of the girl at once went to Hakuin to ask forgiveness, to apologize at length, and to get the child back.

Hakuin was willing. In yielding the child, all he said was: "Is that so?"


Acest topic a fost editat de jet li: 10 Nov 2007, 10:51 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 24 April 2024 - 12:48 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman