Retete, Retete Si Inventate, mancaruri si iar mancaruri |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Retete, Retete Si Inventate, mancaruri si iar mancaruri |
18 Jul 2004, 12:37 PM
Mesaj
#36
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Gasesti si in Franta bors. >LE BROTTRUNK. Appelé anciennement Moût-de-pain.<
http://www.kanne-brottrunk.fr/ -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
19 Jul 2004, 10:22 PM
Mesaj
#37
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 312 Inscris: 9 July 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 4.040 |
Hei multumesc de informatie miine o sa fac o ciorba ca la mama acasa pina ma intorc in tara .
-------------------- Traieste clipa!
|
|
|
30 Jul 2004, 11:27 AM
Mesaj
#38
|
|
Haiduc Grup: EmailInvalid Mesaje: 84 Inscris: 24 July 04 Forumist Nr.: 4.134 |
Clarence, sunt de patru ani aici si e prima data cind aud de mout de pain...
sint curioasa daca folosesc reteta ca la noi. adica tarite, malai, amorsajul de la borsul dinainte, foi de visin... cred ca nu... eu nu am gasit de cumparat la paris si aduc de acasa de fiecare data ingredientul principal ( cultura de bacterii) ca restul se mai gasesc si aici. cine vrea reteta de la Tiramisu? -------------------- no man is an island
|
|
|
Promo Contextual |
30 Jul 2004, 11:27 AM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
30 Jul 2004, 05:09 PM
Mesaj
#39
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 312 Inscris: 9 July 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 4.040 |
Eu vreau reteta de la tiramisu
-------------------- Traieste clipa!
|
|
|
30 Jul 2004, 06:09 PM
Mesaj
#40
|
|
Haiduc Grup: Musterii Mesaje: 77 Inscris: 5 July 04 Forumist Nr.: 4.011 |
si eu,si eu vreau reteta de tiramisu
|
|
|
30 Jul 2004, 08:25 PM
Mesaj
#41
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 177 Inscris: 8 July 04 Forumist Nr.: 4.036 |
TIRAMISU
Crema:4galbenuse se freaca spuma cu 4 lg. zahar si doua cutii de mascarpone.4 albuse se bat spuma cu 4 lg zahar si se amesteca, cu compozitia precedenta 400g piscoturi se inmoaie in cafea esspreso fara zahar si cu cateva lg amareto.se aseaza straturi piscot+crema intr-un vas yena se presara cu cacao si se da la rece. Cremes ca la mama Crema:5galbrnuse ,16lg zahar, 2+1/2budinca vanilie, 1lg faina, 1l+1/4l lapte. se pune la fiert laptele.se mogenizeaza budinca zaharulalbenusele cu putin lapte rece si se adauga la lapte cand fierbe . se amesteca sa nu se prinda pana devine un sos mai gros.se amesteca, cu albusele batute spuma pe baie de aburi. Foile: se fac din aluat frantuzesc. se intind doua foi subtiri si se coc la foc mic pana se rumenesc. foile se umplu cand crema e aproape rece si se presara cu zahar pudra. -------------------- "Daca dragoste nu e nimic nu e"
|
|
|
31 Jul 2004, 12:54 PM
Mesaj
#42
|
|
Haiduc Grup: Musterii Mesaje: 77 Inscris: 5 July 04 Forumist Nr.: 4.011 |
pentru aurasupacurasu!Numai o intrebare:ce inseamna o cutie de mascarpone?Eu , pe aici, gasesc la 400 de grame.E mult sau putin?
|
|
|
2 Aug 2004, 10:54 AM
Mesaj
#43
|
|
Haiduc Grup: EmailInvalid Mesaje: 84 Inscris: 24 July 04 Forumist Nr.: 4.134 |
se folosesc cam 350 de grame pina la 400. deci e buna o cutie asa.
mascarpone e o specialitate italiana de brinza : 1 parte brinzica de vaci cu 2 parti smintina groasa ingrasa de numa... dar daca nu facem in fiecare zi e ok -------------------- no man is an island
|
|
|
2 Aug 2004, 11:15 AM
Mesaj
#44
|
|
Haiduc Grup: Musterii Mesaje: 77 Inscris: 5 July 04 Forumist Nr.: 4.011 |
mamour,multumesc
ingrasa da' e buuuna |
|
|
4 Aug 2004, 12:16 PM
Mesaj
#45
|
|
Haiduc Grup: EmailInvalid Mesaje: 84 Inscris: 24 July 04 Forumist Nr.: 4.134 |
am vazut ca s-a tot vorbit de ciorba de burta da' reteta ni'k! pai lasati omu' cu pohta la gura?
stiu numa ce se pune pe linga: smintina, mujdei si ardei iute. dar cum se gateste nu stiu... -------------------- no man is an island
|
|
|
4 Aug 2004, 12:23 PM
Mesaj
#46
|
|
Haiduc Grup: EmailInvalid Mesaje: 84 Inscris: 24 July 04 Forumist Nr.: 4.134 |
la schimb dau reteta de vara: taboulé.
350g de griu concasat (bulgur) 3 manunchiuri de patrunjel 1 manunchi de menta proaspata 3 rosii frumoase si carnoase cozile la 1 manunchi de ceapa si v'o doua cepe noi ulei vreo 3-4 linguri, sare ( cam o lingurita), zeama de la 2 lamii si niste otet de mere. variatii: ulei de masline, otet de vin (numai o lingurita) pai se ia si se toaca tot si se amesteca cu griul concasat care a fost inmuiat cu apa fierbinte inainte ( a stat cam 10-20 minute numai acoperit cu apa fierbinte, nu inecat) si scurs bine. se da la frigider o ora macar si se termina pina in 3 zile. e o minunatie!! proaspat, plin de vitamine, nu ingrasa si are fier si magneziu!! -------------------- no man is an island
|
|
|
4 Aug 2004, 12:24 PM
Mesaj
#47
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.766 Inscris: 25 August 03 Forumist Nr.: 671 |
-------------------- I'm hanging on your words /Living on your breath
Feeling with your skin /Will I always be here ?! Iarta-ti mereu dusmanii. Nimic nu-i supara mai tare. www.unicef.org |
|
|
4 Aug 2004, 12:37 PM
Mesaj
#48
|
|
Haiduc Grup: EmailInvalid Mesaje: 84 Inscris: 24 July 04 Forumist Nr.: 4.134 |
saru-mina!
ma apuc! -------------------- no man is an island
|
|
|
10 Nov 2004, 07:23 AM
Mesaj
#49
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.126 Inscris: 10 August 04 Din: nu spui; s-a schimbat Forumist Nr.: 4.232 |
-------------------- - "Help us, or else..!"
- "Or else what?" - "Exactly!" Nu e nimic mai trist decât tristeţea unui om vesel. (Armando Palacio Valdes) |
|
|
15 Mar 2005, 04:16 PM
Mesaj
#50
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Ieri am vazut la TV un reportaj despre bucataria din cantonul Tessin (Elvetia), se gatea o mancare de castane... sa va povestesc reteta:
Se iau castane comestibile, se fierb un pic in apa, se scot, se arunca in apa rece, se cojesc si se trage pielita maro de pe miez. Se prajesc un pic in untura. Se taie zarzavat in bucatele: ceapa, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel si se pune peste castane, impreuna cu ciuperci. Cand e zarzavatul calit, se stinge treaba cu (mult) vin rosu si se lasa asta la foc mic sa scada. La sfarsit se adauga cuburi de rosie si se mai lasa un pic. Ca mirodenii se pun vreo 2 cuisoare, rosmarin, cimbru si 2 foi de dafin. Se serveste cu polenta, adica mamaliga. Pofta buna! Mamaaa, ce foame mi s-a facut cand am vazut asta ... si ce apetisant arata... -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
16 Mar 2005, 09:30 AM
Mesaj
#51
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Dragul de cactus a postat urmatoarele in alta parte, dar am zis ca aici isi gaseste locul mai bine reteta lui - mie imi suna asemanator cu o supa de sfecla poloneza, sau borsht rusesc - are cineva idee?
Voi ce parere avetzi ? merita incercata, ca, chiar am pofta de o zeama calda... Sau, cum s-o mai dreg sa fie mai faina ? Ciorbã de sfeclã Ingrediente: 3 sfecle rosii, 1 ceapã, 1 cartof, 2 morcov, 1/2 lãmâie, 1 linguritã fãinã, sare, 1 legãturã pãtrunjel, putin unt. Mod de preparare: sfecla, cartoful si morcovul se pun la fiert în apã cu sare. Când sunt fierte bine, se scot si se paseazã, dar apa în care au fiert se pãstreazã. Ceapa se curãtã, se toacã si se cãleste în putin unt. Când s-a fãcut sticloasã, se pune fãina si se amestecã, pânã când se rumeneste usor. Atunci se adaugã legumele pasate si se pune o parte din apa în care au fiert. Se lasã sã fiarbã la foc potrivit 30 min., se sãreazã si se acreste cu zeamã de lãmâie. Când se trage de pe foc, se presarã pãtrunjel tocat. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
16 Mar 2005, 10:02 AM
Mesaj
#52
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
E mai curand o supa crema de sfecla ,asta e tiparul dupa care se fac toate supele-crema ,atita ca io nu agreez ceapa calita si o fierb si pe ea alaturi de celelalte legume.
Borsul rusesc contine pe linga sfecla ,ceapa ,morcovi ,cartofisi fasole boabe si varza si se acreste cu bors facut din tarite( reteta de familie !) -------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
16 Mar 2005, 06:26 PM
Mesaj
#53
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
O supa cu origine inspirata dar adaptata
Supa de dovlecei: 2 dovlecei mici-mijlocii o ceapa zdravana doua linguri de bulion bun, din ala adevarat ulei (de masline sau ce se gaseste) condimente la alegere o oala de 3 litri verdeata (patrunjel sau la alegere, dupa gust si posibilitati) Se curata dovleceii si ceapa, se spala, se taie dovleceii in cubulete iar ceapa se marunteste. Se caleste ceapa pe jumatate, se adauga cubuletele de dovlecel. Se calesc impreuna pana cand dovlecelul s-a patruns putin (si-a schimbat culoarea si consistenta). Se adauga bulionul, se mai caleste si dumnealui putintel (dar nu prea mult ca nu-i sanatos ), dupa care se umple oala cu apa. Se fierbe pana dovlecelul e numai bun de mancat. Se drege de sare, se adauga condimentele, se mai da un clocot si gata. La servire se adauga o lingura de smantana buna. Este delicoasa! Probabil ca bulionul se poate inlocui cu suc de rosii sau rosii iar supa la sfarsit se poate transforma in supa crema. Pofta mare! -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
20 Mar 2005, 10:07 PM
Mesaj
#54
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Michelle, daca nu-i cu suparare, baga si tu reteta de bors rusesc la "Supe si ciorbe" ca suna buna si e si de post.
-------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
10 Apr 2005, 12:58 PM
Mesaj
#55
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
-------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
22 Jul 2005, 11:04 PM
Mesaj
#56
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.024 Inscris: 6 September 04 Din: somewhere over the rainbow... Forumist Nr.: 4.413 |
Va rog! Urgent! Cum se pregatesc homarii?
-------------------- Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
|
|
|
23 Jul 2005, 01:46 AM
Mesaj
#57
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Ii arunci in apa clocotita, asa raman rosii Cum mor, e treaba lor. Fierti
Clestii ii spargi dup-aia cu ciocanul Se serveste cu lamâie, pâine alba + Beluga Mallossol. -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
23 Jul 2005, 02:14 AM
Mesaj
#58
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Flori, banuiesc ca e tarziu acum, dar vroiam doar sa adaug ca trebuie sa pui capacul pe oala dupa ce-i arunci in apa, ca risti sa te trezesti cu ei la plimbare prin bucatarie.
De fapt, ei s-ar omori inainte, se inteapa cu un cutit in ceafa, dar ma rog - e cam barbaric. De servit, se servesc cu lamaie si unt topit clarificat. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
23 Jul 2005, 02:20 AM
Mesaj
#59
|
|||
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Asa-i, Misti Mi s-a-ntamplat aceeasi chestie cu o anghila. Am prins-o cu un ziar ...................... da' acum serios: egal daca homar, langusta sau scampi: Se desface burta si se scoate matzul ( nu arata bine+ e gretos)In rest, go on. Daca tre' sa mearga repede: cu mirodenii de Provence, usturoi, gata. Servit cu orez(+curry) si salata de sezon. (+pâine de la bunica acasa [daca ai] ) Ca dessert, dude. Sau spuma de visine, daca nu sunt, zmeura sau mure. Hai Mara, da in monitoru' ma-si de ciuda Acest topic a fost editat de Cla: 23 Jul 2005, 02:45 AM -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
||
|
|||
23 Jul 2005, 01:23 PM
Mesaj
#60
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.024 Inscris: 6 September 04 Din: somewhere over the rainbow... Forumist Nr.: 4.413 |
Gata am scapat! Spre norocul meu au fost langustine, nu homari, ca daca trebuia sa fac operatia pe care a descris-o Mistinguett eram pierduta si homarii la fel saracii mai bine asa. Bietele langustine erau moarte, sper ca nu de prea mult timp, asa ca dupa ce le-am curatat dupa reteta lui Cla le-am aruncat in oala cu apa clocotita si le-am papat cu muuult usturoi Au fost bune ! ce-o mai fi om mai vedea!
-------------------- Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
|
|
|
23 Jul 2005, 06:46 PM
Mesaj
#61
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Sa va fie de bine, Flori.
-------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
23 Jul 2005, 07:05 PM
Mesaj
#62
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Fain, Flori
Cum zice si Misti, sa va fie de bine Stie cineva cum se face crap "albastru sau acru"? Se ia un crap. Ii dai in cap. Desfaci burta si scoti toate intestinele. Ai nevoie de un cutit cu tais bun. Se taie crapul in lung, asa ca o parte ramane cu sira spinarii, cealalta parte nu. Partea cu sira spinarii se prajeste Pt cealalta se pregateste apa, sare, piper, ceapa, foi de dafin, cuisoare, otet (sau vin rosu), zahar. Se lasa zeama aia sa clocoteasca. Cand e gata, se arunca pestele inauntru (isi capata culoarea albastra de la mucoasa daca e proaspat). Când pluteste pestele, e gata (vreo 10 min.) Se serveste cu cartofi (dar doar cu putina sare, ca strica gustul) + Salata (dar, la fel, cu putina sare, strica gustul pestelui) Pofta buna! Pt vineri Acest topic a fost editat de Cla: 23 Jul 2005, 08:11 PM -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 18 April 2024 - 08:23 PM |