Ce Mancam De Pasti? |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Ce Mancam De Pasti? |
5 Apr 2005, 02:14 AM
Mesaj
#36
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.796 Inscris: 22 August 03 Forumist Nr.: 654 |
In Dobrogea si in sudul Moldovei asa se face drobul, cu intestine.
Iar ,,Kokoretsi" se face la frigare . -------------------- NIHIL SINE DEO! |
|
|
5 Apr 2005, 11:30 AM
Mesaj
#37
|
|||
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Multumesc pentru idee, o sa ma interesez daca avem greci prin oras . -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
||
|
|||
5 Apr 2005, 07:05 PM
Mesaj
#38
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.796 Inscris: 22 August 03 Forumist Nr.: 654 |
Am gasit adresa unui magazin romanesc din Canada, face si livrari daca stati prin apropiere.
http://www.aprozar.ca/ro/introduction.html -------------------- NIHIL SINE DEO! |
|
|
Promo Contextual |
5 Apr 2005, 07:05 PM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
6 Apr 2005, 03:40 PM
Mesaj
#39
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.024 Inscris: 6 September 04 Din: somewhere over the rainbow... Forumist Nr.: 4.413 |
Ce-o fi nu conteaza important e ca o sa fiu iar de pasti la Sfintul Mormant la Ierusalim..Multumesc Lui Dumnezeu ca mi-a dat iar ocazia asta!!!
Acest topic a fost editat de flori: 6 Apr 2005, 03:41 PM -------------------- Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
|
|
|
6 Apr 2005, 03:48 PM
Mesaj
#40
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 315 Inscris: 13 October 04 Forumist Nr.: 4.661 |
Drob, drob, drob!!!
Cu ridichi si ceapa verde Ciudat totusi ca drobul nu se face decat de Pasti..... -------------------- Daca vrei sa fii iubit, iubeste. (Seneca)
|
|
|
6 Apr 2005, 03:54 PM
Mesaj
#41
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.126 Inscris: 10 August 04 Din: nu spui; s-a schimbat Forumist Nr.: 4.232 |
= 77 rest = 23
....Cartea lu' Sanda Marin că io altfel nu ştiu şi-s singur.... -------------------- - "Help us, or else..!"
- "Or else what?" - "Exactly!" Nu e nimic mai trist decât tristeţea unui om vesel. (Armando Palacio Valdes) |
|
|
6 Apr 2005, 05:32 PM
Mesaj
#42
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.951 Inscris: 19 October 03 Din: bucuresti Forumist Nr.: 1.018 |
Sper sa mananc multa pastrama de oaie prajita in ulei si cu usturoi...
-------------------- Welcome to the jungle
|
|
|
27 Apr 2005, 12:01 AM
Mesaj
#43
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.930 Inscris: 3 November 03 Forumist Nr.: 1.126 |
Eu sunca, ceapa verde si oua rosii! Asta mananc in fiecare an la Paste cu cea mai mare placere! Nu ma omor dupa miel. Daca nu mananc deloc de Paste nu-i duc lipsa.
-------------------- "Marile fericiri ie mute...."
|
|
|
29 Apr 2005, 10:51 PM
Mesaj
#44
|
|
Batranel oPsedat Grup: Membri Mesaje: 2.074 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.836 |
mda; am facut friptura de mel; o pulpa intreaga (a ramas ceva mai mult decat o pulpa de curcan ): sare o lingurita rasa, piper negruo lingurita rasa, coriandru o lingurita rasa, ienibahar 2 boabe macinate, un praf de cimbru si un praf de busuioc; dupa ce am frecat animalu cu mirodeniile, am uns cratita cu untura topita de porc, la fel si carnea, unsa bine; a stat 2 ore la rece; pus in cuptor, cu 5 felii groase de slana afumata, copt (fara capac) 15 minute pe-o parte, 15 pe cealalta, scos, pus o ceapa mare taiata in 4 (rondele, nu sferturi), 7 catei de usturoi in coaja, asezat animalu pe "patul" de ceapa, turnat un paharel de vin rosu, bagat la cuptor, CU capac. a stat 40-50 minute pe fiecare parte; stropit sistematic. in clipa de fata ling ustensilele cu care m-am ajutat la procesul de fabricatie...
eh, ciorba de miel e gata, nici cu drobul nu mi-e rusine.. oole sint facute de ieri... umm.. cand ziceti ca e Pastele ??? umm.. cred ca scoate mandra pasca de la cuptor.. ma duc sa amusin.. paaaa -------------------- -- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
|
|
|
29 Apr 2005, 11:01 PM
Mesaj
#45
|
|
Batranel oPsedat Grup: Membri Mesaje: 2.074 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.836 |
eh, o sa fie si o placinta cu mere, cu bezea deasupra... oare daca nu e traditional, n-am voie s-o mananc ? bine, atunci o s-o mananc cu noduri ...
-------------------- -- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
|
|
|
1 May 2005, 11:51 AM
Mesaj
#46
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.796 Inscris: 22 August 03 Forumist Nr.: 654 |
Am facut ciorba (care e, traditional, verde, nu se pun rosii ), friptura, drob, cozonaci si pascasi, evident, oua rosii. Numai rosii. Colorate de fac de Inaltare.
Iar drobul l-am facut asa: Se iau : ficatul, splina, plaminii, rinichii, (curatati bine) si intestinele de miel (intoarse pe dos si foarte bine spalate si raspalate cu apa calduta, cel mai simplu e la robinet). Fierbi toate aceste maruntaie in apa, o lingurita-doua de sare. In alta craticioara fiebi 2-3 sau mai multe oua. Ouale trebuie sa fie tari. Matele sint optionale, insa cu mate e mult mai bun. Cind sint fierte, le scoti pe un platou sa se racoreasca. Le tai cu cutitul, in cubulete, ceva mai mic de 1 cm. Unii le dau prin masina de tocat, insa aspectul feliilor de drob nu mai e acelasi. Intr-un castron incapator spargi 5-6 oua, daca ai sa pui si mai 7 nu e bai, de-abia il leaga mai bine. Bati ouale cu piper. Tai 2-3 legaturi de ceapa verde. Daca pui mai multa ceapa, drobul tau va fi prea ... ,,cepos". Tai marar verde ( vreo 8 legaturi daca legatura e mititica, daca e mai mare mai putin). Mararul ii da un gust excelent si cu cit mai mult maar, cu atit mai bine, insa sa nu exageram totusi. Tai si patrunjel verde, insa pe jumatate de cit marar. Amesteci ouale batute cu verdeturile taiate si cu maruntaiele taiate.Ii mai pui putina sare. Iei o tava sau o cratita uscata si o ungi cu putin ulei sau margarina, o tapetezi cu faina. Scuturi tava (cratita) de surplusul de faina. Asezi prapurul. Daca nu ai prapur de miel sint bine si foile de placinta- vreo 3 ( sau 4 daca sint foarte-foarte subtiri). Rastorni o jumatate din compozitie. Ouale fierte tari le tai in doua pe lungime si le aranjezi simetric in tava, musai cu albusul in sus. Daca le pui cu galbenusul in sus, cind tai feliile de drob se sfarima). Rastorni si restul de compozitie. Ridici marginile prapurlui( sau ale foilor de placinta . Daca mai ramine o gaura, o ,,peticesti" cu o alta foaie.) Dai la cuptor la foc mediu spre moale , nu tare, ca il arzi si e pacat de munca ta si de ingrediente. Dupa 40-45 de minute la cuptor ar trebui sa fie gata, daca tava sau cratita nu e foarte adunata si drobul nu e foarte inalt. Iti dai seama ca e gata pentru ca capata o culoare aurie deasupra. Drobul e bun atit fierbinte, cit si rece. Acest topic a fost editat de Diana-Maria: 1 May 2005, 11:52 AM -------------------- NIHIL SINE DEO! |
|
|
8 Apr 2009, 02:08 PM
Mesaj
#47
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 422 Inscris: 18 April 06 Forumist Nr.: 8.115 |
Vin Sarbatorile Pascale si Iepurasul!
Sunt bantuita de pofte care mai de care si m-am gandit la un meniu de sarbatoare, care sa-mi satisfaca papilele pofticiaose. Mielu' iese din calcul, ca n-am amatori in acasa, asa ca prestez: una ciorbita cu perisoare plutind fericite in rauri de smantana, friptura de pasare si ceva porcarii cu burta plina de usturoi si alte mirodenii, drob aromat din ciuperci si ficatei de pasare, pasca cu branza si stafide dezbracata de...aluat, un cozonac doldora cu nuca...toate astea stropite cu vin(o 'coace) delicat si parfumat! -------------------- Nu este raspunsul cel care lumineaza, ci intrebarea. - Eugen Ionescu
|
|
|
11 Apr 2009, 09:17 PM
Mesaj
#48
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 2.799 Inscris: 9 September 06 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 8.652 |
Miel: ciorba, friptura, drob. Poate si cozonac. Numai de casa, nici nu ma gandesc sa-l iau din supermarket.
Nu e obligatoriu sa faci drobul din maruntaie de miel. Pot fi si de porc. Intestinele, de asemenea, nu sunt indispensabile. Acest topic a fost editat de andra_v: 11 Apr 2009, 09:18 PM -------------------- An Appeal From James’ Family
An Appeal From James’ Family Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012. Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives. The family appeals for the release of Jim unharmed. |
|
|
11 Apr 2009, 10:00 PM
Mesaj
#49
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Happy miel de la McDonalds
-------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
12 Apr 2009, 06:45 AM
Mesaj
#50
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.374 Inscris: 2 May 05 Din: galati Forumist Nr.: 6.233 |
Nu cumpar miel, am un curcan marisor din care voi face racituri, fripura, drob , sarmalute cu frunze de stevie, salata beuf. Ai mei copii sunt tare pofticiosi si lista asta mi-au facut-o de acum cateva zile. Cozonac si pasca, oua si cam astea-s preparatele de anul acesta! De fapt sunt cam aceleasi in fiecare an...
|
|
|
12 Apr 2009, 03:01 PM
Mesaj
#51
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 4.344 Inscris: 8 March 03 Forumist Nr.: 41 |
O salatra de beuf, o racitura de borc si am luat 5 kg. de costite de miel pt. gratar! Ce dulci sunt mielutii astia pe garatar!!
Sorin. -------------------- When you have to shoot, shoot, don't talk.
Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii. |
|
|
12 Apr 2009, 06:20 PM
Mesaj
#52
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
-------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
12 Apr 2009, 06:35 PM
Mesaj
#53
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Eu vreau neaparat pasca. Niciodata nu am avut (maica-mea nu e nu stiu ce bucatareasa) si mie imi place atat de mult branza dulce... Asa ca daca aveti vreo reteta infailibila, va rog frumos sa aruncati cu ea spre mine... ca tot eu trebuie sa mi-o fac daca o vreau
|
|
|
12 Apr 2009, 07:00 PM
Mesaj
#54
|
|
ex-nOtHiNg_SwEeT Grup: Membri Mesaje: 1.170 Inscris: 14 February 08 Din: lumea mea Forumist Nr.: 11.273 |
Nu cumpar miel, am un curcan marisor din care voi face racituri, fripura, drob , sarmalute cu frunze de stevie, salata beuf. Ai mei copii sunt tare pofticiosi si lista asta mi-au facut-o de acum cateva zile. Cozonac si pasca, oua si cam astea-s preparatele de anul acesta! De fapt sunt cam aceleasi in fiecare an... Dasca, imi place meniu` tau , vin la tine...pentru ca la mine mama nu e acasa ... -------------------- " Non, rien de rien Non, je ne regrette rien Ni le bien qu'on m'a fait, ni le mal Tout ça m'est bien égal... " |
|
|
12 Apr 2009, 08:37 PM
Mesaj
#55
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.374 Inscris: 2 May 05 Din: galati Forumist Nr.: 6.233 |
Vino, draga mamii,Galatiul e la o arunacatura de bat!
Sere, Pasca nu se face greu, poti incerca. 500 gr faina, drojdie, un pic de lapte, 100 grame margarina sau unt, 2 oua, 150 grame zahar, arome. Peste drojdia sfaramata, cam cat o nuca, presari zahar sa se lichefieze. Topesti zaharul in lapte, cam 150 de grame, (poate intra mai mult, depinde de faina)bate bine ouale cu un pic de sare si cu aromele, topesti untul. Toate astea trebuie sa fie caldute cand te apuci de framantat. Intr-un castron mai mare pui faina, adaugi drojdia, ouale, framanti cu laptele in care ai topit zaharul ,mai pui lapte daca mai trebuie sa se inmoaie faina,aromele din care nu lipseste coaja de lamaie,asa incat aluatul sa fie mai tare. Incepi sa framanti si adaugi treptat untul pe marginea castronului pana se face aluatul elastic, se desprinde de marginile castronului.Cam juma de ora sau....pana asuda grinda!!! Lasi sa creasca la loc cald si acoperit cu un prosop. In acest timp pregatesti branza, o indulcesti dupa gust,pui sare, adaugi stafide din belsug,oua(la un kg de branza cam 6 oua),vanile,etc. Si ea sta la cald pana creste aluatul. Dupa ce a crescut aluatul, il montezi in tava astfel: Intinzi aluat pe fundul tavii, nu mai gros de un centimetru pentru ca va creste. Pui branza din belsug peste aceasta foaie.Din restul de aluat faci suluri impletite in doua. Unul il pui de jur imprejurul tavii,iar celalalt in forma de cruce, bineinteles peste branza. Lasi iar la dospit, ungi sulurile de aluat cu ou, dai la cuptor la foc potrivit cam 45 de minute. Sper ca am fost explicita si vreau neaparat poza cu pasca! |
|
|
12 Apr 2009, 08:59 PM
Mesaj
#56
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Dasca, mama noastra, a tuturor ... multumesc frumos de reteta! E asemanantoare cu branzoaicele, parca... Adica parca aluatul seamana. Dar mie ultima data mi-au iesit niste branzoaice delicioase, deci imi iese si pasca, garantat. Numai sa apuc sa iau branza dulce din timp, sa nu raman fara |
|
|
11 Apr 2011, 10:40 AM
Mesaj
#57
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
Eu de Florii o sa gatesc monkfish, am tot mincat la restaurante si mi-a placut textura lui asa ca mi-am cumparat o coada de la Cora.
Inca nu sunt sigura de reteta dar cred ca va fi cu usturoi, chilli si creveti pe linga. De Paste o pulpa de miel la cuptor cu menta si rozmarin si alaturi cous-cous. In loc de pasca (asta o sa cumpar) voi face cheese cake. -------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
11 Apr 2011, 11:09 AM
Mesaj
#58
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.816 Inscris: 16 March 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.605 |
Eu cred ca o sa fac niste coaste de miel, preparate ca pastrama (vezi reteta Diana-Maria), pe gratar. O sa manac coaste pana o sa mi se faca rau, atunci o sa-i dau cu vin. Stie careva sa faca pifitie de cocosh? dau la schimb coaste.
|
|
|
11 Apr 2011, 11:25 AM
Mesaj
#59
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Michelle, cum e cheese cake aia?
-------------------- |
|
|
11 Apr 2011, 12:07 PM
Mesaj
#60
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
Eu fac cheesecake dupa o carte englezeasca cu mascarpone 1 cutie si 2 cutii de ricotta,zahar si vreo 5 oua parca,arome toate puse la cuptor in forma cu inel tapetata cu hartie iar pe fund biscuiti simpli petit beurre macinati si unt la care merge si pulbere de migdale sau migdale macinate. Deci varianta cu branza la cuptor.O sa scriu reteta in amanunt.
Exista si varianta cu branza necoapta, am gasit-o in cartea de bucate a principesei Margareta, care cica ii place regelui Mihai ...regelui meu,nu! -------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
15 Apr 2011, 11:59 AM
Mesaj
#61
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.042 Inscris: 4 March 05 Din: Bacau Forumist Nr.: 5.853 |
Mi-a trimis matusa mea pe mail o reteta foarte spectaculoasa pentru masa de Paste pe care as vrea sa o incerc: PIFTIE IN COAJA DE OUA
Arata fantastic. PS: ma gandesc cum ar arata niste capsuni in gelatina, amestecate cu bucati de ananas, kiwi si apoi puse in cojile alea de ou..... waw! Acest topic a fost editat de fiica_lunii: 15 Apr 2011, 12:01 PM -------------------- E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/ |
|
|
15 Apr 2011, 12:45 PM
Mesaj
#62
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.816 Inscris: 16 March 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.605 |
Arata excelent! Daca stiai sa le faci cu carne de cocos, ma zapaceai pe veci!
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 25 April 2024 - 02:07 PM |