HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Informatii Subforum

Acest Subforum este dedicat discutiilor având ca temă principală Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Vă invităm să folositi un limbaj decent. Dacă este cazul, contraziceti argumentat idei, nu atacati forumisti. Totodată, vă rugăm să nu citati mesajul imediat precedent, iar, in cazul articolelor din ziare, redati numai paragrafele importante, nu intreg articolul si mentionati sursa. Vă invităm la un dialog care să promoveze Arta de a conversa!

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Despre Ue Si Consiliul Europei In Cateva Cuvinte
March
mesaj 8 Jan 2007, 03:24 PM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



La intrarea Romaniei in UE sa reamintim foarte pe scurt ce reprezinta aceasta organizatie pe care unii ( inclusiv cativa parlamentari !) o confunda cu Consiliul Europei !!

Uniunea Europeană este o entitate politică, socială şi economică, dezvoltată în Europa, ce este compusă din 27 ţări. Este considerată a fi o construcţie sui generis, situându-se între federaţie şi confederaţie

Sistemul politic al Uniunii Europene este definit de o serie de tratate europene. Acestea urmează să fie în curând înlocuite de un document unic, Constituţia Europei.

Principalele instituţii ale Uniunii Europene sunt :


Consiliul European (este forul politic suprem al Uniunii Europene ). Functioneaza din 1987

Consiliul European nu este o instituţie propriu-zisă a UE, situându-se oarecum deasupra acesteia.Consiliul European este alcătuit la ora actuală din şefii de stat şi de guvern ai ţărilor membre, miniştrii de externe şi Preşedintele Comisiei Europene, cu observaţia că miniştrii de externe şi preşedintele comisiei nu au decât un rol consultativ. Consiliul European deţine în cadrul sistemului politic al UE competenţa directoare, cu alte cuvinte acesta stabileşte liniile directoare şi obiectivele politicii UE. Consiliul însă nu participă decât într-o mică măsură la procesul legislativ din UE. La preşedinţia Consiliului participă prin rotaţie toate ţările membre ale UE, durata mandatului fiind de o jumătate de an. Presedintia in primele 6 luni ale 2007 preluata de Germania apoi urmeaza Portugalia

Comisia Europeană ( sediu la Bruxelles)

Comisia Europeană este organul executiv al Uniunii Europene. Aceasta are rolul de a înainta proiecte legislative (drept iniţiativ) şi de a controla respectarea legilor. Membrii Comisiei UE (comisari) răspund de câte un anumit resort, sunt nominalizaţi de ţările membre şi apoi confirmaţi în funcţie de Parlamentul European. La ora actuală, din fiecare ţară membră provine câte un comisar.
Preşedintele şi vicepreşedinţii:
· José Manuel Durăo Barroso (Portugalia), Preşedinte
· Siim Kallas (Estonia), Vicepreşedinte, administraţie, audituri, şi combaterea corupţiei
· Günter Verheugen (Germania), Vicepreşedinte, companii şi industrie
· Jacques Barrot (Frankreich), Vicepreşedinte, transporturi
· Franco Frattini (Italia), Vicepreşedinte, justiţie, libertate şi securitate
· Margot Wallström (Suedia), Vicepreşedintă, instituţii şi strategie comunicaţională

Consiliul Uniunii Europene (Consiliul de Miniştri ) . Sediu la Bruxelles
Consiliul Uniunii Europene este unul din organele cu putere de decizie ale UE. Este deci o parte componentă a puterii legislative. Consiliul de miniştri adoptă legile împreună cu Parlamentul European. Consiliul de miniştri este deci “Camera superioară” dintr-un sistem legislativ bicameral. El corespunde deci “Senatului” din sistemul românesc

Parlamentul European ( sedii : sediu central la Strasbourg, Bruxelles - loc de intalnire al Comisiilor, si Luxemburg - secretariatul general ). Functioneaza din 1952 . Presedinte pana in 2009 : Joseph Borrell
Parlamentul European reprezintă cel de-al doilea organ legislativ al UE. Parlamentul este ales o dată la 5 ani direct de cetăţenii statelor membre şi reprezintă populaţia în puterea legislativă. Parlamentul European are la ora actuală 732 de deputaţi. Numărul deputaţilor din fiecare ţară depinde în principiu de populaţia acesteia. În sistemul legislativ bicameral al UE Parlamentul European corespunde deci “Camerei inferioare”. Similarul său din sistemul românesc este „Camera deputaţilor“.Parlamentul are trei puteri importante
- Puterea legislativă reprezintă adoptarea legilor europene (foi de parcurs, ordonanţe, decizii).
- Puterea bugetară, deci poate să exercite o influenţă asupra cheltuielilor comunităţii.
- Puterea de supraveghere democratică se exercită asupra Comisiei Europene. PE îşi spune părerea despre numirea membrilor comisiei şi poate să depună o moţiune împotriva acesteia .

Din 2005, România are 35 de observatori în parlament, iar în 2007, numărul acestora va scădea la 33, dar aceştia vor primi drepturi egale cu cele ale oricăror parlamentari europeni

Curtea de Justiţie a Comunităţilor Europene
Curtea europeană de justiţie este curtea supremă şi deci puterea juridică, organul de control al Uniunii

Curtea Europeană de Conturi
Curtea Europeană de Conturi este alcătuită din câte un membru din fiecare ţară a UE şi este aleasă de Consiliul de miniştri pe o perioadă de şase ani. Curtea de conturi are rolul de a controla bugetul UE (veniturile şi cheltuielile UE).

***

În prezent, Uniunea are 27 membri :
- Din 1952 : Franta, Germania, Italia, Tarile de Jos, Belgia, Luxemburg ; ( membri fondatori )
- Din 1973 : Irlanda, Marea Britanie, Danemarca ;
- Din 1981 : Grecia
- Din 1986 :Spania, Portugalia ;
- Din 1995 : Finlanda, Suedia, Austria ;
- Din 2004 : Polonia,Slovenia,Ungaria, Malta,Cipru,Letonia,Estonia, Lituania,Republica Cehă, Slovacia ;
- Din 2007 : Romania, Bulgaria

Simbolurile Uniunii Europene se referă la drapelul, imnul, deviza şi moneda acesteia, conform Articolului IV-1 din proiectul de constituţie europeană. Potrivit constituţiei (care nu a intrat încă în vigoare) drapelul Uniunii este un cerc format din doisprezece stele, pe fond albastru, imnul este extras din Simfonia a 9-a, Odă Bucuriei de Ludwig van Beethoven, deviza actuală este Unitate în diversitate), iar moneda acesteia este euro.

Euro (EUR, sau €) este moneda unică a Uniunii Europene (UE).A fost introdusă pe 1 ianuarie 1999, la miezul nopţii, succedând vechea unitate monetară europeană ECU (European Currency Unit). Monedele naţionale ale ţărilor participante au încetat să existe legal.Totuşi bancnotele şi monedele naţionale au continuat să fie folosite în ţările respective, până la introducerea noilor bancnote şi monede pe 1 ianuarie 2002. Vechile monede şi-au mai păstrat valoarea legală până la data limită de 28 februarie 2002.
Un euro este divizat în 100 cenţi, sau centime (nu contează ce declinare este folosită, centimos spanioli sau centesimi italieni).

În prezent statele membre participante la euro sunt Austria, Belgia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Slovenia şi Spania. Aceste ţări sunt numite frecvent "Zona euro" sau "Euroland".

Andora, Monaco, San Marino şi Vatican folosesc de asemenea euro, deşi nu sunt în mod oficial membri euro, nici măcar membri ai UE. (Au folosit înainte monede care au fost înlocuite prin euro.) Din acestea, Monaco, San Marino şi Vatican şi-au creat propriile monede, cu propriile simboluri naţionale pe spate. Andorra foloseşte monede franceze şi spaniole, de vreme ce au folosit francul francez şi peseta spaniolă ca şi monedele sale. Aceste ţări folosesc euro datorită unor înţelegeri cu statele membre UE (Italia în cazul principatului San Marino şi oraşului Vatican, Franţa în cazul principatului Monaco), aprobate de către Consiliul Uniunii Europene.

Danemarca şi Regatul Unit nu sunt apte în mod legal pentru aderarea la euro, până când guvernele lor nu decid altfel. Suediei nu i-a fost aprobată participarea de nici un act legal; totuşi, Suedia a decis în 1997 să nu se alăture zonei euro, aşa că nu a făcut nici un efort spre a-şi îndeplini criteriul necesar, de a avea o rată stabilă de schimb. Suedia a făcut un referendum pe tema monedei unice europene pe 14 septembrie, 2003, participanţii votând împotriva euro.
În Danemarca un referendum pe tema aderării la euro a avut loc pe 28 septembrie, 2000, rezultând un procent de 53.2% împotriva aderării.

***********

Consiliul Europei

La intemeierea sa oficiala, din 5 mai 1949, Consiliul avea zece membri: Belgia, Danemarca, Franta, Irlanda, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Norvegia, Olanda si Suedia

Consiliul Europei este o organizatie internationala avand 46 de state-membre din regiunea europeana. Poate obtine statutul de membru orice stat european care accepta principiul suprematiei legii si care garanteaza cetatenilor lui drepturile si libertatile fundamentale ale omului.
Unul dintre principalele succese ale Consiliului a fost Conventia Europeana a Drepturilor Omului, care reprezinta baza Curtii Europene a Drepturilor Omului (C.E.D.O.).
Sediul Consiliului Europei se afla la Strasbourg, la granita franco-germana.

Consiliul Europei nu trebuie confundat cu Consiliul Uniunii Europene sau cu Consiliul European, pentru ca institutia despre care facem vorbire este o organizatie separata, nefiind parte a Uniunii Europene.

Consiliul se concentreaza pe urmatoarele activitati: protectia democratiei si a suprematiei legii; protectia drepturilor omului, mai ales a drepturilor sociale, prin Carta sociala europeana, a drepturilor lingvistice, prin Carta europeana pentru limbi regionale sau minoritare; promovarea identitatii si diversitatii culturale in Europa; solutionarea problemelor pe care le infrunta societatea europeana, referitoare la discriminare, xenofobie, degradarea mediului, SIDA, droguri si crima organizata; incurajarea stabilitatii democratice prin intermediul reformelor.
Institutiile Consiliului Europei sunt: Secretariatul, Comitetul de Ministri, Adunarea Parlamentara, Curtea Europeana a Drepturilor Omului, Comisarul pentru drepturile omului.

In 1955, Consiliul Europei a creat celebrul drapel european, cu cele 12 stele aurite asezate in cerc pe un fond albastru. Imnul european instituit tot de Consiliul Europei in 1972 este bazat pe Oda Bucuriei, ce face parte din Simfonia a IX-a a lui Ludwig van Beethoven. In 1964, ziua intemeierii sale oficiale (5 mai 1949), a devenit Ziua Europei. Intre timp, ziua Europei a fost mutata pe 9 mai.
Pentru a evita confuzia cu Uniunea Europeana, care utilizeaza acelasi drapel, deseori Consiliul foloseste o versiune modificata, ce prezinta un „e” stilizat in centrul stelelor de pe drapel.

Romania a fost admisa in Consiliul Europei la 7 octombrie 1993

Acest topic a fost editat de March: 8 Jan 2007, 03:29 PM


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 21 Jan 2007, 07:01 PM
Mesaj #2


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



Consiliul Europei are, in principal, atributii in domeniul respectarii [b]drepturilor omului, in timp ce Uniunea Europeana are un rol, in primul rand, economic: dezvoltarea durabila a Europei, fundamentata pe o crestere economica echilibrata, pe o economie sociala de piata foarte competitiva, vizand ocuparea fortei de munca si progresul social si un inalt nivel de protectie si de imbunatatire a calitatii mediului. Uniunea promoveaza progresul stiintific si tehnic, tocmai in scopul asigurarii unui nivel de trai si a unui grad inalt de protectie sociala.

Statele membre ale Consiliului Europei au ratificat Conventia Europeana a Drepturilor Omului si au recunoscut obligativitatea deciziilor Curtii Europene de Justitie (Curtea de la Strassbourg) pe teritoriul lor.

In ceea ce priveste Consiliul European, March, fac urmatoarea precizare: ai dreptate ca, sub aspect formal, Consiliul European nu are putere de decizie. Consiliul de Ministri are, in UE, rolul unui Parlament. Este legislativul Uniunii. Consiliul European insa, fiind format din sefii de stat si de guvern ai UE, ii da acestea impulsurile necesare dezvoltarii si ii defineste orientarile si prioritatile de politica generala, cf. art. 20 din Tratatul Constitutional (Constitutia UE, in curs de ratificare)). Nu are nici o functie legislativa, dar are rolul politic esential. Consiliul European stabileste liniile directoare ale UE, la acest nivel se ia decizia politica si i se da unda verde Consiliului de Ministri sa voteze un anumit act normativ. Cu alte cuvinte, este cel mai important organism din UE; nu degeaba Constitutia il enumera inaintea Consiliului Uniunii Europene printre institutiile UE.

Intrebare: Are UE personalitate juridica?

Acest topic a fost editat de andra_v: 21 Jan 2007, 07:08 PM


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 22 Jan 2007, 08:15 AM
Mesaj #3


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



are.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 22 Jan 2007, 08:15 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
andra_v
mesaj 23 Jan 2007, 02:08 PM
Mesaj #4


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



Cum argumentezi? In Constitutie (in curs de ratificare) scrie alb pe negru ca are. Dar in prezent?


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 24 Jan 2007, 06:12 AM
Mesaj #5


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



s-a infiintat ca o personalitate juridica (uniunea carbune otel) si ce s-a construit dupa asta e o continuare a acelei uniuni.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
actionmedia
mesaj 17 May 2007, 11:51 AM
Mesaj #6


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 5.298
Inscris: 9 June 04
Forumist Nr.: 3.787



smile.gif Youpiie:

Dumnezeu, scos de Merkel din Constitutia UE

Noul tratat al UE, ce ar trebui semnat de cele 27 de state in iunie, nu va contine referiri la caracterul crestin al Europei. Cancelarul german Angela Merkel (foto), reprezentanta Partidului Crestin Democrat, s-a vazut nevoit sa renunte la mentionarea radacinilor crestine ale Europei in tratatul ce va lua locul Constitutiei europene.


E mai bine asa. Sa ramana o organiztie laica.


--------------------
viata e simpla si misto!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 17 May 2007, 11:55 AM
Mesaj #7


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



QUOTE (freeman @ 24 Jan 2007, 07:12 AM)
s-a infiintat ca o personalitate juridica (uniunea carbune otel) si ce s-a construit dupa asta e o continuare a acelei uniuni.

S-a pornit constructia unei uniuni politice, dar nu se stie daca se va realiza. Mai eles in contextul respingerii Constitutiei de catre Franta si Olanda.
Am sa detaliez niste probleme juridice pe un topic corespunzator. Cum imi termin treaba creez subiectul.


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 13 Dec 2007, 05:02 PM
Mesaj #8


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Băsescu, Tăriceanu şi Cioroianu au semnat Tratatul de reformă al UE
- armonie , strangeri de maini, zambete, discutii amicale intre cei trei ! Ce s-o fi intamplat ? unsure.gif Ca doar nu-i nici luna plina nici noua !? tongue.gif

In schimb PSD e suparat :
Băsescu, Tăriceanu şi Cioroianu, la Lisabona fără să aibă mandat pentru a angaja România

Acest topic a fost editat de March: 13 Dec 2007, 05:04 PM


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 3 Nov 2009, 10:54 AM
Mesaj #9


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



O palma usturatoare pentru Basescu si pedelicii lui , dar un castig pentru tara noastra !

Adrian Severin, tot mai aproape de functia de ministru de Externe al UE thumb_yello.gif

(...)

Guvernul de la Bucuresti si presedintele Traian Basescu nu au facut absolut niciun gest diplomatic pentru sustinerea europarlamentarului Adrian Severin.

Consiliul Europei nu-i parlamentul de pe Dambovita unde Basescu desemneaza dupa cum vor muschii lui ! devil.gif

Acest topic a fost editat de March: 3 Nov 2009, 10:54 AM


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
turbo trabant
mesaj 3 Nov 2009, 10:56 AM
Mesaj #10


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



severin ? urmeaza becali la agricultura!

incetati cu tampeniile nu da nimeni portofoliile importante la rudele sarace din est....


--------------------
Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 3 Nov 2009, 11:12 AM
Mesaj #11


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



QUOTE(turbo trabant @ 3 Nov 2009, 12:56 PM) *
severin ? urmeaza becali la agricultura!

incetati cu tampeniile nu da nimeni portofoliile importante la rudele sarace din est....


Daca matale pui semnalul egal intre Severin si Becali stau si ma gandesc daca o faci din rea vointa sau din necunoastere ,ca sa nu zic altfel.



--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
turbo trabant
mesaj 3 Nov 2009, 11:31 AM
Mesaj #12


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



amandoi sunt din ro? cine e ro in consiliu? nimeni .

mai curand ajunge presedintele norvegiei ministru de externe.

Acest topic a fost editat de turbo trabant: 3 Nov 2009, 11:31 AM


--------------------
Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 3 Nov 2009, 11:36 AM
Mesaj #13


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



QUOTE(turbo trabant @ 3 Nov 2009, 01:31 PM) *
amandoi sunt din ro? cine e ro in consiliu? nimeni .

Iti sugerez sa citesti cu atentie articolul ala la care am facut trimitere si o sa afli ce grup propune candidatul pentru postul de ministru de externe si ce sustinere are Severin.



--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
turbo trabant
mesaj 3 Nov 2009, 11:42 AM
Mesaj #14


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



smile.gif ce naiba parca esti copil. si la brucseles ca si la bucale ciolanul se imparte la dulaii cei mari si dupa aia firimiturile la catelusi. ca un catelus catindeaza la fonctie nu face decat parte din regulile "jocului democratic".



--------------------
Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 3 Nov 2009, 11:45 AM
Mesaj #15


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



QUOTE(turbo trabant @ 3 Nov 2009, 01:42 PM) *
smile.gif ce naiba parca esti copil. si la brucseles ca si la bucale ciolanul se imparte la dulaii cei mari si dupa aia firimiturile la catelusi. ca un catelus catindeaza la fonctie nu face decat parte din regulile "jocului democratic".

Bine. Inca odata , grupul socialist este cel care propune candidatul pentru postul de min. de externe. Deci fii matale mai matur si spune-mi care-i celalalt candidat propus de grupul socialist care ar avea o mai mare sustinere decat Severin la acest scaun ?!


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
turbo trabant
mesaj 3 Nov 2009, 11:47 AM
Mesaj #16


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



nu as baga mana in foc dar grupul socialist e un pic pe duca. asa , miroase un pic a hoit wink.gif

chiar m-as bucura sa fie severin dar sansele sunt mai mari sa avem un rege la cotroceni smile.gif.


--------------------
Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 3 Nov 2009, 12:26 PM
Mesaj #17


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Candidatul lui Basescu pentru postul de comisar la agricultura, slabe sanse de a fi ales !


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 3 Nov 2009, 02:06 PM
Mesaj #18


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Si Ciolos e tot candidatul (omul) lui Basescu? rofl.gif Maine o sa ninga, tot Basescu o sa fie de vina?


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AdiM
mesaj 7 Jan 2010, 07:19 PM
Mesaj #19


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 69
Inscris: 17 December 09
Forumist Nr.: 15.545



Daca Eba si Gigi Becali au ajuns in Parlamentul UE, ea ca fata lui tata si el ca pupilul lui Vadim, ma intreb ce credibilitate mai are UE?!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kyklos
mesaj 7 Jan 2010, 09:39 PM
Mesaj #20


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



nu stiu daca-i aici locul sa laudam UNIUNEA EUROPEANA cu institutile sale, dar eu am avut multe avantaje....

in ultima perioada am participat la zeci de traininguri, evenimente, programe organizate sub egida consiliul european.

si toate GRATIS. jamie.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dox
mesaj 8 Jan 2010, 04:11 PM
Mesaj #21


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 171
Inscris: 19 December 09
Din: Chilia Noua
Forumist Nr.: 15.558





Un proiect pentru o stema a UE ? unsure.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
turbo trabant
mesaj 8 Jan 2010, 04:12 PM
Mesaj #22


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



aia e un palos sau un iphone?


--------------------
Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 27 Sep 2010, 10:29 AM
Mesaj #23


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Parlamentul UE are multi "vanghelie " :

Eurodeputata franceză Rachida Dati face confuzie intre "inflaţie" şi "felaţie" rofl.gif


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 16 Jan 2011, 07:40 PM
Mesaj #24


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



I-auuuuzi ! I-auuuuzi ! hh.gif

EU a publicat 3 milioane de calendare scolare pentru 2011-2012 . Bun. O initiativa buna. Da' ce vezi cand citesti acest caledar ?! Sarbatorile crestine sunt omise pe cand cele musulmane si evreiesti pastrate ! hh.gif

Astfel in timp ce Craciunul si Pastele lipsesc din calendar sunt mentionate in schimb sarbatoare evreilor "Yom Kippur", musulmana "Aid-el-Kebir" si chiar sarbatoarea indienilor sikh " Baisakhi " !!

Bai to'arasi EUropeni ! jamie.gif



--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 8 Feb 2011, 11:39 AM
Mesaj #25


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Tot circul asta ordonat de Basea cu elicoptere, microbuze, tanchete si mai stiu io ce pentru arestarea "pionilor" din punctele vamale le da apa la moara europarlamentarilor :

“Cazul Vama Siret confirmă corupţia, aderarea României la UE a fost o greseala


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
turbo trabant
mesaj 8 Feb 2011, 11:51 AM
Mesaj #26


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



olandezul are dreptate.

de citit: http://www.cnn.com/2011/OPINION/02/07/bats...dex.html?hpt=C2

Acest topic a fost editat de turbo trabant: 8 Feb 2011, 11:55 AM


--------------------
Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 19 Mar 2012, 09:19 PM
Mesaj #27


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Circula pe net :

se dedica europeanului nostru t-t tongue.gif


In filmul Highlander, nemuritorii își tot tăiau capetele unii altora, pana când rămânea unul singur. Care desigur, neputând sa-si taie singur capul, este declarat câștigător.
Exact așa s-a întâmplat si cu Uniunea Europeana. La început erau o grămada de prostănaci, care se amețeau cu idei socialiste: solidaritate europeana, șanse egale, granițe libere, voturi egale in Parlamentul European. Niște idioțenii nerealiste, care s-au prăbușit la prima criza: pentru ca toate drepturile astea nu sunt gratis. Costa– si costa enorm! Pe banii cui? Pai ai firmelor private, desigur: de aceea in toata Uniunea Europeana taxele au sărit pana la cer.

Duelul de încălzire.
Primul "nemuritor" care si-a luat jucăriile si a plecat, a fost Marea Britanie. Pentru ca economia britanica se bazeazăde vreo 200 de ani, pe serviciile financiare si pe investițiile străine: Londra este (alături de Hong Kong si Singapore), cel mai bun loc de pe Pământ, in care poți sa deschizi o firma. Daca englezii ar fi adoptat modelul social european si ar fi crescut taxele - adio investiții străine, adio economie britanica. Așa ca, ia duceți-va dracului cu prostiile voastre socialiste! Noi o sa ne facem uniunea noastră, cu frații americani.

Măcelul.
După aia, au fost decapitați rapid "nemuritorii" mai mici si mai tăntălăi (esticii si sudicii): care s-au înghesuit la Bruxelles in decembrie, in speranța stupida ca vor fi scoși din criza de către cei mari. Dar au rămas cu gura căscata: in loc sa le dea, boșii le-au cerut sa scoată ei bani (si anume, vreo 50 de miliarde de euro). Hai repede, pana nu ne suparăm! N-o sa uit niciodată fata uluita a președinteluiromân, Traian Băsescu, când si-a dat seama ca "prietenii europeni" n-or sa-l ajute cu nimic, ba dimpotrivă, o sa-l afunde si mai adânc, ca sa scape ei. Imbecilii ăștia mici chiar crezuseră in poveștile cu egalitatea. Hahaha…

Bătălia finala.
La sfârșitul lui decembrie 2011, mai rămăseserădoar doi mari: Angela Merkel si Nicolas Sarkozy (celebrul cuplu Merkozy). Așa ca cei doi au hotărât ca, după Revelion, toate tarile din UE sa introducă in Constituțiile naționale o limita a datoriei. O chestie excelenta, zic eu: pentru ca spulbera toate iluziile socialiste. Adio bunăstare pentru toți (care fost posibila doar prin creșterea deficitului) si adio egalitate: pai din clipa in care ti se ordona ce sa scrii in Constituție, nu prea mai poți fi numita tara independenta.
Dar lovitura de gratie a venit după Revelion. Franța si-a pierdut ratingul AAA, Germania nu. Ratingul, de fapt, a fost doar o formalitate: era clar de multa vreme ca economia Franței trage sa moara, sub povara cheltuielilor sociale, in timp ce programul dur de austeritate impus de Angela Merkel a ținut economia Germaniei pe linia de plutire.
Așa a dispărut cuplul "Merkozy". Franța a fost decapitata: nu mai are nici un cuvânt de spus. Germania a rămas singură, liderul de necontestat al Europei.
Iar Europa sociala, așa cum o cunoșteați, e terminata pe veci.

Adio, Uniunea Europeana. Începe Imperiul Europa!

4 milioane de kilometri pătrați, 500 de milioane de oameni, 16.242 de miliarde de dolari anual.
Niciodată in istorie, vreun stat cu suprafața si populația Uniunii Europene nu a dispărut atât de repede. UE este mai mare decât Imperiul Roman: dar Roma a rezistat 1400 de ani. Uniunea Europeana doar…20 ani. E cel mai mare eșec politic din toate timpurile.
Ce dovada mai buna decât asta, ca Europa sociala a fost un vis stupid, ca protecția sociala este o otrava pentru orice stat si ca socialiștii sunt niște nebuni periculoși care trebuie eliminați cat mai rapid?
Timp de 20 ani, socialiștii au avut pe mână resurse imense si putere de decizie absoluta: praful si pulberea s-a ales!


Deutschland uber alles!
Noua Ordine Europeana va fi decisa de Germania. Germania e marele câștigător al războiului economic: nu pentru ca a învins pe cineva, ci pentru ca e singura rămasă in picioare in fata crizei. Celelalte tari nu vor mai fi consultate, nici măcar de forma.
Acum doi ani vorbeam de barca de salvare germana, in care nu vor încăpea decât câteva tari: Austria, Ungaria, Cehia, Olanda, poate si Polonia. Ele vor fi nucleul dur al noii economii europene (vezi Noua Ordine Europeana nu include România). Ele își vor limita datoria externa prin Constituție – pentru ca așa vrea Germania. Ele vor scoate in afara legii protecția sociala – pentru ca așa vrea Germania.
Nu-ti convine? Pai scufunda-te in haos, război civil, foamete. Sau aveți impresia ca o tara ca România o sa scape ea singura, in vârful muntelui, cu miorița, cu naiul si cu brânza ei? Hahaha…
Așa cum are un câștigător net, criza are si un perdant net: coada cozilor, prostul proștilor, râsul lumii, sclavul sclavilor. Acest perdant absolut se numește România.

Un nou pact Ribbentrop-Molotov.
Care de data asta, va fi respectat cu sfințenie de ambele parți. Germania are nevoie disperata de resurse – pe care Rusia le are. Rusia are nevoie disperata de tehnologie – pe care Germania o are. Sa le ia cu forța? Pai au încercat deja in 1940: si e nerentabil. Nici una din ele nu poate supraviețui singura in fata concurentei americane si chineze. Mai ales ca in jurul Chinei, sunt mulți alți producători, chiar mai ieftini: Taiwan, Singapore, Malaiezia, Thailanda, India. Competiția e pe viața si pe moarte.
Protestele antiglobalizare sunt stupide, pentru ca economia s-a globalizat deja. La fel criminalitatea. Statele n-au încotro, decât sa se adapteze – sau sa dispară.

Un secol de fier.
Urmează o dictatura de dreapta cum n-ați mai văzut. Nu una naționala: ci globala. Nu una infantila, cu marșuri si drapele militare, ca in secolul 20: ci una a eficientei, a banului, a firmelor private. Una in care armata si politia nu vor mai fi ale "poporului": ci ale celor care le plătesc salariile (așa cum e normal). O dictatura in care stăpânii nu vor purta pistol si decorații, ci costum și cravată.Dar te vor condamna la moarte mult mai simplu, din fata calculatorului. In timp ce dau mana cu tine, iți zâmbesc si-ti spun: regret, nu avem nimic de lucru pentru o persoana ca dumneavoastră. Mă tem ca apăreți pe lista neagra.
Urmează o dictatura in care criminalii de stânga nu vor fi trimiși in lagăre, ca in secolul 20: ci transformați in bănci de organe pentru cei bogați. Sângele si organele sunt o resursa prețioasa: e neprofitabil sa le irosești, când poți să le vinzi.
Urmează o dictatura unde va domni o singura lege: a capitalului, a competiției libere, a exploatării. Sărăntocii si incompetenții deja au fost doborați de criza: imaginați-va o cizma, care le va strivi acum fața. Nu pentru o zi sau un an: ci pe vecie. Criza nu se va mai termina niciodată.
Obișnuiți-va cu secolul 21. Pentru ca este ultimul secol.

Mihai Giurgea | 27 ianuarie 2012


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
turbo trabant
mesaj 20 Mar 2012, 10:24 AM
Mesaj #28


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



QUOTE(March @ 19 Mar 2012, 10:19 PM) *
Circula pe net :
se dedica europeanului nostru t-t tongue.gif

Giurgea ala nu si-a mai luat de mult medicamentele.

O sa fie o dictatura europeana in romanica si romanul verde( inclusiv bugetar) va fi crunt exploatat: de la 9 la 16 luni-vineri cu doar o ora pauza de masa.

Pai nu era mai bine pe vremea lui sfantu' ceasca? Ce v-a trebuit europa? ohyeah.gif


--------------------
Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
turbo trabant
mesaj 1 Jun 2012, 09:35 AM
Mesaj #29


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



Pe intelesul sufragiului universal , explicat cu scheme de joc cum ramane de la anul romanica ca proasta in targ mai fara nici un ban de la UE. Doar la autostrazi vor mai fi bani probabil.

Deh, Dumnezeu iti da dar macar trebuie sa mai bagi si tu in traista. Identic si cu muieti is posmagii europeni.

http://www.contributors.ro/reactie-rapida/...onicai-macovei/


--------------------
Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Michelle
mesaj 11 Sep 2012, 10:45 AM
Mesaj #30


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.750
Inscris: 8 January 05
Din: ???
Forumist Nr.: 5.402



Despre MCV si intalnirea cu Viviane Reding ...ssst,vorbeste un europarlamentar roman lovit la cap, Catalin Ivan !


--------------------
Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness

Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti!
Anatole France
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 12 Sep 2012, 10:10 AM
Mesaj #31


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Barroso vorbeste deschis despre transformarea UE intr-o federatie - sper, un prim pas catre Statele Unite ale Europei. wink.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
turbo trabant
mesaj 12 Sep 2012, 05:25 PM
Mesaj #32


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



QUOTE(abis @ 12 Sep 2012, 10:10 AM) *
Barroso vorbeste deschis despre transformarea UE intr-o federatie - sper, un prim pas catre Statele Unite ale Europei. wink.gif

O simpla coincidenta.


--------------------
Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gigip
mesaj 12 Sep 2012, 09:36 PM
Mesaj #33


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.873
Inscris: 30 March 10
Din: bucuresti
Forumist Nr.: 16.402




Am urmarit,cu preocupare ,dezbaterea din PE! Discutiile au fost aprinse,cu argumente pro si contra,din partea europarlamentarilor! Cu regret insa constat ca nu s-a discutat un lucru esential pentru viata romanilor! E vorba de faptul ca nimeni,niciun presedinte de grup parlamentar dar nici macar europarlamentarii romani(in principal cei din partea USL!) nu au sesizat ca Viviene Reding si Barroso au incalcat grav atributiile

ce la revin in cadrul Consiliului Europei prin implicarea directa in timpul referendumului in stabilirea regulilor privind organizarea,desfasurarea si mai ales,validarea lui. Ei nu aveau niciun drept sa intervina,trebuiau sa astepte finalizarea referendumului,conform legislatiei romanesti si,numai dupa finalizarea lui(deci dupa demiterea lui Basescu),daca vroiau ,puteau dezbate asupra modului de organizare si desfasurarea consultarii populare.

Cei doi,din partizanat politic cu Basescu,si-au batut joc de votul celor peste 7,4 milioane de romani! Europarlamentarii romani(nu cei ai PDL!),trebuiau sa-i ceara demisia lui Barroso si a Vivianei Reding pentru implicare directa in desfasurarea referendumului ,mai ales,prin impunerea pragului antidemocratic si contrar legislatiei romanesti,a cvorumului de 50%+1 din totalul votantilor!
QUOTE(turbo trabant @ 12 Sep 2012, 06:25 PM) *
O simpla coincidenta.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Michelle
mesaj 13 Sep 2012, 04:48 AM
Mesaj #34


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.750
Inscris: 8 January 05
Din: ???
Forumist Nr.: 5.402



Deci nu sunteti 7,4 milioane oricat v-ar place si oricat s-au straduit primarii vostri sa fure! Deja sunt dovezi-dosare penale.

La dezbaterile din PE de ieri n-au fost argumente pro si contra au fost niste enunturi de 1minut jumate pe care parlamentarii USL le-au transformat in acuze si invective la adresa lui Reding si Barroso.
Frumos va sade! Cred ca pina si Vadim a fost mai siret decit voi la faza asta.


--------------------
Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness

Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti!
Anatole France
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 13 Sep 2012, 08:25 AM
Mesaj #35


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(gigip @ 12 Sep 2012, 10:36 PM) *
Ei nu aveau niciun drept sa intervina,trebuiau sa astepte finalizarea referendumului,conform legislatiei romanesti

Tocmai de asta au intervenit - pentru ca guvernul roman isi bate joc de lege. Daca puterea uselista ar fi respectat legile si standardele democratice, nu ar fi intervenit nimeni. Nu au intervenit de dragul lui Basescu (nu spuneati tot voi ca in UE si in lume nimeni nu-l sustine?). Au intervenit pentru ca nu pot admite ca intr-o tara UE, oricare ar fi ea, puterea politica sa incalce legile, sa restranga atributiile Curtii Constitutionale, sa modifice prin ordonanta modul de desfasurare a referendumului samd. Daca guvernul vostru (apropo, ai demisionat din PSD cum promiteai?) ar fi jucat corect, nu intervenea nimeni. Nici nu ar fi avut cum.

Cand intri in hora (in UE) trebuie sa joci (conform regulilor pe care te-ai angajat sa le respecti).

Acum, revenind la subiectul UE (sa-l lasam pe Basescu si referendumul pentru alte topicuri): nu ascund faptul ca sunt multumit de decizia de ieri a Curtii Constitutionale germane. M-a intrebat o prietena pe FB daca in cazul in care as fi fost cetatean german si as fi fost intrebat, as fi optat pentru participarea tarii la fondul de salvare sau nu. Ei bine, as fi spus DA. Cred ca ideea integrarii europene merita uneori sacrificii, iar Germania are si ea mai mult de castigat decat de pierdut printr-o integrare cat mai avansata.

Care este viitorul pe care ni-l dorim?



Acest topic a fost editat de abis: 13 Sep 2012, 08:30 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 March 2024 - 05:34 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman