HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Dezbateri Filosofie

Acest subforum este destinat dezbaterilor filosofice. Pentru discutii religioase va initam sa vizitati subforumul Universul Credintei.

18 Pagini V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Homosexualitatea Si Morala
1,618033
mesaj 4 Aug 2003, 09:01 AM
Mesaj #71

Cronicar

Grup: EmailInvalid
Inscris: 6 May 03
Forumist Nr.: 267

si uite cum ajungem, de la faptul ca homosexualitatea este ceva imoral, la faptul ca Biserica este ceva imoral, si homosexualitatea ceva absolut normal... dry.gif

cu alte cuvinte, deviza generatiei x: "este imoral sa ceri moralitate." sheesh...

sa nu confundam in continuare termenii: morala este si va ramane a majoritatii.
legile, in schimb, trebuie sa respecte si drepturile indivizilor apartinand minoritatilor.

sunt doua lucruri extrem de diferite.

a pretinde legilor sa acorde aceleasi drepturi oricui mi se pare extrem de democratic.
a pretinde insa moralei sa se muleze pe un fund nu mi se pare deloc democratic, ci aberant. morala e morala, si prin definitie este conservatoare, nu inovatoare.

pentru a incheia subiectul (in ceea ce ma priveste), nu pot decat sa citez din venerabilul Tudorel Butoi, fostul psiholog-sef al IGP Bucuresti: "nu-mi plac homosexualii, pentru simplul motiv ca se umplu de r***t".

tipul este profesor universitar in psihologie, fiind cel care a introdus in Romania detectorul de minciuni (poligraful).
sunt intru-totul de acord cu el.

in rest, fiecare sa faca ce vrea, si sa-si asume consecintele. asta este esenta democratiei.

--------------------
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>
An angel led me when I was blind
I said take me back, I've changed my mind
Now I believe
From the blackest room, I was torn
He called my name, a love was born
So I believe.

DM - Suffer Well (Playing the Angel)</span>
Go to the top of the page

+Quote Post
marky
mesaj 4 Aug 2003, 09:09 AM
Mesaj #72

Domnitor

Grup: Membri
Inscris: 13 May 03
Din: Bukale
Forumist Nr.: 287

e normal ca fiecare sa aiba propriile preferinte sexuale si nu avem de ce sa incercam sa le schimbam aceste preferinte.
mai grav m-i se pare faptul ca , pe langa legalizarea casatoriilor intre homosexuali in multe state, ei pot adopta si copii.. asta m-i se pare cam imoral...

--------------------
Life is a sexually transmitted disease.

+Quote Post
Damnatius
mesaj 4 Aug 2003, 10:44 AM
Mesaj #73

Dregator

Inscris: 3 August 03
Din: Bucuresti / Ramnicu Valcea
Forumist Nr.: 537

Pe mine unul nu prea ma intereseaza ce spune biblia sau biserica despre acesti homosexuali. Copernic spunea ca nu trebuie criticati pentru faptul ca au ales aceasta orientare sexuala. Din contra, eu zic sa ii criticam, daca intr-adevar AU ALES. Totusi am indoieli serioase ca cineva si-a ales orientarea sexuala. Eu sunt heterosexual dar nu imi aduc aminte sa ma fi hotarat intr-o zi sa imi placa fetele si nu baietii.

Biblia spune ca e un pacat, dar eu cred ca ei fac ceea ce li se pare natural. Va intrebati de ce unii vor sa se casatoreasca? Pai de-aia, din acelasi motiv pt care un barbat si o femeie se casatoresc : pt ca se iubesc, sincer. Ceea ce mie imi vine foarte greu sa inteleg, lor li se pare natural si firesc; la fel de natural cum mi se pare mie sa imi sarut prietena , sa merg cu ea de mana, sa ma gandesc sa ma casatoresc cu ea.

Mai spunea cineva ca sunt bolnavi psihici. Ma indoiesc. O deviatie de comportament exista, dar nu cred ca este o boala, pentru ca o boala implica un tratament, si mi se pare la fel de improbabil ca un homosexual sa devina hetero prin vreun tratament, pe cat mi se pare ca un heterosexual sa devina homo. Factorii care determina comportamentul sexual sunt probabil mult mai complecsi decat credem noi. Oricum, parerea mea este ca ei se nasc asa cum sunt. La fel ca si noi de altfel.

Atat timp cat un om face ce i se pare natural si firesc, fara a incalca drepturile altor oameni, nu vad ce ar fi imoral in asta.
Nici mie nu mi-ar placea sa ii vad pe strada "plimbandu-si limbile prin gura" dar sincer, nici cand vad un cuplu hetero in mijlocul strazii facand asta nu ma incanta.

Cat despre posturile de conducere pe care acestia nu ar fi in stare sa le ocupe, hm, sa ne uitam numai la acest Guest. Mie mi se pare ca e un ambasador bun. Ii mai urecheaza pe politicieni din cand in cand, le mai atrage atentia ca sunt corupti. La inceput mi s-a parut ca Bush ne sfideaza, trimitand acest ambasador mai special , sa-i zicem. Acum insa m-am obisnuit si nu mi se mai pare cine stie ce grozavie.

Ca sa inchei, probabil ca stiti ce este Drosophila. Ei bine, cercetatorii au descoperit o gena care declanseaza musculiata de otet comportamentul homosexual. De ce nu ar fi si la oameni o gena responsabila pentru asa ceva? Si daca este, cum putem sa acuzam pe cineva, sa spunem ca face pacat, pentru ca genele lui nu au fost ca ale noastre. Ar fi o noua forma de rasism. Sau mai rau, ne-am intoarce la ignoranta trecutului cand leprosii erau aruncati afara si lasati sa moara pentru ca oamenii credeau ca Dumnezeu ii pedepseste pentru pacatele lor.

+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 4 Aug 2003, 10:44 AM
Mesaj #

ContextuALL

Quote Post
Mihai
mesaj 4 Aug 2003, 10:57 AM
Mesaj #74

Gazda Hanului

Grup: Admin
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1

Bine ai venit la Han, Damnatius! smile.gif

--------------------

+Quote Post
Figaro
mesaj 4 Aug 2003, 11:01 AM
Mesaj #75

Domnitor

Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63

QUOTE ("Damnatius")
Mai spunea cineva ca sunt bolnavi psihici. Ma indoiesc. O deviatie de comportament exista, dar nu cred ca este o boala, pentru ca o boala implica un tratament, si mi se pare la fel de improbabil ca un homosexual sa devina hetero prin vreun tratament, pe cat mi se pare ca un heterosexual sa devina homo.  Factorii care determina comportamentul sexual sunt probabil mult mai complecsi decat credem noi. Oricum, parerea mea este ca ei se nasc asa cum sunt. La fel ca si noi de altfel.

Depinde ce se intelege prin imoral. Insa, cum spunea si Marky, e... nefiresc. Imaginati-va propriul tata la bratul unei dom'soare cu mustata. Imaginati-va scene de amor in care propriul tata e folosit ca rezervor amoros. Apoi apropourile pe care vi le bat prietenii (Ce mai face dom'soara? Mama ta stie? Sau are si ea o prietena?). Nu va produce sila?
Cati si-ar apara tatal invocand motive genetice, morale sau de orice alta natura? Dar scarba provocata? Sigur, e usor sa vorbesti de altii, dar singura modalitate de a afla un raspuns este de a te implica in miezul problemei, nu in afara ei. Sfaturile "dezinteresate" si "neutre" sunt usor de oferit cand problema nu ne atinge.

Acest topic a fost editat de Figaro: 4 Aug 2003, 11:07 AM

--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.

+Quote Post
Catalin
mesaj 4 Aug 2003, 11:04 AM
Mesaj #76

Filosof boem

Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445

Atractia sexuala fata de persoanele in varsta (nu stiu cum se numeste deviata)

Te ajut eu (sa mai zici ca vinez crestini): gerontofilie

--------------------
There is a single light of science. And to brighten it anywhere is to brighten it everywhere - Isaac Asimov

+Quote Post
Figaro
mesaj 4 Aug 2003, 11:04 AM
Mesaj #77

Domnitor

Yup! Multam. Gerontofilie ii zice. Are cineva niste lecitina? blush.gif

--------------------

+Quote Post
Afrodita
mesaj 4 Aug 2003, 11:41 AM
Mesaj #78

Cea Mai Activa Forumista

Inscris: 22 March 03
Din: Pink Bubble
Forumist Nr.: 111

"Imaginati-va scene de amor in care propriul tata e folosit ca rezervor amoros"-Hehehe, pe amandoi tatii as vrea sa-i vad cum sufera astfel la dezvirginare laugh.gif ...Figaro, spui de ironiile si cuvintele aiurea pe care le vei auzi de la cei din jur in legatura cu parintele homo, dar nu te gandesti un pic? De la cine vin acele cuvinte? De la catelul cartierului? Nu!! Vin tot de la oameni, care se presupune ca ar gandi.Chiar daca nu esti de acord cu o chestie si o strigi in gura mare, asta nu inseamna ca trebuie sa ironizezi si sa-ti bati joc de cineva!!!Si aici nu mai are nici o treaba morala, aici intervine bunul simt al fiecaruia si "obrazul" si cei 7 ani de-acasa.Ca la romani astea lipsesc cu desavarsire, e altceva.Ii privim shui pe homo? Ei si? Dar de la a privi pana la a ironiza si a lua in bataie de joc, parca totusi, e un drum de parcurs. Vorba lui Damnatius: heterosexualii nu se saruta si nu se mangaie cu pasiune in locuri cat se poate de publice? Fara nici o jena?Si, mai e vorba aia:"nu-ti place, nu te uita"...Si, zic eu, e mai bine sa ignori decat sa arunci cu pietre...

--------------------
"Who do you turn to when the only person in the world that can stop you from crying, is exactly the one making you cry?"

Good things come in small packages ;)

"Va rugam nu circulati incurcatia ca sa nu-mi palariti turtia"

+Quote Post
Afrodita
mesaj 4 Aug 2003, 11:42 AM
Mesaj #79

Cea Mai Activa Forumista

Inscris: 22 March 03
Din: Pink Bubble
Forumist Nr.: 111

Am uitat ceva, cre' ca si io vreau si am nevoie de lecitina laugh.gif
Bine ai venit la han, Damnatius(daca ti-am pocit numele, scuze blush.gif )

--------------------
"Who do you turn to when the only person in the world that can stop you from crying, is exactly the one making you cry?"

Good things come in small packages ;)

"Va rugam nu circulati incurcatia ca sa nu-mi palariti turtia"

+Quote Post
Figaro
mesaj 4 Aug 2003, 11:46 AM
Mesaj #80

Domnitor

Daca putem considera homosexualitatea ca normala nu vad de ce o asemenea siuatie ar jigni. Adica de ce o persoana a carui parinte devine homosexual (cazuri exista, asta e sigur), sa se rusineze in fata celorlalti ori sa manifeste repulsie. Nu am aruncat cu pietre, ci doar am considerat situatia ca fiind anormala. Daca tu o consideri normala, e ok, dar pentru mine o asemenea situtatie mi-ar provoca scarba.

--------------------

+Quote Post
Damnatius
mesaj 4 Aug 2003, 12:18 PM
Mesaj #81

Dregator

Man, situatia este anormala, asta e clar. Dar nu e anormala pentru ca asa au ales. Si un om care se naste orb e anormal. Asta nu inseamna ca el a vrut sa fie orb. De ce sa fie discriminati si priviti ca imorali niste oameni pentru felul in care s-au nascut.

("Figaro")
Imaginati-va propriul tata la bratul unei dom'soare cu mustata. Imaginati-va scene de amor in care propriul tata e folosit ca rezervor amoros. Apoi apropourile pe care vi le bat prietenii (Ce mai face dom'soara? Mama ta stie? Sau are si ea o prietena?). Nu va produce sila?
Cati si-ar apara tatal invocand motive genetice, morale sau de orice alta natura? Dar scarba provocata?

Normal ca provoaca sila. Si daca iti imaginezi scene de amor intre un batran de 75 de ani si o tanara de 20 tot la asta ajungi. Oricum situatia descrisa de tine mi se pare mai rar intalnita. Mult mai des este cea in care parintii afla ca fiul lor este homosexual. Si dupa ce ca situatia ar fi si asa destul de naspa, mai vin si unii care fac tot felul de glumite si apropouri ( in privinta asta subscriu la ce a scris afrodita). De-asta trebuie publicul educat sa fie mai tolerant. Oricum tanarul acela si familia lui trec probabil prin tensiuni greu de imaginat, dar pe deasupra trebuie sa mai infrunte si judecata publica.

+Quote Post
Figaro
mesaj 4 Aug 2003, 02:37 PM
Mesaj #82

Domnitor

Hitler considera ca si evreii sunt anormali. Considera ca asa s-au nascut. Nu era vina lor.

In opinia mea homosexualitatea e o deviatie sexuala cu cauze psihologice (traume in copilarie, teama de sexul opus etc.) Orice homosexual are la baza o lupta dintre propria sexualitate si tendinta sexuala, in timp ce heterosexualii nu au aceasta lupta. Poate fi vorba si de un deficit hormonal... cine stie. Insa de aici si pana la un al treilea sex e o cale lunga.

--------------------

+Quote Post
Damnatius
mesaj 4 Aug 2003, 02:49 PM
Mesaj #83

Dregator

Hitler credea ca nu e vina lor si totusi ii persecuta.

Azi oamenii se straduie sa demonstreze ca homosexualii au o vina, pt ca au ales sa fie asa, ca sa aiba motiv sa ii urasca si sa ii persecute. Macar Hitler era un ticalos sincer.

Man, am intalnit baieti de 16-17 ani cu orientare homosexuala, care veneau din familii perfect normale, si nici vorba sa le fie frica de sexul opus, fiindca aveau o gramada de prietene. Baieti care la prima vedere ai fi jurat ca sunt heterosexuali. Am vorbit odata cu unul pe ym, fiind intr-un canal de chat crestin. El mi-a spus ca s-a simtit asa de cand a simtit pentru prima oara o atractie sexuala fata de cineva. Mi-a zis ca nu intelege de ce este un pacat, fiindca nu a facut nimic rau. Si nu i se parea ca este un lucru rau, din potriva, i se parea foarte natural.

Nu neg ca mai sunt si cei care au avut probleme, care ajung asa prin incidenta altor factori care le-au modelat psihicul. dar sunt si cei care pur si simplu sunt asa, fara vreun motiv anume. Si apropo, astazi psihologi resping vechile teorii freudiene conform carora orice problema in viata de adult se datoreaza unor evenimente din copilarie.

+Quote Post
Figaro
mesaj 4 Aug 2003, 02:56 PM
Mesaj #84

Domnitor

QUOTE ("marky")

dar sunt si cei care pur si simplu sunt asa, fara vreun motiv anume.

Eh, nu prea cred. Ai auzit de subconstient? Traumele nu sunt evidente.Discutia cu un psiholog ar da pe fata cu totul alte lucruri. De fapt cred ca ar fi trebuit sa obtii mai multe amanunte. E posibil ca mediul din care acest baiat sa provina sa fi fortat aplecarea lui spre experientele homosexuale.

Din nefericire multe persoanele nu inteleg bine notiunea de pacat impotriva firii. Un fenomen nu e bun sau rau in sine, ci prin implicatiile pe care le are. Dupa cum ar zice un ateu, impartirea masculina si feminina a vietuitoarelor - inclusiv a oamenilor - a fost facuta de catre Mama Natura cu un singur scop: acela de a procrea. Nu exista alt scop al acestei diferentieri. Homosexualitatea nu este un pacat in sine, ci un pacat (a se citi o piedica) impotriva firii, adica impotriva ordinii naturale care prevede perpetuarea speciilor.

--------------------

+Quote Post
marky
mesaj 4 Aug 2003, 03:00 PM
Mesaj #85

Domnitor

Homosexualitatea nu este un pacat in sine, ci un pacat (a se citi o piedica) impotriva firii, adica impotriva ordinii naturale care prevede perpetuarea speciilor.

crezi ca daca ar vrea sa "se reproduca" i-ar impiedica ceva sa-si gaseasca o persoana de sex opus doar pt treaba asta? Majoritatea homosexualilor sunt si hetero, mai ales femeile.

--------------------

+Quote Post
marky
mesaj 4 Aug 2003, 03:05 PM
Mesaj #86

Domnitor

Figaro ce parere ai despre acest articol care este pe prima pagina pe CNN ?

http://www.cnn.com/2003/US/08/03/gay.bisho...vote/index.html

Gay Episcopal priest wins key vote for bishop post

Sper sa nu se supere nimeni ca e in engleza dar sunt convins ca intelegeti voi smile.gif

--------------------

+Quote Post
Damnatius
mesaj 4 Aug 2003, 03:11 PM
Mesaj #87

Dregator

Majoritatea homosexualilor sunt si hetero, mai ales femeile.
nu cred deloc asta.

Eh, nu prea cred. Ai auzit de subconstient? Traumele nu sunt evidente.Discutia cu un psiholog ar da pe fata cu totul alte lucruri. De fapt cred ca ar fi trebuit sa obtii mai multe amanunte. E posibil ca mediul din care acest baiat sa provina sa fi fortat aplecarea lui spre experientele homosexuale.

man, uite: am vazut o emisiune pe discovery despre drosophila. stii ce e asa interesant la musca asta? genomul ei este foarte asemanator cu cel al omului. asta si posibilitatea de a urmarii sute, mii de generatii intr-un interval de timp relativ scurt o fac cel mai indicat specimen pentru studiu in genetica. ei, si cum am mai spus si mai sus, cercetatorii au identificat in genomul musculitei de otet GENA HOMOSEXUALA. intelegi??? adica gena care face mustele sa fie homosexuale. eu cred ca ceva asemanator exista si la oameni, si de aceea nu cred ca ei ajung asa ca urmare a unor traume, alegeri ciudate, etc , etc. cel putin nu majoritatea lor.

cat despre partea cu perpetuarea speciei si mama natura, man, eu unul chiar nu fac sex ca sa perpetuez specia. doamne fereste. chiar imi iau masuri ca sa nu se intample asta. cel putin nu inainte de a-mi permite sa intretin o familie.
dar totusi fac sex, pentru ca imi place, si imi iubesc prietena, iar sexul este si o forma de manifestare a dragostei, nu doar o activitate de perpetuare a speciei. la fel si la ei.

+Quote Post
Damnatius
mesaj 4 Aug 2003, 03:16 PM
Mesaj #88

Dregator

Majoritatea homosexualilor sunt si hetero, mai ales femeile.

tin sa precizez ca homosexual inseamna sa fi atras fizic de persoane de acelasi sex, nu doar sa faci sex cu ele.
la fel, heterosexual inseamna sa fi atras fizic de persoane de sex opus, nu doar sa faci sex cu ele.

ori sa iti placa sincer si barbatii si femeile este chiar ciudat. ca te culci si cu barbati si cu femei este altceva, nu inseamna ca esti si homo si hetero.

+Quote Post
Figaro
mesaj 4 Aug 2003, 03:23 PM
Mesaj #89

Domnitor

Atractia spre sexul opus de de multe ori determinata psihologic. Forta psihologica are un impact considerabil. Daca iti repeti zilnic: "pot lua examenul" poti produce o realitate.

Faptul ca cineva are mai multe partenere nu demonstreaza nimic. In adolescenta si inceputul vietii de adult sexul se descopera si se experimenteaza. Exista tineri care pun esecul experientelor sexuale pe seama homosexualitatii. De aici si pana la homosexualitatea declarata nu e decat un singur pas. Homosexualii nu se nasc din senin.

Totusi sunt curios de ce homosexualii sunt "orientati" genetic, in timp ce pedofilii nu. E drept ca fapta unui pedofil e diferita de cea a unui homosexual, totusi de ce sa nu fie si pedofilul o realitate genetica?

Pedofilii sunt priviti ca deranjati la mansarda, in timp ce homosexualii nu. Ok, pedofilii deranjeaza, dar poate ca nu e vina lor.

--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny