HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

3 Pagini V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Tips And ... Tools, tot ce ne poate ajuta
Olaf
mesaj 16 Jun 2005, 04:13 PM
Mesaj #36


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.591
Inscris: 22 September 03
Forumist Nr.: 826



Cu conditia sa ai... vara merge, dar iarna ce faci?

Pentru ficat: ca sa fie mai fraged, inainte de prajire se tine o vreme in lapte (aprox. o ora... cred...)

Acest topic a fost editat de Olaf: 16 Jun 2005, 04:14 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 28 Nov 2005, 09:07 AM
Mesaj #37


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



hmm.gif Poate ma lamureste careva... de ce uneori compozitia din sarmale iese foarte tare? Adica e fiarta, dar e tare, seaca oarecum, nu stiu sa explic mai bine... E carnea prea seaca sau ce??? mad.gif


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
contraste
mesaj 28 Nov 2005, 09:11 AM
Mesaj #38


Forumista Poeta
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.498
Inscris: 20 April 04
Forumist Nr.: 3.171



O cauza este batranetea vitei, alta cauza cantitatea de carne de vita prea mare, sau prea mult ou.


--------------------
Traieste ca si cum ai muri maine.
Invata ca si cum ai trai vesnic.

Indira Gandhi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 28 Nov 2005, 09:11 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Mara
mesaj 28 Nov 2005, 09:30 AM
Mesaj #39


Domnitor
******

Grup: Membri SpecialPM
Mesaje: 2.145
Inscris: 30 January 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.040



Sau e prea multa carne macra. Are si grasimea rolul ei... laugh.gif


--------------------
Freedom is just another word for nothing left to lose.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oiski-Poiski
mesaj 28 Nov 2005, 09:44 AM
Mesaj #40


femeia de pe luna
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.998
Inscris: 22 January 05
Din: LUNA
Forumist Nr.: 5.504



QUOTE (contraste @ 28 Nov 2005, 09:11 AM)
O cauza este ... sau prea mult ou.

ou la sarmale ohmy.gif ?????


Nefe eu zic ca e de vina carnea prea macra.Macina si putina slanina afumata drool.gif


--------------------
"Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 28 Nov 2005, 10:15 AM
Mesaj #41


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



Da, la asta cu prea multa carne-carne ma gandeam si eu. unsure.gif

Nu pun ou. hh.gif


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mara
mesaj 28 Nov 2005, 10:30 AM
Mesaj #42


Domnitor
******

Grup: Membri SpecialPM
Mesaje: 2.145
Inscris: 30 January 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.040



Si pune si feliute de slanina printre sarmale, ca ele isi iau fix grasimea care le trebuie, n-or sa iasa prea grase. Bine, eu pun si niscaiva oase afumate pe acolo... drool.gif


--------------------
Freedom is just another word for nothing left to lose.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oiski-Poiski
mesaj 28 Nov 2005, 10:53 AM
Mesaj #43


femeia de pe luna
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.998
Inscris: 22 January 05
Din: LUNA
Forumist Nr.: 5.504



Doamne, ce bine ca nu sunt gravida.Sunteti de groaza cu sarmalele voastre laugh.gif


--------------------
"Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Endgegner
mesaj 28 Nov 2005, 11:43 AM
Mesaj #44


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.352
Inscris: 16 January 05
Din: Saint Augustine /FLA
Forumist Nr.: 5.455



QUOTE (Mara @ 28 Nov 2005, 09:30 AM)
Si pune si feliute de slanina printre sarmale, ca ele isi iau fix grasimea care le trebuie, n-or sa iasa prea grase. Bine, eu pun si niscaiva oase afumate pe acolo... drool.gif

Asa fac si eu, sunt beton sarmalele asa drool.gif


--------------------
user posted imageuser posted imageuser posted image

Die for your government
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 12 Dec 2005, 10:58 PM
Mesaj #45


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 15.792
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Azi am auzit la TV ca se taie câinii in Bulgaria si de-acolo vine gelatina pt supa si prajituri...
Deja am aruncat 2 plicuri de supa la gunoi... hh.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Michelle
mesaj 26 Apr 2006, 09:05 AM
Mesaj #46


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.750
Inscris: 8 January 05
Din: ???
Forumist Nr.: 5.402



Cum facem sa nu se sparga coaja oualor cind le fierbem?

Cateva etape binecunoscute care trebuie de urmat:
- inainte sa fie puse la fiert, ouale trebuie sa fie la temperatura camerei
- ouale se pun la fiert in apa rece la foc mic.
- in apa se pune si sare pentru a nu iesi albusul din ou daca se sparge.

Cind puneti sarea, puneti si o ceasca de otet, si veti constata ca nu mai crapa.
Totusi, trebuie sa fim atenti la ce oua alegem, sa nu fie crapate.



--------------------
Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness

Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti!
Anatole France
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 26 Apr 2006, 12:18 PM
Mesaj #47


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 15.792
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Pai daca-s deja crapate, cum sa nu mai crape? rofl.gif
In rest ai dreptate Michelle, la temperatura camerei se fierb ouale.
Daca se baga reci (din frigider) iese o catastrofa. hh.gif
Si daca se baga in microunde, explodeaza spoton.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Michelle
mesaj 26 Apr 2006, 12:40 PM
Mesaj #48


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.750
Inscris: 8 January 05
Din: ???
Forumist Nr.: 5.402



QUOTE (Cla @ 26 Apr 2006, 02:18 PM)
Pai daca-s deja crapate, cum sa nu mai crape? rofl.gif

Pai,adica sa cascam ochii bine ,ca sa nu ne mai miram dupe... laugh.gif

hai sa vedem ce salate se pot face cu ouale fierte de pasti care intotdeauna ramin pe la casa omului si risca sa se strice...

eu una fac o salata cu ton(merge si al naturale si in ulei) ,rosii,ou fiert,ceapa verde(daca e posibil!),porumb din conserva si maioneza.Daca nu e maioneza merge si cu mustar.Toate taiate cubulete mici ca sa-si amestece bine aroma.


--------------------
Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness

Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti!
Anatole France
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Michelle
mesaj 5 Jun 2006, 10:28 AM
Mesaj #49


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.750
Inscris: 8 January 05
Din: ???
Forumist Nr.: 5.402



La ce folositi rozmarin proaspat?Mi-am luat 2 ghivecele unul cu rozmarin si altul cu patrunjel,din acelea care se tin pe pervaz la bucatarie,si acuma musai sa le folosesc.Stiu ca merge la fripturi dar vreau sa aflu la ce e necesar obligatoriu! smile.gif


--------------------
Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness

Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti!
Anatole France
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 5 Jun 2006, 11:32 AM
Mesaj #50


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 15.792
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Obligatoriu? La ceai de rozmarin biggrin.gif
In rest... dupa gust - la carne, in chiftele, pasta (ital.), sosuri...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mara
mesaj 5 Jun 2006, 11:52 AM
Mesaj #51


Domnitor
******

Grup: Membri SpecialPM
Mesaje: 2.145
Inscris: 30 January 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.040



Eu l-am testat la pui si am inteles ca si la unele paste ar merge. Insa ai grija cat pui, ca e tare aromat, iar crud sigur e mai puternic decat al ambalat.


--------------------
Freedom is just another word for nothing left to lose.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 5 Jun 2006, 05:49 PM
Mesaj #52


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Absolut obligatoriu la miel si muschiulet de porc la cuptor.


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 21 Jul 2006, 09:08 PM
Mesaj #53


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



Uleiul de masline e bun la maioneza? hmm.gif


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 21 Jul 2006, 09:27 PM
Mesaj #54


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.350
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



QUOTE (nefertiti @ 21 Jul 2006, 08:08 PM)
Uleiul de masline e bun la maioneza? hmm.gif

nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
sper sa nu strici ca mine juma de sticla de ulei de m degeaba
ramai cu cel de floare, e cel mai bun pt maio


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 21 Jul 2006, 09:48 PM
Mesaj #55


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



Poi de asta intreb inainte, sa nu fac vreo minune. laugh.gif


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 28 Jul 2006, 06:12 PM
Mesaj #56


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.350
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



Heeelp!

Care e diferenta dintre lichior si coniac?

Vreau sa fac un sirop sa insiropez o prajitura si am gasit o reteta cu coniac. Acasa am o sticla de lichior si ma gandeam daca n-as putea folosi din el in loc de coniac.
unsure.gif


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 28 Jul 2006, 07:17 PM
Mesaj #57


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 15.792
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Da cum sa nu mearga, Felino. smile.gif
O sa fie doar un pic mai dulce, asa ca baga ceva mai putin zahar.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 28 Jul 2006, 07:20 PM
Mesaj #58


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.350
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



QUOTE (Cla @ 28 Jul 2006, 06:17 PM)
Da cum sa nu mearga, Felino. smile.gif
O sa fie doar un pic mai dulce, asa ca baga ceva mai putin zahar.

inseamna ca e invers, la reteta zice lichior iar eu acasa am coniac, ca nu-i deloc dulce - de aia o am de fapt, ca n-am putut s-o beau. rofl.gif

Mersi Cla!


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 28 Jul 2006, 07:30 PM
Mesaj #59


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 15.792
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Aaaa, deci invers, scuze. Deci ai nevoie de lichior dar n-ai decat coniac.
Nu cred ca-i asa de bun... de buna ideea... sad.gif
Dar daca altceva n-ai acasa decat coniac, arde-l, ia-i taria si baga vanilie, cuisoare sau de-astea in el, ti-ai facut lichior.
Sunt convins ca va deveni o porcarie, dar anunta-ma cum a fost rofl.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Michelle
mesaj 28 Jul 2006, 07:46 PM
Mesaj #60


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.750
Inscris: 8 January 05
Din: ???
Forumist Nr.: 5.402



QUOTE (Cla @ 28 Jul 2006, 09:30 PM)

Sunt convins ca va deveni o porcarie, dar anunta-ma cum a fost rofl.gif

drunk.gif roflmao.gif
mey,lichiorul e facut de obicei din ceva aromat si parfumat...fructe,ciocolata si se pune la prajituri tocmai pentru parfum...nu are la fel de multe grade(de alcool) cum are coniacul
dacaFelina nu a invatat diferenta dintre astea doo eu ce sa mai zic ca ma pusesera la o masa niste francezi sa degust 6 paharele cu verisori ai coniacului...cognac,armagnac,calvados,grappa si nu mai tiu minte ca m-au luat de cap hh.gif


--------------------
Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness

Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti!
Anatole France
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 28 Jul 2006, 08:39 PM
Mesaj #61


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 15.792
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Doamne-ajuta ca am Algocalmin din România biggrin.gif
Apai francezii se mai si-mbata dis-de-dimineata cu Pernod, dupa ce au baut chestia aia aseara, e deajuns sa bea apa dimineata.
Asa se ajunge la doping & Tour de France laugh.gif
Un lichior calumea e fain. Prietena mea (fiind germana) a devenit fan de visinata.
Si mai sa zica cineva ca România-i degeaba... smile.gif

Dar nu poti compara cognac, armagnac, calvados.
Doar ca a 2-a zi ai aceeasi dureri de cap biggrin.gif
Cognac = din struguri
Armagnac = din prune
Calvados = din mere


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Michelle
mesaj 28 Jul 2006, 09:20 PM
Mesaj #62


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.750
Inscris: 8 January 05
Din: ???
Forumist Nr.: 5.402



iti dai seama ce viata grea am avut,nu? rofl.gif


--------------------
Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness

Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti!
Anatole France
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alysoft2003
mesaj 28 Jul 2006, 09:22 PM
Mesaj #63


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.160
Inscris: 14 February 06
Din: www
Forumist Nr.: 7.859



QUOTE (Cla @ 28 Jul 2006, 09:39 PM)
Doamne-ajuta ca am Algocalmin din România biggrin.gif

Cauta Novalgina sau intreaba farmacistul despre principiul activ : natrium phenyl dimethyl pyrazolonum methyl aminomethansulfonicum ( sau mai simplu, metamizol sodic)


--------------------
Nu te pune cu prostul caci are mintea odihnita!Al dracului de odihnita!
user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 28 Jul 2006, 09:32 PM
Mesaj #64


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 15.792
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



QUOTE (Michelle @ 28 Jul 2006, 09:20 PM)
iti dai seama ce viata grea am avut,nu? rofl.gif

Te compatimesc... sad.gif
rofl.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 9 Oct 2006, 04:59 PM
Mesaj #65


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.350
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



Heeelp!

Cum sa dreg o baclava? Mi s-a intarit...


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
contraste
mesaj 9 Oct 2006, 05:18 PM
Mesaj #66


Forumista Poeta
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.498
Inscris: 20 April 04
Forumist Nr.: 3.171



Pregăteşti un sirop călduţ din miere de albine o parte, altă parte apă si ceva stropi de esenţă de trandafiri sau rom.
torni peste.


--------------------
Traieste ca si cum ai muri maine.
Invata ca si cum ai trai vesnic.

Indira Gandhi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 9 Oct 2006, 05:22 PM
Mesaj #67


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.350
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



Mersi Contraste! Totusi, mi se pare ca e deja prea dulce, imi vine s-o inec in apa chioara...


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
contraste
mesaj 9 Oct 2006, 05:27 PM
Mesaj #68


Forumista Poeta
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.498
Inscris: 20 April 04
Forumist Nr.: 3.171



Atunci să ştii că nu cunoşti adevărata baclava !
Este leşios de dulce !!!
Eu am mâncat baclavale pe tabla circulară în ţara lor.
Sunt incomparabile cu cele făcute în România sau oriunde aiurea.
La turci, siropul este gros, opulent, vâscos. Iar de dulce, îţi încleie gura. Dar este numai bun pentru gusturile lor.

Tu poţi proceda astfel:
Pui apă fiartă, răcită spre clad nu călduţ, în care pui ceva esenţe şi neapărat măcar o lingură de miere, amstecată bine. Le scufunzi pe rând, apoi le torni peste siropul rămas.


--------------------
Traieste ca si cum ai muri maine.
Invata ca si cum ai trai vesnic.

Indira Gandhi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Olaf
mesaj 9 Oct 2006, 05:39 PM
Mesaj #69


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.591
Inscris: 22 September 03
Forumist Nr.: 826



Cand e prea dulce, eu o dreg cu cafea: iau o gura de cafea, iau o gura de baclava... si tot asa, pana termin toate baclavalele din tava licklips.gif laugh.gif

P.S. Cafeaua fara zahar.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 9 Oct 2006, 05:54 PM
Mesaj #70


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.350
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



Mersi Contraste, asa o sa fac.


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Pagini V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 23 October 2017 - 10:05 AM
Ceaiuri Medicinale Informatii despre Certificat Energetic