HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Info Forum

Acest forum se adreseaza tuturor iubitorilor de animale. Sunteti liberi sa va exprimati parerile de orice fel atat timp cat se incadreaza in limitele bunului simt.
Scopul forumului... e simplu. Sa aflam mai multe lucruri din lumea necuvāntatoarelor si sa ne ajutam reciproc in diversele probleme cu care ne-am putea confrunta la acest capitol. Orice sugestii sunt binevenite. Enjoy!

 
Reply to this topicStart new topic
> Canarii, Tweety... ??? :)
FM!
mesaj 27 Mar 2003, 10:03 PM
Mesaj #1


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Normal , aici vom putea discuta despre canari.
Inainte de toate urmeaza cateva prezentari ale custii, dietei si alte lucruri utile.


Sursa: Petclub


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 27 Mar 2003, 10:22 PM
Mesaj #2


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



PREZENTARE GENERALA

Canarii sunt unele dintre cele mai comune animale de casa. Ei sunt clasificati in increngatura Cordate, subincregatura Vertebrate, clasa Aves, ordinul Passerformes, familia Ploceidae.
Cateva dintre speciile de canari sunt crescute ca animale de casa de secole. Canarii sunt unii dintre cei mai buni cantareti. Pasarile din aceasta familie au un singur lucru in comun, picioarele lor. Trei degete neimpreunate in fata, si unul in spate. Canarii au fost tinuti in captivitate si inmultiti de mai mult de 500 ani. In cele mai multe cazuri sunt galbeni, dar pot fi si verzi. Au fost gasiti in Insulele Canare, inainte ca Columb si echipajul sau sa descopere America, si au fost luati acasa de catre marinari si pastrati datorita cantecelor lor. In Europa a fost introdus la sfarsitul secolului al 15-lea si inceputul secolului al 16-lea.
Astazi sunt canarii care au culori sterse, dar canta frumos si cei cei care au niste culori extraordinare dar nu prea canta. La canari masculul este cel care canta, pe cand femela scoate doar cateva sunete. Daca iti place sa dormi pana tarziu fii atent, deoarece canarul incepe sa cante la ivirea zorilor. Astfel anunta unde se afla si cheama femela canar. Daca iti doresti sa ai un canar care sa iti cante frumos e mai bine sa-l cumperi de la un crescator. Magazinele de animale ofera deseori amestecuri de specii si de aceea s-ar putea sa nimeresti un canar mut. In general canarii ar trebui sa aiba un inel in jurul piciorului pe care sa fie scrisa data de nastere. Cei mai multi masculi incep sa cante la varsta de trei luni. Cu cat inainteaza in varsta cu atat canta mai bine. Canarii se inmultesc repede in captivitate si cu o ingrijire potrivita pot trai pana la 15 ani sau chiar mai mult.



Urmeaza Dieta...


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 28 Mar 2003, 02:24 PM
Mesaj #3


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Dieta

Hranirea cu seminete este buna dar nu ar trebui sa fie singura dieta. Cele mai multe amestecuri de seminte din magazinele de animale sunt bune. Evita sa cumperi o mancare care este recomandata ca fiind completa. Canarul nu ar trebui hranit numai cu mancare. Orice dieta trebuie sa consiste intr-o varietate de mancaruri care ar trebui sa fie proaspata cel putin 40%. Poti sa-ti hranesti canarul cu orice fel de mancare pe care o mananci tu, in afara de ciocolata si avocado. Ambele contin toxine care pot hrani pasarea. De asemenea evita produsele lactate in cantitati mari deaorece pasarea nu le poate digera complet. Ii poti oferi cateva feluri de mancare gatite sau calde.

Desi este tentant sa imparti mancarea cu pasarea ta, nu uita ca gura noastra contine bacterii care sunt periculoase pentru pasari si le pot face rau. Cel mai bine e sa le oferi portiile lor proprii.
Amestecul de seminte pentru toate pasarile ar trebui sa aiba si vitamine. Vitaminele sunt esentiale pentru functiile metabolice. Cand semintele nu a vitamine pasarile nu sunt capabile sa extraga beneficiul complet din mancarea prezenta. Mancare imbogatita cu vitamine este optima pentru crestere, mentinere, reproductie si sanatate.
Unele seminte cu vitamine nu sunt naturale. Dieta naturala de seminte este foarte rar formata din seminte uscate. In cea mai mare parte a anului, pasarile consuma seminte laptoase direct de la planta. Aceste seminte sunt cele mai bune. Vitaminele continute in aceste seminte sunt destul de consistente si adecvate ca sa asigure o nutritie optima. Factorii naturali cum ar fi seceta, insectele, umezeala excesiva, boala si mucegaiul fac ca nivelul de vitamine din seminte sa fie nesigur.

Cercetarile au demonstrat ca suplimentul de vitamine este necesar intr-o productie de varf. Semintele au un loc ca suplimente si in producerea comerciala. Daca printr-o "dieta completa", producatorii inteleg ca pasarile vor supravietui si vor creste cu ajutorul acestor produse, atunci ei au dreptate. Dar daca inseamna ca poti creste niste pasari viguroase fara adaugarea de vitamine, fructe, legume sau oua in ratii, atunci inseamna ca semintele nu vor fi bune. Canarii hraniti numai cu seminte au un penaj urat.
Semintele ar trebui date pasarilor in boluri adanci. Altfel de dispozitive incurajeaza pasarile sa-si aleaga semintele preferate. Acest lucru este risipitor si duce la o dieta neechilibrata. Amestecul ar trebui schimbat doar cand toate semintele sunt consumate.

Pasarile ar trebui hranite cu cantitati mici de fructe, lecume si verdeturi. In general se ofera mere, portocale, banane, ardei verde, porum proaspat, broccoli gatit, spanac verde, papadie, pere, piersici, capsuni si cirese. Diferitele fructe de padure sunt foarte bune.
Ideal ar fi ca toate produsele sa fie crescute acasa. Fructele si legumele crescute organic nu au pesticide periculoase. Fiecare insecta adauga o cantitate mica de proteine; pasarile le plac.
Semintele inmuiate sunt absolut necesare pentru hranirea femelelor si a puilor. Sunt o incantare pentru toate pasarile. Porumbul spart, graul si hrisca in mod normal sunt prea mari si tari dar prin inmuiere devin disponibile si pentru canari. Inmuierea scoate carbohidratii dand semintelor un gust mai bun si devin mult mai usor de digerat. Acest lucru se face prin luarea unui lichid special de inmuiere. Inmuierea trebuie sa dureze cel putin 24 ore. Clatiti bine si strecurati inainte de a le da la pasari.

Mugurii nu sunt acelasi lucru cu semintele inmuiate. Nu toate semintele pot germina. Cele mai multe seminte pentru pasari sunt tratate cu substante conservante si vitamine si de aceea nu germineaza. Aceste seminte ar trebui tinute separat pentru specii diferite de plante care au nevoie de un timp diferit de germinare.
Aceste seminte mai pot fi amestecate cu ou fiert. Cel mai bine este ca acest amestec sa fie proaspat.
Pasarea nu trebuie supra-hranita deoarece este posibil sa moara.
Pasarile trebuiesc hranite in functie de varsta si sex. Nu este bine sa le hranesti numai cu apa si seminte. Hranirea corecta va asigura un penaj frumos si o reproducere buna. In timpul naparlirii si cand isi fac cuibul pasarile consuma o gramada de proteine. Este o prostie sa crezi ca pasarile se vor reproduce in timp ce sunt hranite cu apa si seminte.



Urmeaza cateva sfaturi despre coliviile canarilor... smile.gif


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 28 Mar 2003, 02:24 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
(Afrodita)
mesaj 1 Apr 2003, 02:43 AM
Mesaj #4





Guests






WoW, nu credeam sa fie atata bataie de cap cu cresterea pasarilor.Credeam ca e mai usor ca la pisici, dar vad ca m-am inselat.Bine ca mi-ai zis, ca sa-mi iau "belea" pe cap cool.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 4 Apr 2003, 05:55 AM
Mesaj #5


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



biggrin.gif Intr-adevar... uneori in cazul pasarilor poate fi mai greu decat cu o pisica sau un caine..
Astazi informatiile despre canari continua ... ph34r.gif



Colivii

Cea mai practica colivie pentru canari este cea din fire metalice cu tavita metalica. Bolurile pentru mancare si apa ar trebui potrivite in fata coliviei. Acest tip de colivie este usor de folosit fara a deranja pasarile. Ar trebui sa existe o prevedere cu doi separatori, unul solid si unul pentru paravan. Daca colivia este toata din metal atunci poate fi usor de sterilizat.
Colivia tip cutie poate fi de asemenea folosita dar nu exista nici un avantaj real. Aceste colivii nu sunt ieftine. Materialul pentru construirea acestor colivii este ceva mai ieftin decat al celor din metal. Construirea coliviilor tip cutie iti ia mult timp si este mult de lucru. De asemenea sunt greu de sterilizat si cer mai multa mentinere. Trebuiesc vopsite cel putin o data pe an.
Coliviile mari sunt nefolositoare. Canariilor le este greu sa se miste, pentru ca fiecare tinde sa-si mentina teritoriul. In colivie ei mai mult sar de la un loc de cocotat la altul. Puii si femelele pot fi pusi intr-o colivie mare. Masculii peste un an nu ar trebui. Ei se pot ataca si ucide intre ei. Femelele si puii ar putea fi de asemenea hartuiti si mutilati. In concluzie coliviile mari ar trebui supravegheate in permanenta. In ciuda tuturor precautiilor, se vor inregistra morti ocazionale.
In fiecare sezon de inmultire se reface cuibul, ceea ce este o munca dezagreabila. Cusutul este chinuitor. Camera in care sta pasarea ar trebui sa fie linistita si uscata. Ar trebui plasata deasupra pamantului si departe de lumina si zgomot. Daca aceste conditii nu sunt indeplinite va fi o mare minune daca pasarile vor supravietui sau se vor reproduce.
Temperatura in camera pasarii ar trebui sa fie ridicata, mai ales in perioada de imperechere, deoarece pasarile nu se pot reproduce la temperaturi scazute.
Lumina artificiala pentru camera pasarii ar trebui sa fie fluorescenta. Accesoriile sunt controlate de un ceas care este stat sa ofere 8 ore de lumina pe zi. Acest timp va fi usor crescut in perioada de imperechere, la 17 ore pe zi. Pasarile ar trebui sa dea semne de imperechere la 14 ore de lumina pe zi, dar la acest punct nu sunt destul de pregatite pentru imperechre. Daca se imperecheaza prea repede, primul rand de oua este nefertil. Ele ar trebui sa se imperecheze la 16 ore de lumina pe zi. Mica asteptare este necesara pentru a asigura fertilitatea oualelor. Inchiderea si stingerea luminii poate fi o sentinta la moarte.
Este indicat ca de obicei sa se mareasca lumina cu doar cateva minute pe zi. Cu ceas mecanic acest lucru este imposibil de pus in practica, deoarece aceste dispozitive nu pot fi fixate decat la o jumatate de ora. Acum se pot gasi ceasuri computerizate, cu telecomanda. Acestea pot controla iluminarea in intregime. Salubritatea nu trebuie trecuta cu vederea. Hartia de pe tavite ar trebui schimbata cel putin o data pe saptamana. Mai des este mai bine. Toate bolurile de mancare si apa trebuiesc spalate in fiecare zi si sterilizate frecvent. Podeaua camerei pasarii ar trebui curatata si uscata. Salubrizarea previne si controleaza bolile. Pasarile bolnave trebuiesc izolate. Toata colivia trebuie dezinfectata. Partile de lemn cum ar fi locurile de cocotat trebuiesc aruncate.
Capusele, puricii si paduchii pot fi controlati prin darea cu o solutie cu 0.5% insecticid extras din crizantema. Aceasta concentratie de pesticid poate fi spreiata ca un fel de ceata direct pe pasare si colivii. Un amestec mai puternic de 1%poate fi folosit pentru pereti si podea, dar nu pe pasari. Avicultorii ar trebui sa se straduie ca in interiorul coliviei sa nu existe muste, deoarece acestea sunt o sursa de iritatie, precum si o sursa de infectie serioasa. Respectand toate aceste sfaturi oricine va reusi sa-si creasca pasarile asa cum trebuie. wink.gif

Acest topic a fost editat de FM!: 4 Apr 2003, 05:58 AM


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 4 Apr 2003, 05:57 AM
Mesaj #6


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Cam acestea ar fi informatiile de baza despre canari si intretinerea lor. Acum va puteti hotari daca vreti sau nu sa va luati un canar... smile.gif


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Leon
mesaj 2 Apr 2004, 12:06 AM
Mesaj #7


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 428
Inscris: 14 March 04
Forumist Nr.: 2.584



Draga FM ! Cu mare parere de rau, induci in eroare unii forumisti ce tin cu adevarat la canarii lor, iar acestora le recomand sa citeasca cu atentie:

QUOTE
Canarii se inmultesc repede in captivitate
Din contra...trebuie multa dexteritate.

QUOTE
cu o ingrijire potrivita pot trai pana la 15 ani sau chiar mai mult.
Varsta medie in captivitate e 7 ani.

QUOTE
Magazinele de animale ofera deseori amestecuri de specii si de aceea s-ar putea sa nimeresti un canar mut.
E varba de canari si nu de catari...amestecurile sunt cei mai buni cantareti.

QUOTE
In cele mai multe cazuri sunt galbeni, dar pot fi si verzi.
Probabil ca de atat au auzit tu sad.gif de canari rosii ai auzit, de grii sau albastrii sa nu mai vorbesc.

QUOTE
Hranirea cu seminete este buna dar nu ar trebui sa fie singura dieta.
Asta nu-i dieta prietene...e exact invers...cred ca n-ai inteles cea ce ai vrut sa traduci sad.gif
QUOTE
Canarul nu ar trebui hranit numai cu mancare.
Atunci cu ce?? Cuie, benzina, tnt?? rofl.gif




QUOTE
Poti sa-ti hranesti canarul cu orice fel de mancare pe care o mananci tu, in afara de ciocolata si avocado. Ambele contin toxine care pot hrani pasarea.
Acum e clar..ii poti hranii cu toxine rofl.gif rofl.gif

QUOTE
Ii poti oferi cateva feluri de mancare gatite sau calde.
Al dracu canaru meu...nu vrea ciorba de burta in nici un fel.. cica-i acra. Aveti grija prieteni sa alegeti canari ne mofturosi!!

QUOTE
Dieta naturala de seminte este foarte rar formata din seminte uscate.
Insisti ca spui dieta de seminte, exact ca si dieta de cartofi prajiti si cotlet de porc...gustos la maxim dar nu dieta. thumb_yello.gif


Gata fratilor...m-am plictisit de prostii....cel putin pe azi.

Iar tie FM... cresterea animalelor este altceva decat o incercare de a traduce ceva despre care habar nu ai mad.gif mai ales in cresterea celor mai gingase pasarele, CANARII!!


--------------------
Greu la deal cu boii mici!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 19 April 2024 - 10:54 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman