HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Info Forum

Acest forum se adreseaza tuturor iubitorilor de animale. Sunteti liberi sa va exprimati parerile de orice fel atat timp cat se incadreaza in limitele bunului simt.
Scopul forumului... e simplu. Sa aflam mai multe lucruri din lumea necuvântatoarelor si sa ne ajutam reciproc in diversele probleme cu care ne-am putea confrunta la acest capitol. Orice sugestii sunt binevenite. Enjoy!

 
Reply to this topicStart new topic
> 40 Din Cainii Fara Stapan Au Fost Omoriti, ...de hingherii din Craiova
Diana-Maria
mesaj 9 Apr 2005, 10:39 AM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.796
Inscris: 22 August 03
Forumist Nr.: 654



• Leşurile a peste 40 de câini comunitari au dispărut fără urmă din adăpostul canin de la Făcăi

Suspiciuni
Angajaţii adăpostului spun că animalele au fost eutanasiate iar Apărătorii drepturilor patrupedelor susţin că pielea acestora a fost folosită în marochinărie.

Câinii, duşi pe ascuns la un abator clandestin
Martori
Oamenii din Făcăi, care stau pe lângă adăpost, ne-au spus că există un abator clandestin unde se duc câinii comunitari.



Investigaţii

,,Nu avem încă dovezi, dar, în curând, vom afla ce se întâmplă cu aceste animale nevinovate."
Preşedintele asociaţiei canine spune însă că nu este pentru prima dată când dispar peste noapte atât de multe animale. Luna trecută, tot în timpul nopţii, 40 de patrupede au dispărut fără urmă, nici de această dată negăsindu-se corpurile acestora. “Oamenii din Făcăi, care stau pe lângă adăpost, ne-au spus că există un abator clandestin unde se duc câinii comunitari. Acolo li se pregăteşte pielea pentru confecţionarea mănuşilor. Nu avem încă dovezi, dar, în curând, vom afla ce se întâmplă cu aceste animale nevinovate”, a declarat preşedintele asociaţiei. Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare, Dan Butaru, a declarat că medicul veterinar a fost amendat cu zece milioane de lei, pentru că nu a întocmit nici un act în momentul în care a decis să eutanasieze cei peste 40 de câini comunitari. Medicul veterinar acuzat a precizat, în cele din urmă, că animalele au fost eutanasiate, iar corpurile acestora au fost aruncate într-un puţ părăsit, dar nu a spus locul în care se află acesta.



Peste 40 de câini comunitari au ,,dispărut'', luni seara, din adăpostul aflat în cartierul craiovean Făcăi. Conducerea Asociaţiei Canine “Suflete nevinovate” Craiova îl acuză pe medicul veterinar, angajat al primăriei special pentru a se ocupa de câinii comunitari, că i-a eutanasiat, însă leşurile patrupedelor sunt de negăsit. Mai mult decât atât, preşedintele asociaţiei canine spune că pielea animalelor este pregătită într-un laborator clandestin, după care este folosită la confecţionarea mănuşilor.
La începutul acestei săptămâni, în adăpostul pentru câinii comunitari de la Făcăi, aflat în subordinea Serviciului de Salubritate din Craiova, se aflau peste 100 de patrupede. Animalele sunt hrănite zilnic de către angajaţii Asociaţiei Canine “Suflete nevinovate”. Astfel, la ora 17, conducerea numără câinii şi raportează medicului veterinar Ionel Avram, care ţine evidenţa. “Luni, când ne-am dus să le ducem mâncare, erau 102 câini. I-am numărat şi i-am spus medicului câţi sunt”, a declarat Tuţu Bărbulescu, unul dintre membrii asociaţiei. A doua zi, la aceeaşi oră, când trebuiau număraţi câinii, conducerea asociaţiei a observat că dispăruseră 42 de patrupede. Preşedintele Traian Buduroiu a intrat în panică şi a cerut explicaţii paznicului adăpostului, care i-a spus că nu ştie nimic despre dispariţia câinilor comunitari. Văzând că nu primeşte nici un răspuns, Buduroiu l-a întrebat şi pe medicul veterinar, care i-a spus că animalele au fost eutanasiate, însă a refuzat să-i zică unde se află corpurile acestora. “Câinii au fost omorâţi, însă au şters toate urmele. Mai mult decât atât, refuză să ne spună unde sunt corpurile acestora, pentru că pot fi adevărate focare de infecţie pentru populaţie. Nu vrea să ne spună nici dacă i-au incinerat. Refuză să vorbească cu noi”, s-a plâns preşedintele Asociaţiei Canine “Suflete nevinovate”. Nemulţumiţi de situaţia de la adăpostul din Făcăi, membrii asociaţiei canine au mers, ieri-dimineaţă, la primarul Craiovei, Antonie Solomon, pentru a-i lămuri ce s-a întâmplat cu patrupedele omorâte. Nici nu au intrat bine pe uşă că au şi fost alungaţi de către edilul-şef. “Eu nu mă ocup de câinii voştri. Eu sunt primarul Craiovei. Ieşiţi afară!”, acestea au fost cuvintele de întâmpinare ale primarului Solomon. Ca să nu rămână mai prejos, membrii asociaţiei au strigat cât i-a ţinut gura în faţa primăriei că acum regretă nespus că i-au acordat edilului-şef voturile lor. “Câinii trebuiau omorâţi. Aşa se întâmplă cu fiecare câine. Este luat de pe stradă şi adus la adăpost, unde este ţinut 14 zile, după care i se caută o familie care să-l adopte. În cazul în care nu se găseşte nimeni care să-l vrea, este eutanasiat”, a declarat jurnaliştilor primarul Antonie Solomon. Văzând că nu primesc nici un răspuns nici de la edil, membrii asociaţiei au mers la subprefectul Ionel Groza.
“Am fost informat de această situaţie de aseară (n. r. - marţi seara) şi am dispus o anchetă la nivelul Direcţiei Sanitar-Veterinare. Am vorbit cu domnul director Dan Butaru şi mi-a spus că, într-adevăr, câinii au fost omorâţi, dar medicul respectiv refuză să spună unde sunt leşurile patrupedelor. Pentru asta a fost sancţionat, deoarece a încălcat prevederile legislaţiei”, a precizat subprefectul Ionel Groza.

SURSA 1


Asociatia ''Suflete Nevinovate''



sad.gif

Acest topic a fost editat de Diana-Maria: 9 Apr 2005, 10:40 AM


--------------------

NIHIL SINE DEO!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
flori
mesaj 9 Apr 2005, 11:17 AM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.024
Inscris: 6 September 04
Din: somewhere over the rainbow...
Forumist Nr.: 4.413



Este o adevarata barbarie sa omori astfel niste suflete vinovate. Ma intreb de unde provin toate aceste animale parasite pe strazi in Ro., nicaieri nu am vazut mai multi caini vagabonzi ca in Romania. In toata Europa nu am vazut nici un caine parasit.
Stie cineva cum se procedeaza in tarile civilizate? Poate se va aplica si la noi aceasta metoda!


--------------------
Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana-Maria
mesaj 9 Apr 2005, 11:31 AM
Mesaj #3


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.796
Inscris: 22 August 03
Forumist Nr.: 654



sad.gif
S-a intimplat in 14 martie...
Daca i-ai vedea pe hingheri, murdari, mirosind a bautura si hlizindu-se in timp ce chinuie un animalut, ai intelege TOTUL ...
Nu mai departe de luni (3 aprilie) m-am certat cu ei ca la usa cortului... si eu, si citiva vecini... n-au vrut sa ne-o dea pe Fetita inapoi, o bagasera deja in camionul negru si jegos cu care umbla... ne-au ris in fata ...
Fetita dormea in gradinita, la soare... cind i-a vazut venind a pus burtica in sus, pentru ca e foarte prietenoasa si jucausa...
...Iar ei au luat-o tocmai pe ea, in timp ce in zonele periferice ale orasului, haite salbaticite bintuie fara sa fie bagate in seama de municipalitate...
In acest moment exista pe rol un proces: un cetatean si-a pierdut catelul, acesta a fost prins de hingheri in aceeasi zi si EUTANASIAT LA CITEVA ORE DUPA CE L-AU DUS LA ADAPOST ! mad.gif


--------------------

NIHIL SINE DEO!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 9 Apr 2005, 11:31 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
flori
mesaj 9 Apr 2005, 07:12 PM
Mesaj #4


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.024
Inscris: 6 September 04
Din: somewhere over the rainbow...
Forumist Nr.: 4.413



este ingrozitor ce se intimpla! Cum au indraznit sa ia un caine care se vede ca are stapan? Chiar daca ar fi vorba de caini vagabonzi s-ar putea sa fie adunati, castrati si lasati sa traiasca itr-o rezervatie cit ar putea costa asta? Sint sigura ca s-ar gasi destui iubitori de animale care ar putea sponsoriza o asemenea rezervatie...E inuman ce se intimpla!


--------------------
Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alma
mesaj 9 Apr 2005, 07:57 PM
Mesaj #5


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 150
Inscris: 2 April 05
Din: Targoviste/ Romania
Forumist Nr.: 6.046



Draga mea Diana-Maria …este cumplit ce se intampla cu aceste animale nevinovate …spun din propria experienta …am avut pe scara blocului unde locuiesc o catelusa superba …ii spuneam Fetita …era o dulcica si cunostea pe toata lumea de pe scara , ba chiar le apara apartamentele cand erau plecati la servici.
Din pacate , nimeni nu a vrut sa se implice in grija ei , in castrarea ei …atunci eu si sotul meu am luat-o , am castrat-o , am tinut-o in casa cateva zile pana si-a revenit dupa operatie …ii dadeam in fiecare zi sa manance si ea ne rasplatea cu o labuta intinsa si ne conducea in fiecare dimineata pana la masina .Era o scumpa …din pacate , spatiul nu imi permitea sa o tin in casa si pe ea , avand in vedere ca eu mai am o catelusa de talie mare …am lasat-o la usa mea , i-am asezat un covoras care ii placea mult si zi de zi ii dadeam de mancare si o mangaiam ..ne era tare draga ..
Dar nu toti iubesc animalele si nu toti inteleg sensibilitatea si bunatatea cu care sunt inzestari…intr-o zi , cand ne-am intors de la firma …Fetita nu mai era …am asteptat-o ore in sir , am cautat-o , dar nici urma de ea …sa va mai spun cat am plans si cat ne-am rugat sa se intoarca ? parca o inghitise pamantul 
Am fost si la hingheri la adaposturi si am cautat-o…nici urma de ea …
Dupa mai mult de o luna …o vecina ne-a spus ca de fapt , un alt vecin cam certat cu lumea si caruia ii cam place sa bea , a asteptat sa plecam de acasa si a luat-o cu o masina si a dus-o la tara unde ….a omorat-o ! ba chiar s-a mai si laudat acestei doamne care mi-a spus ulterior in ce hal a putut sa o chinuie pentru ca EL NU PUTEA SA O SUPORTE !
Este trist ca se numesc OAMENI …este trist ca exista …este trist ca noi toti toleram asemenea atrocitati … sad.gif


--------------------
" Un zambet inepuizabil..pe spatiul unei lacrimi ..."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jazz
mesaj 10 Apr 2005, 04:41 AM
Mesaj #6


Haiduc
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.002
Inscris: 17 January 04
Din: Ann Arbor
Forumist Nr.: 1.865



cry.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
milimetru
mesaj 25 Apr 2005, 11:55 AM
Mesaj #7


ex-caa
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.430
Inscris: 26 April 04
Forumist Nr.: 3.261



Eu cred că problema cîinilor fără stăpîni de pe străzi (numiţi de obicei "vagabonzi" sau "comunitari") este una la care încă nu s-a găsit o soluţie onorabilă. În condiţiile în care oraşele României colcăie de tot felul de zone imunde, de gunoaie aruncate la întîmplare etc iar numărul cîinilor este deja foarte mare, tare mă tem că trebuie luată în calcul şi varianta eutanasierii lor, rămîne de văzut cînd şi mai ales cum. Cît despre barbariile de la Craiova (şi din alte părţi!) - nimic nou sub soare... cry.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana-Maria
mesaj 27 Apr 2005, 04:55 PM
Mesaj #8


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.796
Inscris: 22 August 03
Forumist Nr.: 654



Astazi am aflat ca Fetita s-ar putea sa fie inca in viata, pentru ca in aceasta luna au fost externati numai cateii batrini sau foarte-foarte bolnavi.
clapping.gif


--------------------

NIHIL SINE DEO!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kyklos
mesaj 25 Dec 2005, 08:18 PM
Mesaj #9


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



In SUA este o lege mai clara pentru asa ceva . Daca ai lasat cainele pe strada primesti amenda , daca l-ai subnutrit platesti amenda si esti chemat in instanta , daca ai omorat un animal nevinovat primesti un an inchisoare , dar poti iesi pe cautine contra unei sume destul de mari .


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 20 April 2024 - 09:58 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman