Comentarii Si Intrebari Despre Retete |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Comentarii Si Intrebari Despre Retete |
4 Dec 2005, 08:26 PM
Mesaj
#36
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.373 Inscris: 2 May 05 Din: galati Forumist Nr.: 6.233 |
In galuste se poate pune un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu alimentar.Vor fi pufoase si ies garantat bune!
|
|
|
4 Dec 2005, 09:52 PM
Mesaj
#37
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Eu folosesc "matzo meal" pentru galuste si ies superfaine. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
27 Jan 2006, 09:28 AM
Mesaj
#38
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 289 Inscris: 2 September 04 Forumist Nr.: 4.387 |
cine ma ajuta cu o reteta cu surimi? facea o prietena un fel de salata cu surimi, porumb, maioneza si cred ca si ceapa, dar nu stiu sigur daca doar astea sint ingredientele. plus cantitatile... sau alte sugestii sint binevenite. multam.
-------------------- [less is more]
|
|
|
Promo Contextual |
27 Jan 2006, 09:28 AM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
27 Jan 2006, 10:06 AM
Mesaj
#39
|
|
Domnitor Grup: Membri SpecialPM Mesaje: 2.145 Inscris: 30 January 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.040 |
Eu fac surimi pane si un sos pe baza de usturoi si smantana.
-------------------- Freedom is just another word for nothing left to lose.
|
|
|
10 Feb 2006, 06:36 AM
Mesaj
#40
|
|
piticanie oPsedata Grup: Membri Mesaje: 7.280 Inscris: 7 January 04 Din: *** Forumist Nr.: 1.726 |
am mincat de curand un sos dulce la salata... are cineva idee cum se prepara asa ceva?
-------------------- Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
|
|
|
10 Feb 2006, 09:51 AM
Mesaj
#41
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.096 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Era un dressing cu maioneza, eventual si ketchup?
Cocktail- dressing: Maioneza, lapte batut pt a-l face mai subtire, ketchup, praf de ardei dulce (se poate si un pic de ardei iute), ceva coniac, un pic de sare - gata. Am vazut la sasi din RO ca fac salata cu smântâna, zahar praf ( !) si marar. De gustibus... Alte retete: 1.) 1 lingura de sirop de artar sau miere 2 linguri Balsamico 4 linguri ulei de masline Apa, sare, piper, verdeturi din gradina. _______________ 2.) 1 lingura marmelada de portocale 1 lingura ghimbir pisat 2 linguri suc de portocale 2 linguri Balsamico 4 linguri ulei de floarea-soarelui Zahar, sare, piper. Pofta buna -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de cďż˝nd au fost obositii.
|
|
|
10 Feb 2006, 10:29 AM
Mesaj
#42
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
am gasit si eu un sos dulce pentru friptane,marturisesc ca nu l-am incercat inca dar cei care l-au gatit pareau super entuziasmati:
Sos catalan (de rosii cu... portocale) Acesta este un sos care se preteaza bine linga carne de pui, vinat, porc. 2 linguri ulei de masline 4-6 catzei de usturoi 750 g rosii (in prealabil curatate de pielitza si semintze) taiate cubuletze 1/2 linguritza zahar (sau...dupa gust) sare, piper o portocala Sevilla (sau una amara), taiata feliutze (simburii se scot) Tocatzi maruntel usturoiul si-l aruncati sa se bronzeze in ulei de masline. Nu prea tare, numa sa capete culoarea unei fatuci cu ten de piersica. Abia atunci dati drumul si bucatzelelor de rosii, in tigaie...le sarati, le piperati si indulciti. Si le lasati pe foc mic, cam 10 minute, dupa care adaugati feliile de portocale. Nu mai fierbeti mai mult de alte 10 minute, altminteri se amaraste prea tare sosul... Acest topic a fost editat de Michelle: 10 Feb 2006, 10:30 AM -------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
10 Feb 2006, 10:44 AM
Mesaj
#43
|
|
Batranel oPsedat Grup: Membri Mesaje: 2.074 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.836 |
am o retinere cand aud de portocale in mancare.. am incercat luna trecuta niste pui cu portocale, si am fost extrem de dezamagit pur si simplu nu da bine in mancare...
-------------------- -- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
|
|
|
10 Feb 2006, 11:31 AM
Mesaj
#44
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Eu am facut rata cu portocale si a fost ok.
-------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
10 Feb 2006, 11:40 AM
Mesaj
#45
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
referitor la dulce...am tinut niste cotlete de vitel la fragezit intr-un sos cu miere si zeama de lamiie...au iesit meserie apoi pe gratar!
-------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
14 Mar 2006, 07:05 PM
Mesaj
#46
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.951 Inscris: 19 October 03 Din: bucuresti Forumist Nr.: 1.018 |
Mama unge puiul la rotisor cu miere. Iese delicios.
Nu mai zic de reteta de pui cu gutui pe care o face. Excelent... Ia s o mai pun la treaba Mancarurile dulci sunt preferatele mele. Includ si pizza preferata, cea cu ananas. -------------------- Welcome to the jungle
|
|
|
14 Mar 2006, 07:22 PM
Mesaj
#47
|
|||
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
nu ne dai reteta? -------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
||
|
|||
14 Mar 2006, 08:09 PM
Mesaj
#48
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.951 Inscris: 19 October 03 Din: bucuresti Forumist Nr.: 1.018 |
Cand o prind acasa o intreb si pun si reteta.
-------------------- Welcome to the jungle
|
|
|
13 Oct 2006, 11:40 AM
Mesaj
#49
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.024 Inscris: 6 September 04 Din: somewhere over the rainbow... Forumist Nr.: 4.413 |
Am gasit patlagele verzi la turci! Abia astept sa le fac murate ca-mi lasa gura apa! Va rog frumos dati-mi si mie niste retete ca nu stiu cum! Si n-am nici butoaie sau putini din lemn de visin, asa ca trebuie niste retete adaptate la borcane de sticla! Pls! Urgent!
-------------------- Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
|
|
|
13 Oct 2006, 12:33 PM
Mesaj
#50
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.096 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
flori, am si eu nevoie de o reteta, am luat de la ex- socru rosii verzi, vreau sa fac gogonele
Stai ca ma uit ... am gasit ceva: http://rennkuckuck.de/php/phorum/read.php?f=16&i=90&t=90 -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
13 Oct 2006, 03:07 PM
Mesaj
#51
|
|
Domnitor Grup: Membri SpecialPM Mesaje: 2.145 Inscris: 30 January 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.040 |
Dar vreti numai un soi de legume in borcan?! Mie imi plac amestecate...
Anul asta am pus asa: pepenasi, varza rosie, conopida, sfecla, telina, gogonele parguite si morcovi. Intr-un butoi de 18 l. Am pus pe fundul butoiului frunze de telina, apoi le-am asezat in oridinea greutatii, am bagat tone de hrean printre legume, plus ardei iute, catei de usturoi si deasupra marar uscat. Saramura: 18 linguri rase de sare, piper boabe, foi de dafin si vreo 4-5l de apa de fierb. Separat se mai fierbe un oloi mare de apa, sa completam cat e cazul. Se rastoarna fierbinte saramura, apoi apa fiarta cata intra si se acopera cu o farfurie pana a doua zi. A doua zi, daca a scazut se completeaza cu apa fierbinte si se pune capacul. Cam asa. -------------------- Freedom is just another word for nothing left to lose.
|
|
|
13 Oct 2006, 06:33 PM
Mesaj
#52
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.024 Inscris: 6 September 04 Din: somewhere over the rainbow... Forumist Nr.: 4.413 |
Multumesc mult Cla si Mara!
Cla e fain ca in reteta aia in germana e vorba de muraturi scris in romaneste, cred ca o fi dat-o vre-un roman, oricum mi se pare faina...ma apuc de pus muraturi va spun eu dupa aia ce-a iesit, sper sa iasa ceva ca mor de pofta! -------------------- Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
|
|
|
16 Nov 2006, 09:04 PM
Mesaj
#53
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.267 Inscris: 1 February 04 Forumist Nr.: 2.054 |
Voi folositi unt cand vreti sa prajiti ceva ca de exemplu ceapa ? Unele retete recomanda unt in loc de ulei . Eu nu vad sensul sa folosesc unt , pica mult mai greu la stomac si nu mi se pare ca face vreo diferenta la gust .
-------------------- |
|
|
17 Nov 2006, 12:57 PM
Mesaj
#54
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.096 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Eu folosesc margarina, aia nu se arde ca untul
-------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
17 Nov 2006, 03:00 PM
Mesaj
#55
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.267 Inscris: 1 February 04 Forumist Nr.: 2.054 |
Hey Cla cum mai esti?
-------------------- |
|
|
17 Nov 2006, 03:26 PM
Mesaj
#56
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.096 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Bine mersi, tu?
si ca sa fiu ontopic: mâine ma duc la turcu sa iau capatâna de varza acra pt. sarmale -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de cďż˝nd au fost obositii.
|
|
|
17 Nov 2006, 03:54 PM
Mesaj
#57
|
|||
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
eu mai folosesc de ex pt orez sau ciuperci sau la unele sosuri (nu merge la orice). eu simt diferenta si imi place mai mult cu unt -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
||
|
|||
29 Jun 2012, 06:02 PM
Mesaj
#58
|
|
ex-nOtHiNg_SwEeT Grup: Membri Mesaje: 1.170 Inscris: 14 February 08 Din: lumea mea Forumist Nr.: 11.273 |
Please, help me!!!
Am o dilemă cu couscous ăsta. Până acum doar am mâncat couscous, dar niciodată nu l-am gătit și nici nu m-a interesat în a-l vedea în stare brută (crudă, așa cum este el în magazin ambalat). Am luat azi couscous, dar pare-mi-se că nu e ceea ce trebuie. Pe ambalaj scrie couscous și jos de tot ”paste cu ou”. Acum întrebare: ori e couscous ori îs paste cu ou? Sunt tare nedumerită, pentru că în capul meu couscous nu se asocia deloc cu pastele și mi se părea a fi ceva total diferit de paste, chiar dacă e din grâu dur (la fel ca pastele). Deci, cineva cunoaște? Mă lămurește și pe mine, vă rog? -------------------- " Non, rien de rien Non, je ne regrette rien Ni le bien qu'on m'a fait, ni le mal Tout ça m'est bien égal... " |
|
|
29 Jun 2012, 06:25 PM
Mesaj
#59
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
cuscusul este un fel de pasta. e o pasta taiata f scurt de arata ca un bob. dar e pasta.
nu am mai auzit de cuscus facut cu ou, dar nici nu il folosesc des. o chichita de care am aflat dupa ce ma hotarasem sa nu-l mai gatesc ever: cica se prajeste putin inainte de a se inmuia in zeama/apa/supa. cam la fel ca cu orezul. daca o sa imi mai faca vreodata cu ochiul, o sa-l prajesc inainte. -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
29 Jun 2012, 06:28 PM
Mesaj
#60
|
|
ex-nOtHiNg_SwEeT Grup: Membri Mesaje: 1.170 Inscris: 14 February 08 Din: lumea mea Forumist Nr.: 11.273 |
Nu trebuie să-l fierb? Trebuie să-l înmoi în apă clocotită?
-------------------- " Non, rien de rien Non, je ne regrette rien Ni le bien qu'on m'a fait, ni le mal Tout ça m'est bien égal... " |
|
|
29 Jun 2012, 07:39 PM
Mesaj
#61
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 145 Inscris: 12 February 11 Forumist Nr.: 21.311 |
Untul nu e ok la prajit, decat daca e clarefiat. Nu e ok in sensul ca nu e o grasime rezistenta la prajire si e devine nociva cand o aduci la temperaturi foarte inalte. Uleiurile rezistente la prajire sunt ala de masline si ala de palmier. Deci ideal e sa le folosesti pe astea cand gatesti. A, si untul clarefiat e ok.
-------------------- http://holliesmokes.wordpress.com/
|
|
|
29 Jun 2012, 08:28 PM
Mesaj
#62
|
|
ex-nOtHiNg_SwEeT Grup: Membri Mesaje: 1.170 Inscris: 14 February 08 Din: lumea mea Forumist Nr.: 11.273 |
Nu trebuie să-l fierb? Trebuie să-l înmoi în apă clocotită? Am înțeles cum stă și cu treaba asta. Sunt rețete în care cuș-cuș trebuie fiert și rețete (cum ar fi cea pe care am vrut eu să o gătesc, și anume: salată tabouleh, dar n-am știut și l-am fiert...a ieșit bună oricum) când cuș-cuș trebuie înmuiat. Mulțumesc Feli pentru explicație. M-ai luminat. -------------------- " Non, rien de rien Non, je ne regrette rien Ni le bien qu'on m'a fait, ni le mal Tout ça m'est bien égal... " |
|
|
2 Jun 2014, 04:39 AM
Mesaj
#63
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.096 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
-------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
18 Dec 2014, 09:40 PM
Mesaj
#64
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.096 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Stiti cum se fac roze din rosii ?
-------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
19 Dec 2014, 03:19 PM
Mesaj
#65
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 9.057 Inscris: 24 August 06 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 8.595 |
......bineeeeee maaa......bravooo ma......cine nu stie ???
.....dar mai bine, ia zi-ne cum se face dildo din castravete -------------------- "Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com> |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 18 April 2024 - 01:13 AM |