Comentarii Si Intrebari Despre Retete |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Comentarii Si Intrebari Despre Retete |
24 Feb 2005, 09:55 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Ati incercat o reteta si vreti sa spuneti tuturor cum v-a placut?
Aveti o intrebare sau nelamurire despre o reteta? Aici e subiectul unde o puteti face. Cu rugamintea de a pune un link al retetei despre care scrieti, la postul dumneavoastra. *pentru cei ce nu stiu cum: in dreptul fiecarui post este data si ora, iar inainte/dupa exista un link sub cuvantul "Trimis", "Posted" sau "#" (in functie de skin-ul care il folositi acestea se afla la baza sau deasupra postului). Facand click pe "Trimis" etc. va apare o fereastra cu link-ul deja selectat. Cu un click pe dreapta mouse-ului alegeti "Copy" (Ctrl-c) apoi faceti "Paste" (Ctrl-v) in mesajul dv. (fie direct fie folosind tag-urile http de deasupra postului care urmeaza sa-l trimiteti). Sper ca e mai clar cu imaginile urmatoare. Acest topic a fost editat de Mistinguett: 24 Feb 2005, 10:17 AM -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
24 Feb 2005, 10:01 AM
Mesaj
#2
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
In primul rand, felicitari pentru idee.
-------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
20 Mar 2005, 09:55 PM
Mesaj
#3
|
|||
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
La 25 Feb 2005, 04:45 PM, Michelle a scris: Draga Misti ,iarta-ma ca intervin peste retzetele tale care dovedesc o vasta experienta ,dar eu stiu ca e o regula in bucatarie ca la preparatele cu peshte sau fructe de mare nu se pune nici un fel de branza /cascaval(vezi reteta cu spaghete:
Si eu stiu niste retete de paste cu ton sau rizotto cu shrimpsi la care chiar se specifica ca nu se pune nici un fel de branza. La 26 Feb 2005, 01:45 AM, Mistinguett a scris: Michelle, eu nu am facut altceva decat sa repostez aici retetele puse de alti forumisti, uite aici explicatia. E ca o culegere de retete a Hanului. Sub titlul retetei este numele forumistei/ului care a scris-o initial la Bucatarie. Cele care nu au alt nume sub titlu sunt retete postate de mine, despre care ti-as putea da si lamuriri aici , unde este un subiect special pentru comentarii si intrebari despre retetele din Cartea de Bucate. Altfel, sunt de acord cu tine, dar fiecare cu retetele lui si cui ii suna bine si vrea sa incerce si cu branza/cascaval, ok din partea mea Ynia, chiar te rog sa postezi oricat de multe retete bune si incercate de tine ai. Cla (dar reteta mea de scampi e mai buna , incearc-o si n-o sa-ti para rau ) Imi pare rau ca ce am facut eu aici a fost interpretat altfel, sper insa ca toata lumea sa citeasca introducerea -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
||
|
|||
Promo Contextual |
20 Mar 2005, 09:55 PM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
20 Mar 2005, 11:19 PM
Mesaj
#4
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
La 20 Mar 2005, 05:06 PM, Michelle a scris:
O adaugire as avea de facut la retetele de mai sus ,la risotto puneti vin alb sec e mai bun decit cu vermut si atentie la cani ,adica sa nu fie prea mari!!,caci cu 2 cani mari de orez va iese la risotto de hraniti un batalion de soldati cu el.Sa zicem pentru 2 persoane e suficient 1/2 de cana mare de ceai cu orez ;iar cu zeama de supa (pe care evident o veti face din cub ) nu cred ca se poate ajunge la 6-8 cani (poate cescute!)ideea e cit absoarbe orezul sa nu seajunga ca el sa fie patruns si moale si supa sa mai balteasca prin tigaie. Se poate pune si tulpina de telina(alio) la inceput cind se caleste ceapa. Si inca ceva, orez arborio cred ca defineste orezul cu bob rotund ,nu-i asa? Risotto nu se face cu orez cu bob lung ,ca la chinese! -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
20 Mar 2005, 11:32 PM
Mesaj
#5
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
ok!Scuze, n-am stiut care este organizarea .Ai dreptate ,comentariile trebuia sa le postez aici ,insa se cam pierde firul astfel.Adica ma gandesc ,cel care vrea sa incerce o retzeta se uita pe topicul respectiv si nu cauta mai apoi la comentarii ,astfel daca sunt erori in cantitati sau modul de preparare ,s-ar putea sa-i iasa ceva ...cam ciudat...nu crezi? Si in cartile mari de bucate se strecoara adesea greseli ,dar in fine totul e sa ai nitica experienta in ale gatitului si sa salvezi"din mers " retzeta!
-------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
20 Mar 2005, 11:34 PM
Mesaj
#6
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Referitor la reteta asta de risotto, e vorba intr-adevar de orez cu bobul rotund, care asa se cheama - arborio. Se poate face cu orez normal (nu cel chinezesc care e prea subtire), in general orezul cu continut mare de amidon e bun pentru risotto. De aceea este si cantitatea de lichid mai mare, iar un alt motiv ar fi ca risotto ar trebui sa fie mai cremos decat orezul fiert. De aceea se si pune cate o cana odata si nu se adauga lichid pana nu s-a absorbit precedentul, ca sa nu iasa supa de orez.
Cana, cand vorbim de retete, este masuratoare standard in bucatarie, are 250 de gr. Exista cani gradate in comert, care inlatura ghicitul. Eu supa mi-o fac acasa, fie din legume, fie din pui si legume, mai rar din vita. O fac concentrata si o tin la congelator. In reteta asta este vorba de supa reconstituita, chiar daca e din cub - scrie pe invelisul lui ce cantitate de lichid produce fiecare cub. Referitor la cantitatea de orez, cred ca depinde de fiecare. Risotto este fel de mancare principala, iar eu una nu cred ca m-as satura cu cateva linguri de orez. De obicei cam 1/2 de cana de orez de persoana masor, deci reteta este pentru 4 persoane. Si iarasi, e la latitudinea fiecaruia sa injumatateasca reteta sau sa o dubleze. Exista sute de retete de risotto in ziua de azi, asta e una dintre ele. Si asta e cu vermut si fata telina. Si mai sunt multe altele care au telina si se fac cu vin. Bineinteles ca ar fi foarte apreciat daca ai scrie si tu una incercata de tine. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
20 Mar 2005, 11:39 PM
Mesaj
#7
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Daca pui link-ul la reteta despre care e vorba, asa cum am facut eu mai sus (am explicat in introducere cum se procedeaza) nu se pierde firul discutiei.
Sper sa nu mi-o iei in nume de rau dar ideea Cartii de bucate a fost sa avem retetele la indemana - tocmai pentru ca erau imprastiate prin mai multe subiecte si incercuite de discutii mai mult sau mai putin interesante. Si bineinteles ca sunt mai mult decat binevenite orice comentarii - fie ca cerem lamuriri fie ca adaugam din cunostintele noastre. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
4 May 2005, 12:16 PM
Mesaj
#8
|
|
Gazda Hanului Grup: Admin Mesaje: 8.578 Inscris: 22 February 03 Din: Hanu Ancutei Forumist Nr.: 1 |
O intrebare, referitoare la reteta de chec: exista si o alta reteta, cu 12 oua?
Am mancat un chec de Sarbatori... ( ) si sunt in cautarea retetei magice. -------------------- |
|
|
4 May 2005, 01:23 PM
Mesaj
#9
|
|
Dregator Grup: Membri SpecialPM Mesaje: 571 Inscris: 12 January 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 1.791 |
Incearc-o si pe asta, foarte ieftina :
Chec 1 ou se amesteca cu un pahar de zahar, cu acelasi pahar plin cu smantana. Se pun mirodenii, un praf de copt si 2 pahare (aceleasi) faina. Se pun stafide, se pune rahat si se coloreaza cu putina cacao. Se coace. Ca sa iasa bine din tava este bine sa puneti tava cu chec in chiuveta si s-o lasati in putina apa rece cam 2 minute. -------------------- Nimic nu e intamplator
|
|
|
4 May 2005, 09:59 PM
Mesaj
#10
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Mihai, era chec negru ca reteta lui 47462?
Problema cu checul este ca sunt atatea retete cate gospodarii Uite aici reteta mea de chec (care, uimitor, se pare ca nu am postat-o inca) insa are 8 oua. Daca faci 3 checuri sunt 12 oua Nu poti sa ceri reteta de la autoare? In alta ordine de idei mi-ai facut pofta si poate trag un chec zilele astea si daca "dezlegi" bucataria pentru poze... cine stie? Acest topic a fost editat de Mistinguett: 5 May 2005, 03:26 AM -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
27 Nov 2005, 08:57 PM
Mesaj
#11
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Pentru edittha: la reteta asta - cata faina trebuie?
Acest topic a fost editat de Mistinguett: 27 Nov 2005, 08:58 PM -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
28 Nov 2005, 06:44 AM
Mesaj
#12
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 316 Inscris: 19 June 05 Forumist Nr.: 6.479 |
500 g - scuze , din viteza am uitat esentialul
|
|
|
28 Nov 2005, 07:21 AM
Mesaj
#13
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Multumesc edittha, am adaugat eu.
-------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
28 Nov 2005, 09:23 AM
Mesaj
#14
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 289 Inscris: 2 September 04 Forumist Nr.: 4.387 |
pentru ca sint un anti talent in ale dulciurilor de casa, am o nelamurire legata de retatea de tiramisu.
mascarponele asta e de gasit la noi in romania? si cam cit costa? -------------------- [less is more]
|
|
|
28 Nov 2005, 09:48 AM
Mesaj
#15
|
|
Domnitor Grup: Membri SpecialPM Mesaje: 2.145 Inscris: 30 January 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.040 |
E de gasit in supermarket-uri (eu am luat din Mega Image acum ceva timp), Metro etc. si depinde unde e facut, cel din Romania e pana intr-o suta de mii, cel de la "mama lui" fiind mai scump. Eu am luat romanesc si a iesit bine.
-------------------- Freedom is just another word for nothing left to lose.
|
|
|
28 Nov 2005, 10:20 AM
Mesaj
#16
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 289 Inscris: 2 September 04 Forumist Nr.: 4.387 |
mersi mara, poate ma incumet, cine stie...
-------------------- [less is more]
|
|
|
3 Dec 2005, 12:48 PM
Mesaj
#17
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 581 Inscris: 17 June 05 Forumist Nr.: 6.462 |
Misti, retetele postate de tine le-ai incercat tu personal si au iesit bune? Ca dupa ce m-am fript cu Laptele de Pasare a lui Oiski mai bine intreb chiar daca par ridicola.
Apropo, Tiramisu si eu il fac la fel, doar ca in loc de Amaretto (cum e reteta originala) pun rom Havana Club sau un rom mai ieftin. -------------------- "...unu-o ia de-a dreptul, altul zboara sui,
unul zboara peste cuibul cucului" |
|
|
3 Dec 2005, 05:23 PM
Mesaj
#18
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Sub titlul fiecarei retete e scris numele autorului/autoarei, daca nu e nici un nume atunci e reteta mea si e sigur testata. Pentru restul nu pot sa garantez.
Cat zahar a avut laptele ala de pasare de te-a speriat asa de tare? -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
3 Dec 2005, 05:56 PM
Mesaj
#19
|
|
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
Misti io datorita tie am reusit sa fac o salata de vinete mincabila. Ca inainte strofocam vinetele si le amestecam cu maio si cu ceapa si nu erau de nici o culoare politica. Noaaa si am citit cum le freci tu cu ulei, asa am facut si eu si au iesit bune.
|
|
|
3 Dec 2005, 07:28 PM
Mesaj
#20
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 581 Inscris: 17 June 05 Forumist Nr.: 6.462 |
Acuma ca a iesit prea dulce n-a fost prea tragic, ca am mai adaugat lapte, dar aroma aia de la coaja rasa de la o intreaga lamaie m-a dat gata.
-------------------- "...unu-o ia de-a dreptul, altul zboara sui,
unul zboara peste cuibul cucului" |
|
|
4 Dec 2005, 05:00 AM
Mesaj
#21
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Cookule, s-ar putea sa fie de la bebe - stii tu, unele arome sa fie prea puternice. Eu n-as avea nimic impotriva la cantitatea aia de coaja de lamaie
Carmelita, imi pare bine ca ti-au iesit vinetele Eu fac aproape saptamanal cate 3 vinete babane. Si daca te apuca vrenicia, incearca puiul ala crocant, iti garantez ca-l faci pe-al tau mofturos sa mai ceara. (parca sotul tau nu vroia pui, nu? sper sa nu incurc personajele ) -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
4 Dec 2005, 11:17 AM
Mesaj
#22
|
|||
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
asa ma cunosti? da o sa-l incerc sigur! Si da, a meu e cu mofturi la pui |
||
|
|||
4 Dec 2005, 11:22 AM
Mesaj
#23
|
|
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
Poate stiti careva si o reteta de galusti de gris care sa nu necesite folosirea cutitului in procesul de consumare?
|
|
|
4 Dec 2005, 11:24 AM
Mesaj
#24
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Nu face compozitia prea groasa, ca nu mai fierb nici la pastele cailor.
-------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
4 Dec 2005, 11:31 AM
Mesaj
#25
|
|||
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
Nefe saptamina trecuta am avut mirifica idee de a fierbe galustile in supa nu separat si s-o desfacut si-o inceput sa zboare prin oala, dupa care s-o transformat intr-o masa semi-fluida de toata jena. Ieri am pus gris mai cu spor si cind le-am fiert o inceput iar sa se dezintegreze dar nu de tot, o ramas ceva ca un simbure din fiecare, esenta galustilor as spune, alea le-am salvat cu paleta si le-am pus in supa ca aratau a ceva care semana cu galustile dar nu se putea sparge cu dintii. Asa ca as vrea sa stiu la 2 oo cite linguri de gris? si de care linguri? cu virf sau rase? |
||
|
|||
4 Dec 2005, 11:32 AM
Mesaj
#26
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Io nu le fierb niciodata separat.
Apai, cantitate exacta nu stiu sa iti spun, ca io vad cand le fac cum arata compozitia si... Stiu doar ca o data am facut-o prea groasa si au fost betonate si m-am invatat minte. Acest topic a fost editat de nefertiti: 4 Dec 2005, 11:33 AM -------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
4 Dec 2005, 11:40 AM
Mesaj
#27
|
|||
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
Data viitoare cind faci gindeste-te si la mine si tine minte cit gris pui la cite oo, ok? Fa asta ca sa salvam obrazul ardelenilor in fata opiniei publice internationale!!! |
||
|
|||
4 Dec 2005, 11:42 AM
Mesaj
#28
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Acu', ca mi-ai facut pofta, poate fac azi cand ajung acasa!
-------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
4 Dec 2005, 11:44 AM
Mesaj
#29
|
|||
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
deseara pe la ce ora? astept cantitatile... |
||
|
|||
4 Dec 2005, 11:46 AM
Mesaj
#30
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Noa, sezi blanda, ca nu uit, daca fac scriu aci cat si cum am pus! Da' nu mai devreme de 6, probabil.
-------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
4 Dec 2005, 05:14 PM
Mesaj
#31
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Sper ca nu stai dupa galustele mele, ca nu mai fac azi. Am constatat ca nu mai am gris in casa si mi-e lene sa cobor sa iau, ca am o durere de spate care imi face nervii nervosi. Fac maine.
-------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
4 Dec 2005, 05:29 PM
Mesaj
#32
|
|
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
eu am rabdare...
|
|
|
4 Dec 2005, 06:22 PM
Mesaj
#33
|
|
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
Nefe austriecii astia fac galustile cu unt, am vazut si la soacra si le scrie si-n retete: http://www.kiri.at/bkvwin/ret03396.htm
Acolo scrie ca la un o se pune 5 deka unt... |
|
|
4 Dec 2005, 06:34 PM
Mesaj
#34
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 105 Inscris: 12 November 05 Forumist Nr.: 7.251 |
Heloo
si eu pun o lingurita de ulei normal, inainte bat bine ouale |
|
|
4 Dec 2005, 06:48 PM
Mesaj
#35
|
|
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
si eu de ce n-am stiut vreodata asta????
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 26 April 2024 - 05:22 AM |