HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Info Forum

Acest forum se adreseaza tuturor iubitorilor de animale. Sunteti liberi sa va exprimati parerile de orice fel atat timp cat se incadreaza in limitele bunului simt.
Scopul forumului... e simplu. Sa aflam mai multe lucruri din lumea necuvântatoarelor si sa ne ajutam reciproc in diversele probleme cu care ne-am putea confrunta la acest capitol. Orice sugestii sunt binevenite. Enjoy!

 
Reply to this topicStart new topic
> Daca Vrei Sa Iti Iei O Pisica, ce trebuie sa stii.. pe scurt
FM!
mesaj 24 Mar 2003, 01:17 PM
Mesaj #1


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Daca nu aveti inca o pisica dar vreti sa va luati una, trebuie sa cunoasteti cateva lucruri ESENTIALE

Pisicile au nevoie de o ingrijire permanenta. Trebuiesc pieptanate sau periate si au nevoie zilnic de o hrana bogat diversificata; "WC-ul" pisicii trebuie cel putin o data pe zi curatat. Mai departe trebuie sa ne luam raspunderea ca acest animal de casa sa fie eliberat de purici si viermisori si sa fie vaccinat regulat de veterinar impotriva diferitelor boli de pisici.

Este cineva alergic in familia voastra? Daca da, mai bine renuntati la ideea de a avea o pisica.

Cum se prezinta spatiul locuibil la voi, aveti destul loc la dispozitie? Locuiti intr-o zona linistita, poate pisica iesi afara? Sau aveti balcon, unde poate iesi la aer curat?

Sinteti sigur ca balconul prezinta siguranta pentru pisica? Unele obisnuiesc sa se catere pe balustrada si pot aparea mici (sau chiar mai mari) accidente!
Aveti timp suficient ca sa-i oferiti animalului atentia cuvenita?

Aveti posibilitatea materiala ca sa-i oferiti pisicii hrana si asternutul absorbant(nisip)? Ginditi-va ca lunar aveti nevoie in jur de 1 milion de lei pentru o pisica ca sa ii oferiti cat de cat ceva bun.

Binenteles daca va achizitionati o pisica nu uitati ca trebuie sa o duceti la un control veterinar.Si asta costa ceva (vaccinurile, inlaturarea viermisorilor, etc.).In caz ca apar unele boli neasteptate trebuie sa va asteptati si la note de plata mai ridicate.

Va puteti impaca cu idea ca probabil sofaua va fi folosita la catarat, sau covorul va fi uneori urinat?

Se poate intimpla ca pisica sa vomite, binenteles trebuie si-n acest caz stiut cum reactionam.

Ce aveti de gind sa faceti cu pisica daca plecati in concediu?Aveti pe cineva care se poate ocupa de pisica in aceasta perioada, sau sinteti pregatiti sa platiti la un hotel pentru pisici? sau daca nu aveti asa ceva in orasul in care locuiti sau nu va permiteti aveti macar un vecin caruia sa i-o lasati in grija?

Sa va aduc la cunostiinta si faptul ca parul de pisica pe imbracamintea iubita, precum si pe mobila este normal in viata cu pisica.

Cu toate ca pisicile sint foarte mladioase si flexibile, se poate intimpla ca si pisicii sa-i scape ceva pe jos ,sau poate sparge vreun ghiveci de flori.Este asta o problema pentru voi ca pentru mine sigur este in ultima vreme

Aveti grija sa nu aveti in casa plante periculoase/otravitoare, pentru pisica.
Daca mai aveti un alt animalut prin casa deja, fiti foarte atenti daca pisiica se va putea acomoda cu cel deja existent si viceversa.
Cam asta ar fi asa .. in mare niste lucruri care e bine sa fie retinute

Acest topic a fost editat de FM!: 25 Mar 2003, 07:34 PM


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(Afrodita)
mesaj 27 Mar 2003, 12:04 AM
Mesaj #2





Guests






Pai, daca tot vrem sa luam cate o pisica trebuie sa stim un pic despre rasele de pisici , nu?Iata cateva:
Rasa siameza:

Nu se cunosc prea multe lucruri despre originea pisicilor siameze. Exista multe povesti si legende. Una dintre ele povesteste ca era odata o printesa care isi iubea pisicile siameze foarte mult. De fiecare data cand printesa mergea la scaldat, ca sa nu-si piarda inelele, le agata de coada pisicii. Aceasta, pentru a nu pierde inelele, si-a innodat coada. Asa se spune ca a aparut coada indoita la pisicile siameze.

Se presupune ca pisica siameza descinde dintr-o pisica observata de catre Peter Simon Palas, un explorator si naturalist de origine germana, prin 1700 in regiunea Marii Caspice. Pisica respectiva descindea dintr-o pisica neagra si avea culoarea siamezelor actuale. Unii sustin ca siameza descinde dintr-o pisica albinoasa daruita regelui Siamului. Aceasta pisica albinoasa se presupune ca a fost incrucisata cu pisicile din temple, care erau negre. Cert este insa ca siameza este o rasa foarte veche de pisici si a fost selectionată de multe secole.

Se presupune ca frumoasa siameza cu ochi albastrii a aparut pentru prima data in Siam (actuala Thailanda), unde doar regalitatii ii era permis sa detina o astfel de pisica. Se spune ca aceste pisici erau pazitorii templelor si ca erau indragite animale de companie, menite sa insoteasca sufletele regalitatii în lumea de dincolo. Din cauza regimului strict, era foarte greu sa obtii o astfel de pisica. Aceste pisici erau daruite numai in semn de mare pretuire din partea regelui Siamului.

Siamezele au fost prezentate in expozitii pentru prima data in 1871 la Crytal Palace in Anglia. Aceste pisici cu colorit strident si neobișnuit au trezit interes, desii părerile erau impartite. Unii sustineau ca arata ca niste pui de mopsi sau ca au mutre de jder.

In scrierile sale, Harrison Weir povesteste ca printre primele siameze importate se deosebeau doua tipuri: unul mai mic, cu cap alungit, blana lucioasa, lipita de corp si ochii albastrii intens si un tip mai masiv, cu capul rotund, blana mai groasa si nu asa de lipita de corp si ochii albastrii palizi.

Siamezele actuale arata foarte diferit fată de cele din anii '60, in mare parte datorita reproducerii selective. Siameza moderna este eleganta si zvealta, cu urechi exagerat de mari si ochi de culoare albastru intens. Strabismul, coada indoita, capul rotund (numit si "applehead") ca si la tipul vechi, sunt considerate defecte desi unii iubitori de pisici cauta aceste trasaturi atunci cand cumpara o siameza "pet quality". Desi tipul vechi de siameza (numit si siameza traditionala sau Thai) inca exista, daca iti doresti o siameza cu care sa poti participa la expozitii, cea mai buna solutie este sa iei o siameza moderna.

Siameza moderna este o pisica cu o personalitate puternica. Este pisica superlativelor: inteligenta, coplesitoare, temperament deborant, indaratnicie de neintrecut si o capacitate demna de toata admiratia de a-si impune vointa. Siameza este o pisica foarte "guraliva", isi face tot timpul auzita vocea sa ragusita si neplacuta, asa ca nu este un animal de companie potrivit pentru cei care doresc o pisica linistita. Pe de alta parte, daca poti trece cu vederea peste manifestarile ei, vei castiga o prietena fidela si sensibila. Aceste pisici se atasează foarte tare de oameni, urmandu-i peste tot si vrand sa vada tot timpul ce fac. Prin personalitatea sa gratioasă si deosebita, siameza devine centrul mediului sau de viata. Nu suporta sa fie lasata singura acasa pentru perioade lungi si necesita multa dragoste si atentie.

O pisica siameza nu este pentru cei care cred ca o pisica nu trebuie sa fie vazuta sau auzita in casa. Nu este pentru cei care cauta un puiut pufos dragut. O siameza pretinde multe si aspectul ei frumos si elegant nu atrage intotdeauna oamenii. Siamezelor nu le pasa deloc daca sunt judecate, ele stiu ca sunt mai presus de orice. Adora sa fie centrul atentiei.

Siameza se prezinta in urmatoarele culori: seal point (corpul de culoare bej si extremitati maro-negricioase), inca cea mai cunoscuta varietate, blue point (corpul de culoarea ghetarului cu extremitati albastre-cenusii), lilac point (corpul de culoare alba cu extremitati gri-rozacee), chocolate point (corpul de culoare ivorie cu extremitati de culoarea ciocolatei cu lapte), red point (corpul de culoare alba cu o usoara nuanta crem, iar extremitatile de culoare portocalie), cream point (corpul de culoare alb-crem, iar extremitatile crem pastelate), precum si variantele tabby si tortie ale acestor culori (seal, blue, lilac, chocolate, red si cream). Datorita blanii lor scurte si usor de ingrijit, aceste pisici sunt tolerate chiar si de cei care au alergii usoare la parul de pisica. Blana siamezelor este una dintre cele mai usor de ingrijit. Foloseste cu grija o perie de cauciuc o data pe saptamana si blana pisicii tale va arata minunat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(Afrodita)
mesaj 27 Mar 2003, 12:25 AM
Mesaj #3





Guests






Cum nu am mai gasit deocamdata nici o rasa specifica, insa am gasit alte chestii importante , ma gandeam ca nu strica sa le stiti si voi:

Viata cu pisicile

Cine se hotaraste sa aibe in locuinta o pisica , trebuie sa fie pregatit sa-sa ia raspunderea pentru acest animal si sa-i indeplineasca necesitatile naturale. Zoologic pisicile sint calificate ca animale de prada. Chiar daca astazi pisicile de casa si-au incheiat de mult procesul de domesticire, semnele lor particulare cit si comportarea nu ne lasa sa uitam originea lor. Aceasta trebuie avut in vedere daca dorim sa intelegem pisica si daca dorim sa-i inlesnim dreptul de a fi animal. In ultimi ani s-au facut cercetari intensive in legatura cu pisicile. Prin aceasta s-au cistigat foarte multe cunostinte, care dau posibilitatea chiar si amatorilor de a intelege pisica si in acelasi timp ne da posibilitatea de a gasi calea cea mai buna in relatia: Om-Animal. Pentru aceasta dorim sa propunem viitorilor propietari de pisici sa citeasca unele carti despre pisici.

De regula pisicile traiesc intre 10 si 16 ani, unele insa traiesc mult mai mult. Pentru ca pisicile influenteaza viata de zi cu zi astapinului, trebuie avut in vedere si dezavantajele comportarii pisicii si sa ne luam raspunderea pentru aceasta.

Odata cu achizitia unei pisici in locuinta, nu am primit numai un tovaras de joaca,atent,cu personalitate proprie,de la care sa avem mute bucurii; ne luam in acelasi timp raspunderea pentru ingrijirea acestei vieti care depinde de noi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 18 April 2024 - 06:46 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman