HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Panouri Izolante si Panouri Sandwich

Va recomandam panouri termoizolante Topanel si Panouri Isopan, un sistem modern de termoizolare dezvoltat de compania romaneasca Topanel.

 
Reply to this topicStart new topic
> Discutii Generale Despre Agentiile Imobiliare
Mihai
mesaj 26 Aug 2006, 01:42 AM
Mesaj #1


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Ce experienta aveti cu agentiile imobiliare, pe care le recomandati, pe care ar trebui sa le ocolim?




Iata si o stire din Ziarul Financiar, care mi-a dat ideea acestui topic:

2 mil. euro, cel mai scump apartament vandut in Bucuresti

QUOTE
Apartamentul, mobilat complet, este amplasat in zona Primaverii si are o suprafata de 500 de metri patrati.

Cel mai scump apartament vandut anul acesta in Bucuresti a costat doua milioane de euro, avand o suprafata de 500 de metri patrati, tranzactie care a stabilit un nou record pe piata apartamentelor de lux.

"Apartamentele de acest gen se pot numara pe degetele de la o mana", a declarat Ionut Bordei, broker al companiei de consultanta imobiliara Eurisko, firma care a intermediat tranzactia. El nu a dorit sa mentioneze numele celui care a cumparat apartamentul.

Suprafata acestui apartament este comparabila cu a unui teren de baschet, iar pretul este echivalent cu cel pentru 300 de autovehicule Dacia Logan sau patru Rolls Royce, cu toate taxele incluse.

Pretul acestui apartament, mobilat complet, situat in zona Primaverii - Dorobantilor, din nordul Capitalei, ajunge la 4.000 de euro/mp construit, astfel de deal-uri efectuandu-se doar cu banii jos.

Astfel de apartamente se gasesc in cladiri noi si au in general cinci camere, iar dotarile si finisajele sunt la cele mai ridicate standarde, cu elemente ce nu se gasesc pe piata locala.

"Un astfel de apartament are o multime de dotari menite sa-ti usureze viata", declara reprezentantul Eurisko.

Cumparatorii unor astfel de apartamente sunt in general oameni de afaceri romani, dar si straini, cu toate ca acestia opteaza de obicei pentru inchirierea unor locuinte de lux.

In zona parcului Herastrau a fost vandut in luna iunie a acestui an un apartament cu aceeasi suprafata (500 mp), la ultimul nivel din patru etaje, dar la un pret de 1,15 mil. euro.

"Acest apartament are si o terasa de 70 de metri patrati, cu o priveliste deosebita asupra lacului", potrivit reprezentantilor companiei Euroest, intermediarii afacerii. Cumparatorii sunt oameni de afaceri romani.

Cea mai mare afacere cu un apartament realizata in acest an de catre compania de consultanta imobiliara Regatta a fost vanzarea unui apartament de patru camere, nemobilat, pentru 600.000 de euro. Cu o suprafata totala construita de 300 de metri patrati, apartamentul are finisaje moderne si a intrat tot in posesia unor reprezentanti ai mediului de business local.

In zona Primaverii, o zona exclusivista, in care oferta de apartamente este destul de redusa, a fost vandut in acest an un apartament de 450.000 euro, de aceasta data cumparatorii fiind din afara mediului de afaceri si chiar din afara tarii.

Locuinta de 160 de metri patrati a fost achizitionata de catre un doctor sirian in luna martie, pretul pe metrul patrat construit ajungand la 2.800 de euro, potrivit reprezentantilor Rasig Group, compania implicata in tranzactie.

Segmentul de lux continua sa se dezvolte in special in partea de nord a Bucurestiului, zona in care preturile apartamentelor pe metrul patrat construit sunt intre 1.500 si 2.500, dar depasesc aceasta valoare in cazul locuintelor mobilate si finisate la cele mai inalte standarde si care au dotari suplimentare precum garaj sau sala de fitness la nivelurile inferioare ale cladirii.

In ciuda preturilor prohibitive pentru marea masa a populatiei, potrivit expertilor de pe piata, interesul pentru astfel de apartamente este crescut, motiv pentru care ansambluri rezidentiale destinate segmentului de populatie cu venituri mari se construiesc in continuare.

Piata apartamentelor din Bucuresti, care a inregistrat si in acest an o crestere de 15-35%, potrivit expertilor de pe piata, asteapta o segmentare puternica si o asezare a preturilor, dupa lansarea pe piata a numeroaselor proiecte de locuinte aflate in executie.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 26 Aug 2006, 04:44 AM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



Agentiile incaseaza destul de mult (4-6%) pentru ceea ce iti ofera. Acestea au facut ca preturile sa creasca atat de mult, mult peste o valoare rezonabila a pietii. De exemplu: un apartament de 2 camere la margine de Bucuresti,vechi de 30-50 ani, confort 2, fara nici o amenajare, la etaj ridicat, a ajuns sa coste 42-45000 Euro.

Ca urmare, eu prevad o scadere a preturilor cladirilor si terenurilor de anul viitor, urmata de mai multe falimente ale celor ce au investit mult in domeniu(imprumutandu-se), sau de sacadere a profiturilor lor.
Asa s-a intamplat in tarile vecine la 9 luni dupa integrarea in UE.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 30 Aug 2006, 11:23 AM
Mesaj #3


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



QUOTE (Quantum @ 26 Aug 2006, 05:44 AM)
Asa s-a intamplat in tarile vecine la 9 luni dupa integrarea in UE.

In Ungaria preturile la imobiliare s-au diminuat cu pana la 10-15%.


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 30 Aug 2006, 11:23 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Mihai
mesaj 31 Aug 2006, 01:30 PM
Mesaj #4


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Pana se vor diminua, un teren in Valea Prahovei ajunge la 250.000 euro...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 2 Sep 2006, 06:06 AM
Mesaj #5


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



Eu cred ca preturile la terenuri/cladiri sunt prea mari in Romania din cauza cantitatilor mari de bani negri, pe care respectivii/ele vor sa-i spele. Altfel nu-mi explic, asa preturi mari (am citit linkul postat mai sus), in conditiile in care Romania are foarte mult teren disponibil.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 8 Sep 2006, 02:38 PM
Mesaj #6


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Info: 10.000 de euro pe luna, cea mai mare chirie pe apartament

QUOTE
Cea mai mare chirie lunara platita pentru un apartament la bloc in Bucuresti in ultimul an ajunge la aproximativ 10.000 de euro, potrivit informatiilor din piata imobiliara.

"Apartamentul are o suprafata de 440 de metri patrati, fiind amplasat in apropierea parcului Herastrau", a spus Camelia Anton, Senior Consultant in cadrul departamentului Rezidential al DTZ Echinox, compania care a intermediat tranzactia.

Chirii de ordinul miilor de euro pe luna sunt frecvente in zona de nord a Capitalei, destinatia preferata pentru resedintele membrilor corpului diplomatic si ale sefilor de multinationale.

"Cei care platesc sume intre 3.000 si 8.000 de euro pe luna pentru o proprietate sunt companii internationale mari, ambasade sau VIP-uri.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 22 Sep 2006, 09:33 AM
Mesaj #7


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Record imobiliar la Cluj: 16.000 Euro/mp
Vinzarea spatiilor comerciale din Cluj a batut orice record: un spatiu de 14 metri patrati s-a vindut cu aproape 230.000 de euro.
QUOTE
Aflate in zone centrale si aproape de vaduri bune pentru afaceri, spatiile comerciale din Cluj se vind pornind de la 2.000 de euro metrul patrat pina la 5.000 de euro. Exista si spatii pentru care suma de pornire este sub 1.000 de euro sau se invirte in jurul acestei cifre. Insa cel mai bun pret obtinut vreodata de primarie, un record si la nivel de tara, este cel de 16.300 de euro pe metru patrat, platit de o firma clujeana pentru aproape 14 mp, spatiu situat in plin centru al orasului.

Idei din publicitate

“In limbaj imobiliar, aceasta este o oferta speciala. Exista o cerere foarte mare de spatii pentru zona respectiva, deoarece este un vad comercial foarte bun, nu sint spatii, iar acolo tot ce inseamna comert cu bijuterii, amanet, merge extrem de bine”, explica Sanda Moldovan, expert imobiliar si presedintele Uniunii Nationale a Agentiilor Imobiliare (UNIM) Cluj. Strada pe care e situat spatiul este cunoscuta, de altfel, drept strada bijutierilor. Sanda Moldovan sustine ca nu o sperie suma mare platita pe un metru patrat, ci publicitatea care se face in jurul ei. “Se pot da idei si altora. Categoric, discutia in jurul unei sume atit de mari poate duce la cresterea preturilor, mai ales cind e vorba despre zona respectiva. Chiar daca cel care vinde un apartament, spre exemplu, are alte criterii de stabilire a pretului, totusi, vede cu cit s-a vindut spatiul acesta, daca e in zona lui si isi poate reconsidera pozitia”, explica expertul imobiliar.

Investeste pentru copilul ei

Proprietara firmei care a cumparat spatiul, Natalia Bojan, spune ca face investitia pentru baiatul ei, in virsta de cinci ani. “Mai am alte afaceri, trei case de schimb valutar si de amanet, dar nu in zona unde am cumparat spatiul. Acolo vreau sa deschid o bijuterie, voi cumpara un utilaj de 75.000 de euro care prelucreaza aurul si ce ramine din afacerea cu amanet voi transforma in obiecte de aur si le vind acolo. Daca voi obtine autorizatii de constructie de la primarie, voi construi si alt etaj deasupra spatiului, care e o casa veche, cu putina curte, oricum trebuie renovata. Ii va ramine copilului meu”, sustine Natalia Bojan.

Stupefactie imobiliara

Agentii imobiliari considera ca acest pret este extrem de mare, mult peste cele din centrul Capitalei. Tocmai de aceea ei se arata extrem de reticenti in a face comentarii referitoare la acest pret. Ironici, unii au spus ca un astfel de pret ar fi mare chiar si pentru Casa Poporului.

Capitala - mai jos

Potrivit unui raport Colliers, in 2005, cel mai mare pret pentru un spatiu comercial se inregistra in zona Magheru-Balcescu, unde se cereau 7.000-9.000 de euro/mp, in vreme ce pe Calea Victoriei pretul solicitat ajungea la 5.000-7.000 de euro/mp. Cei care au realizat acest raport prevedeau o crestere pe acest segment pina la  10.000 de euro/mp.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 24 Oct 2006, 10:02 AM
Mesaj #8


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Investitiile in apartamente noi din Bucuresti pot aduce castiguri anuale de pana la 14%
Cumpararea unui apartament de trei camere intr-un complex rezidential nou din Bucuresti este o investitie profitabila, care poate asigura un randament intre 9 si 14%, au aratat luni, in cadrul seminarului "Portofoliul imobiliar-o noua afacere", oficialii companiei de consultanta imobiliara Colliers.

QUOTE
Achizitionarea unui apartament de trei camere, spre exemplu, in sistem de credit, intr-un ansamblu rezidential nou, permite inchirierea acestuia la finalizarea constructiei la un pret superior ratei la credit, care sa produca profit pe perioada de derulare a imprumutului, la care se adauga profitul ulterior generat de revanzarea apartamentului, a explicat specialistul in consultanta imobiliara.

In ansamblul rezidential Central Park, pretul la lansarea pe piata, in mai 2005, era de 124.700 de euro pentru un apartament de trei camere cu o suprafata de 123 de metri patrati. Acesta ajunsese in mai 2006 la circa 186.700 de euro. Aceste apartamente au un potential de inchiriere de 1.500 de euro pe luna", a afirmat Paun.

"Cresterea pe care o inregistreaza pretul unui apartament de la lansarea proiectului rezidential pe hartie si pana la darea in folosinta a acestuia este de circa 30%-40%. Dupa darea in folosinta a complexului, preturile mai inregistreaza o crestere de 40-50%, ceea ce genereaza in final un randament al investitiei cuprins intre 9% si 14%", a explicat directorul de operatiuni pe segmentul rezidential in cadrul companiei de consultanta imobiliara Colliers, Ilinca Paun.

Cresterea de pret de 30-40% de la lansarea proiectelor pe piata si pana la finalizarea acestora se datoreaza, in primul rand, faptului ca pretul de pornire are in vedere profitul minim. In al doilea rand, evolutia cererii influenteaza profitul investitorului. Nu in ultimul rand, cresc costurile de constructie, a explicat aceasta.

"Avantajul investitorului depinde de momentul cand acesta achizitioneaza apartamentul, pentru ca, la un an de la lansarea pe piata, cand acesta este inca in stadiu de proiect, cresterea pretului este de cel putin 20%", a precizat in acelasi context consultantul in cadrul departamentului de vanzari si inchirieri rezidentuale al companiei de consultanta imobiliara Colliers, Atena Tiplic.

Chiriile ar putea inregistra o usoara crestere pe segmentul nou de rezidentiale, in viitor, avand in vedere cererea foarte mare de locuinte de lux, integrarea in Uniunea Europeana si venirea in Romania a numeroaselor companii multinationale, a mai spus Tiplic.

Intre elementele de care trebuie sa se tina cont la achizitonarea unei locuinte se numara locatia, care este un factor decisiv in calculul pretului de achizitie, vanzare sau inchiriere, accesul la transportul in comun, aspectele legate de conceptia imobilului, partenerii asociati in vederea construirii proiectului etc. "Cu cat poiectul se va vinde mai bine, cu atat se va inchiria mai bine sau se va revinde mai bine", a subliniat aceasta.

Intre clauzele care trebuie avute in vedere la incheierea pre-contractuluui de vanzare a locuintelor aflate deocamdata in stadiu de proiect, respectiv la incheierea rezervarilor, se numara clauza de pret ferm si nemodificat, care trebuie sa ramana acelasi, indiferent de ce face investitorul, a mai precizat Tiplic.

"Pretul unui apartament de trei camere, care sa poata fi accesibil clasei de mijloc, variaza intre 86.000 si 260.000 de euro, fara TVA, in Bucuresti", a aratat in acelasi context consultantul in cadrul departamentului rezidential al companiei de consulatnta imobiliara Colliers, Simina Istrate.

Apartamentel mai apropiate ca pret de limita inferioara de 86.000 de euro nu se gasesc in zona de centru, nu au deschidere la o strada importanta, nu sunt aproape de mijloacele de transport in comun, au o suprafata mica, de aproximativ 70 de metri patrati, la care se adauga 10-15 metri patrati de cota indiviza in suprafete comune.

In acelasi timp, apartamentele cu preturi mai apropiate de limita superioara de 260.000 de euro au suprafete de circa 200 de euro pe metru patrat, sunt amplasate in centrul si nordul capitalei, au in apropiere mijloace de transport in omun, centre comerciale etc. "Cota indiviza in spatiul comun de care beneficiza fiecare proprietar nu depaseste 15 metri, astfel incat un apartament cu o suprafata mai mare nu creste si suprafata detinuta in spatiile comune", a explicat Istrate.

"Pachetul de finisaje al unui apartament nu va reprezenta o parte importanta in pretul acestuia. Costurile cu finisajele in ansamblul rezidential Central Park, pentru un apartament de trei camere, au oscilat intre 7.000 de euro si 10.000 de euro". a mai spus oficialul companiei.

De asemenea, un loc de parcare exterior poate costa intre 500 si 9000 de euro pe metru patrat, fara TVA, iar unul intr-un spatiu acoperit variaza intre 10.000 si 14.000 de euro. In prezent, im Bucuresti, exista intre 5.000 si 10.000 de cererei de locuinta din partea unor potentiali clienti care isi permit o locuinta si care vor folosi respectivul imobili ca utilizatori finali.

Majoritatea cumparatorilor celor 1.800 de apartamente care s-au vandut pana in prezent in cele 17 proiecte rezidentiale care au fost lansate pe piata Bucurestiului pana acum au vatrste cuprinse intre 30 si 40 de ani. "In prezent nu exista solutii pentru cei cu salarii de 300 sau 400 de euro", a spus Paun.

Preturile la locuintele vechi sunt similare cu cele la locuintele noi. Metrul patrat de spatiu construit ajunge la acelasi pret, doar ca locuintele din blocurile vechi au suprafete mai reduse, au mai explicat specialistii companiei Colliers, adaugand ca, in timp, preturile la locuintele vechi vor intra pe un trend descendent.

Seminarul s-a desfasurat cu prilejul "Zilelor Biz, organizat de "Business Media Group" la World Trade Center in intervalul 23-27 octombrie.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 26 Oct 2006, 07:53 AM
Mesaj #9


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



Aia cu Clujul e ceva de ambitie prosteasca(16.000 Euro/m2)...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 26 Oct 2006, 08:04 AM
Mesaj #10


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



Sau spagute mascate! wink.gif


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 26 Oct 2006, 08:10 AM
Mesaj #11


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



http://en.wikipedia.org/wiki/Real_estate_bubble


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mrs. Rogers
mesaj 26 Oct 2006, 03:40 PM
Mesaj #12


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.267
Inscris: 1 February 04
Forumist Nr.: 2.054



Saptamana trecuta am aflat ca un roman canadian a cumparat licenta exclusiva a REMAX pt Romania . REMAX e cea mai puternica agentie imobiliara in Canada si cred ca si un SUA . O sa faca milioane , milioane, milioane ... rolleyes.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bosse_ro
mesaj 29 Feb 2008, 05:36 PM
Mesaj #13


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 4
Inscris: 29 February 08
Forumist Nr.: 11.334





Salutare la toti!


Am avut de inchiriat un apartament de 3 camere acum vreo luna si pana la urma sa stiti ca m-am descurcat singur...adica ma rog nu singur ca am postat pe niste siteuri si am primit ceva telefoane. In 2 saptmani am avut si din ce alege.

Prin urmare nu va recomand agentiile pentru tranzactii mici, cel putin nu in cazul in care sunteti proprietari... dar cum se zice... fiecare cum il duce capu!

As apela la agentii pentru proiecte mai mari unde e nevoie de profesionisit, daca as avea de inchiriat un bloc intreg sau 4-5 apartamente in zone misto...Altfel mai bine nu...


Tot cautand portaluri am gasit ceva care mi-a placut f mult. E un site numai de anunturi video...adica sunt filmate si i-am sunat, a venit un tip, mi-a filmat apartamentul si cine ma suna il trimiteam intai acolo sa nu-mi bat capu'. Daca ii placea venea, daca nu nu. Baietii zic ca sunt primii care au dezvoltat asa ceva...si sincer bravo lor!

Site e www.vestate.ro - daca aveti ceva treaba in imobiliare sunt sigur ca o sa va placa ideea.

Hai numai bine si mai putin cu agentiile...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 23 May 2008, 12:44 PM
Mesaj #14


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



Stati cu ochii pe imobiliare! He, he, s-ar putea sa cumparam la pret de dumping pana in iarna. Dobanzile deja s-au majorat cu 1 procent in medie, s-au inasprit conditiile de creditare atat pt pf dar mai ales pt firme.


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 23 May 2008, 01:20 PM
Mesaj #15


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



Asa repede? Ma indoiesc. Pentru ca in piata imobiliara exista inertie de pret foarte mare. Oamenii sint foarte greu de convins ca ceeace vand ei nu valoreaza (conform pietii) atat cat se asteapta ei. Trebuie sa dureze poate un an sau doi ca sa se treaca de la piata imobiliara proasta la a lasa la pret.

Din nefericire, in Romania nu exista (din cate stiu eu) statistici care sa te ajute pe tine, ca cumparator sau vanzator, sa-ti faci o idee despre cum merge piata imobiliara. Am in minte lucruri ca:
- nr. de locuinte libere (in care nu sta nimeni, scoase la vanzare sau nu) - relevant ca procent din nr. de locuinte total
- nr. de locuinte scoase la vanzare, pe piata
- nr. de tranzactii imobiliare lunar
- ca o consecinta din primele doua, stoc pentru cate luni exista pe piata (raport dintre nr. de locuinte scoase la vanzare pe nr. de tranzactii imobiliare din ultima luna)
- nr. de locuinte construite in ultima perioada (an, trimestru, etc)
- nr. de locuinte aflate in constructie
- mediana pretului de tranzactionare (mediana, nu media aritmetica)
- chiriile medii
- veniturile medii
- procentul de case cu chirie din nr. de case locuite
- dobanda medie oferita de banci pentru credite ipotecare
- etc.


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 26 May 2008, 07:46 PM
Mesaj #16


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



Nu exista statistici pt ca nu ar fi concludente, inca sunt multi care nu apeleaza la agentii pt vanzare/cump/inchiriere.

Da, asa repede s-ar putea, si nu neaparat de la pers. fizice, cat de la dezvoltatori, deja a iesit la rampa primul faliment, si sunt multi care au greutati in a rambursa creditul luat pe inceperea constructiei. Au fost multi de-alde gicu-betonistu, care, cu doi lei, au zis ca fac miliarde de iepuroi, au luat terenuri ieftine la margine de Bucuresti, au facut credit pt ridicarea cartierelor de apartamente si le-au pus preturi exorbitante. Daca in urma cu cativa ani (5-6), vindeau din faza de proiect, azi nici la semifinit nu se mai inghesuie lumea. Plus ca au inceput si romanasii sa mai cunoasca, nu ii mai pacalesti cu o arcada , doo spoturi si gata, frate, lux occidental.

Plus ca speculantii tot ies de pe piata de la inceputul anului.

S-ar putea ca leul sa o ia in barba rau de tot. Ce ma enerveaza este ca trebuie sa iau un credit si nu ma pot hotari inca la moneda, vad pe de-o parte miscarile disperate ale bnr si valurile imobiliarelor, iar pe de alta parte vad tot mai multe relocari de productie ce au ca tinta Romania. Ape tulburi, moncher.


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 26 May 2008, 08:06 PM
Mesaj #17


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



ai dreptate, moncher! ohyeah.gif Şi īn plus, e şi an electoral, se zvoneşte că litrul de benzină va fi 5 lei, dobānda de referinţă a crescut; iar ceea ce zicea conu' axel mai sus, că piaţa de imobiliare nu este transparentă, pānă vom avea indicatorii respectivi vor mai trece cāţiva ani buni... Oricum, agenţiile şi-au făcut plinul, se bat pe burtă şi īşi cam bat joc de clienţi, aşa că nu e de mirare că omul devine propriul său agent imobiliar, la fel cum īşi repară singur chiuveta, că, de cheamă instalatorul īl stoarce de leuţi... hh.gif


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 26 May 2008, 11:20 PM
Mesaj #18


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



QUOTE(Cucu Mucu @ 26 May 2008, 08:46 PM) *
Nu exista statistici pt ca nu ar fi concludente, inca sunt multi care nu apeleaza la agentii pt vanzare/cump/inchiriere.

Statisticile legate de vanzare se pot face fara probleme, si la casele FSBO (for sale by owner). Pentru ca exista act de vanzare-cumparare, inregistrat parca la primarie. Care contine parca si pretul de vanzare.
Cele legate de constructii pe rol le iei de la constructori. Care sint intr-un numar relativ limitat, nu-s cu sutele de mii.

QUOTE(Cucu Mucu @ 26 May 2008, 08:46 PM) *
Daca in urma cu cativa ani (5-6), vindeau din faza de proiect, azi nici la semifinit nu se mai inghesuie lumea.

Extrapoland ce s-a intamplat in California, Florida, Arizona, etc, inseamna ca in inca vreo 2 ani preturile vor fi considerabil mai mici.
Acolo, cam la sf. lui 2005 - mijlocul lui 2006 s-a atins varful la preturi. Apoi au inceput sa scada masiv numarul de tranzactii, desi preturile au ramas constante inca vreun an. Apoi au inceput sa scada usor. Apoi au inceput sa scada vertiginos (cam in ultimile 6 luni).

QUOTE(Cucu Mucu @ 26 May 2008, 08:46 PM) *
S-ar putea ca leul sa o ia in barba rau de tot.

Pai asta e bine (pentru cei care spera ca pretul caselor sa creasca in continuare). Ca numai inflatia puternica are capacitatea sa mentina cresteri ridicate de pret an de an.

QUOTE
Ce ma enerveaza este ca trebuie sa iau un credit si nu ma pot hotari inca la moneda, vad pe de-o parte miscarile disperate ale bnr si valurile imobiliarelor, iar pe de alta parte vad tot mai multe relocari de productie ce au ca tinta Romania. Ape tulburi, moncher.

Relocarile alea de productie intr-adevar au capacitatea de a schimba fundamentals (in directie pozitiva).
Dar daca tu vrei sa-ti iei credit ca sa-ti faci tu casa ta, si esti unul din cei care sint de parere ca piata imobiliara din Romania va lua calea celor din alte tari (gen SUA) in curand, eu personal ti-as recomanda sa astepti. Din urmatoarele motive:
- cand creste pretul caselor cu 20%, pretul pamantului creste cu X, unde X e mult mai mare de 20%. Reciproca... e evidenta
- acum se construieste in draci. Costurile de constructie sint foarte mari (salarii mari, etc). Cand nu se mai construieste in draci, pentru ca nu mai cresc preturile locuintelor, pun pariu ca constructorii vor fi dispusi sa lucreze pe bani mai putini. In mai putine cuvinte, cerere si oferta smile.gif
- la fel si cu creditele. Bancile din Romania am vazut ca-s tare nesimtite la credite. Au si niste dobanzi cam mari, dar in plus mai baga si niste comisioane groase. Deci dobanda platita e chiar foarte mare (apropos, are careva idee cam care este aceea, in medie, in Romania?). Cand nu se mai avanta toata lumea la credit imobiliar (ca isi dau seama ca nu e cazul sa buy now or be priced out forever), bancilor or sa le cam arda buza dupa clienti. Si pun pariu ca una din solutiile lor e sa devina mai competitive.
Dar, cum ziceam, trebuie sa fii unul din cei care sint de parere ca preturile nu pot creste vertiginos tot timpul, ca exista o relatie naturala dintre fundamentals si preturi si cand aceasta nu este respectata preturile se vor corecta la un moment dat, ca piata romaneasca nu e cu nimic mai deosebita de alte piete, ca oamenii din cand in cand isi si permit sa-si cumpere locuinte (si nu numai 2% dintre ei).


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 27 May 2008, 11:02 AM
Mesaj #19


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



QUOTE(axel @ 27 May 2008, 12:20 AM) *
Statisticile legate de vanzare se pot face fara probleme, si la casele FSBO (for sale by owner). Pentru ca exista act de vanzare-cumparare, inregistrat parca la primarie. Care contine parca si pretul de vanzare.
Cele legate de constructii pe rol le iei de la constructori. Care sint intr-un numar relativ limitat, nu-s cu sutele de mii.


Bube: Contractul de v/c la fsbo e trecut de regula la minimul legal, pt evitarea platii taxelor f mari. Constructorii nu raporteaza corect valoarea lucrarii (tot taxele, bata-le vina), si sunt multi care lucreaza in regie proprie. Cantitatile corecte le-ar putea lua de la inspectoratul de stat pt constructii, daca aia ar vrea si ar avea oameni sa se ocupe cu centralizarea acestor date.

QUOTE
Costurile de constructie sint foarte mari (salarii mari, etc)

Salariile vor mai creste constant in urmatorii ani.

QUOTE
Deci dobanda platita e chiar foarte mare (apropos, are careva idee cam care este aceea, in medie, in Romania?).

E undeva la 16-17% pt euro/chf (incluzand pierderea la schimbul valutar), si 18-19% pt lei.




--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 27 May 2008, 11:41 AM
Mesaj #20


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



QUOTE(Cucu Mucu @ 27 May 2008, 12:02 PM) *
Salariile vor mai creste constant in urmatorii ani.

La cei din constructii? Ma indoiesc ca vor creste mai la fel sau mai mult decat la restul populatiei. Parerea mea e ca chiar vor scadea, in valoare absoluta, in ciuda inflatiei mondiale.

Acest topic a fost editat de axel: 27 May 2008, 11:49 AM


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 27 May 2008, 12:47 PM
Mesaj #21


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



QUOTE(axel @ 27 May 2008, 12:41 PM) *
La cei din constructii? Ma indoiesc ca vor creste mai la fel sau mai mult decat la restul populatiei. Parerea mea e ca chiar vor scadea, in valoare absoluta, in ciuda inflatiei mondiale.

E o cerere imensa pe piata muncii din constructii. Fiecare firma si firmulita are nevoie de cativa muncitori in plus.


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 27 May 2008, 12:52 PM
Mesaj #22


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



QUOTE(Cucu Mucu @ 27 May 2008, 01:47 PM) *
E o cerere imensa pe piata muncii din constructii. Fiecare firma si firmulita are nevoie de cativa muncitori in plus.

Acum, ca se construieste masiv. Dar ce se va intampla cand piata imobiliara (atat cea rezidentiala cat si comerciala) va fi saturata?


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Energie
mesaj 27 May 2008, 12:59 PM
Mesaj #23


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 864
Inscris: 29 November 07
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 10.914



Vor mai trece 20-30 de ani pana la saturare.
Am vazut la o emisiune despre acest subiect ca necesarul de apartamente va fi atins in aceasta perioada de timp.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 27 May 2008, 02:14 PM
Mesaj #24


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(Energie @ 27 May 2008, 01:59 PM) *
Vor mai trece 20-30 de ani pana la saturare.
Am vazut la o emisiune despre acest subiect ca necesarul de apartamente va fi atins in aceasta perioada de timp.

Specialistii in domeniu zic ca deja s-a construit prea mult, mai ales la vile si vilisoare, la apartamente se mai poate dar nu prea mult. Daca mai tinem seama si de ceea ce s-a intamplat in SUA in domeniul imobiliar avem oarece iedee despre ce inseamna saturatie.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 27 May 2008, 05:55 PM
Mesaj #25


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



QUOTE(Energie @ 27 May 2008, 01:59 PM) *
Vor mai trece 20-30 de ani pana la saturare.
Am vazut la o emisiune despre acest subiect ca necesarul de apartamente va fi atins in aceasta perioada de timp.

Pun pariu ca emisiunea era tinuta de oameni cu interes in domeniul imobiliarelor: interese legate de pamanturi, interese legate de constructii, interese legate de comisioanele incasate de agentiile imobiliare.


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 27 May 2008, 05:57 PM
Mesaj #26


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



QUOTE(marduk @ 27 May 2008, 03:14 PM) *
Specialistii in domeniu zic ca deja s-a construit prea mult, mai ales la vile si vilisoare, la apartamente se mai poate dar nu prea mult. Daca mai tinem seama si de ceea ce s-a intamplat in SUA in domeniul imobiliar avem oarece iedee despre ce inseamna saturatie.

Acolo nu s-a intamplat o saturare. Ci o suprasaturare (vorbesc de zone gen Florida).


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 27 May 2008, 09:44 PM
Mesaj #27


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



http://www.jurnalul.ro/articole/125519/bul...liara-se-sparge

Mi se pare ca previziunile lor sint exagerate.


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 14 Jul 2008, 03:05 AM
Mesaj #28


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



Am auzit ca in Anglia au scazut cu 40% saptamana trecuta.
Cat credeti ca dureaza pana se intampla si in Romania?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 25 Jul 2008, 07:40 AM
Mesaj #29


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



Axel , cred ca apreciezi gresit.
Eu cred ca chiar e pe panta, asa se simte aici.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 25 Jul 2008, 10:48 AM
Mesaj #30


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



Eu sint un strong bear (citeste ce am scris mai sus ca sa te convingi), dar nu un quick bear.
Oamenii tin cu dintii la pret. Chiar cu pretul chasing the market down.

Totusi, noua masura cu credite pe baza declaratiilor de impozit s-ar putea sa impinga foarte rapid piata in jos.

Acest topic a fost editat de axel: 25 Jul 2008, 10:49 AM


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 25 Aug 2008, 10:45 AM
Mesaj #31


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



Exista o exceptie prin care bancile pot lua in calcul o crestere mai mare de 20% fata de venitul declarat in anul fiscal anterior - daca clientul poate face dovada continuitatii in viitor a acestor venituri. Cum? Habar nu am, ma gandesc ca un contract de munca pe perioada nedeterminata ar fi deajuns...


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 19 April 2024 - 05:32 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman