HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

4 Pagini V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Intrebare...
Data'q
mesaj 20 Feb 2009, 11:12 PM
Mesaj #71


Clopotar
******

Grup: Admin
Mesaje: 4.343
Inscris: 17 September 04
Din: Capitala
Forumist Nr.: 4.495



Nu prea ştiu ce e aia "Manual", dar dacă pornesc doar cānd ai tu nevoie sounds good. smile.gif


--------------------
Clopot
Lauda tie, Doamne!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 21 Feb 2009, 12:04 AM
Mesaj #72


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 5.060
Inscris: 26 December 05
Din: Cimişoara
Forumist Nr.: 7.531



pe lāngă astea, neapărat trebuie să ştergi temporarele, progrămelul din System Tools nu face mai nimic īn privinţa asta... :

trebuie mai īntāi să poţi vedea folderele ascunse, pentru asta la proprietăţie folderelor bifezi "Show hidden files", sau poţi să foloseşti un Total Commander mai bine cu opţiunea respectivă activată, şi ştergi īntreg conţinutul următoarelor foldere:

C:\Documents and Settings\[username]\Local Settings\Temp
C:\Documents and Settings\[username]\Local Settings\Temporary Internet Files
C:\Windows\Temp

unele fişiere nu pot fi şterse, īnseamnă că sunt deschise de un proces sau program activ.

- verifică să ai un antivirus/internet security de īncredere, actualizat, scanezi īntreg sistemul;

- foloseşte un program de curăţat registri de gunoaie, recomand RegSupreme Pro, face minuni, īn urma curăţeniei după metodele de mai sus.

- servicii care pot fi dezactivate:

Automatic update
Background Intelligent Download
Remote Registry (gaură de securitate!)
Windows Messenger
Wireless (dacă ai un desktop conectat prin cablu)

- instalează Service Pack 3

- verifică să nu ai instalate mai multe imprimante decāt cea/cele pe care o/le foloseşti şi dezinstalează reminder-ele de procurat tonere sau update-urile de drivere, nu prea e cazul de aşa ceva

succes! spoton.gif


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Vot deBlam, gazetă de opinie necerută, dar oportună!
Fractalia
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maxmara
mesaj 21 Feb 2009, 12:00 PM
Mesaj #73


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 80
Inscris: 25 October 03
Din: Germania
Forumist Nr.: 1.052



QUOTE(Erwin @ 21 Feb 2009, 01:04 AM) *
pe lāngă astea, neapărat trebuie să ştergi temporarele, progrămelul din System Tools nu face mai nimic īn privinţa asta... :

trebuie mai īntāi să poţi vedea folderele ascunse, pentru asta la proprietăţie folderelor bifezi "Show hidden files", sau poţi să foloseşti un Total Commander mai bine cu opţiunea respectivă activată, şi ştergi īntreg conţinutul următoarelor foldere:

C:\Documents and Settings\[username]\Local Settings\Temp
C:\Documents and Settings\[username]\Local Settings\Temporary Internet Files
C:\Windows\Temp

unele fişiere nu pot fi şterse, īnseamnă că sunt deschise de un proces sau program activ.

- verifică să ai un antivirus/internet security de īncredere, actualizat, scanezi īntreg sistemul;

- foloseşte un program de curăţat registri de gunoaie, recomand RegSupreme Pro, face minuni, īn urma curăţeniei după metodele de mai sus.

- servicii care pot fi dezactivate:

Automatic update
Background Intelligent Download
Remote Registry (gaură de securitate!)
Windows Messenger
Wireless (dacă ai un desktop conectat prin cablu)

- instalează Service Pack 3

- verifică să nu ai instalate mai multe imprimante decāt cea/cele pe care o/le foloseşti şi dezinstalează reminder-ele de procurat tonere sau update-urile de drivere, nu prea e cazul de aşa ceva

succes! spoton.gif

Gata ! Ma apuc de treaba....smile.gif...merci-merci
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 21 Feb 2009, 12:00 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 22 Feb 2009, 11:54 AM
Mesaj #74


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



Cum merge?

Daca nu stii ce programe sa opresti, intra aici!


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maxmara
mesaj 22 Feb 2009, 02:22 PM
Mesaj #75


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 80
Inscris: 25 October 03
Din: Germania
Forumist Nr.: 1.052



QUOTE(Cucu Mucu @ 22 Feb 2009, 12:54 PM) *
Cum merge?

Daca nu stii ce programe sa opresti, intra aici!

Multumesc mult....lista aia a fost de mare ajutor....ca si celelate sfaturi. de altfel.....deja se vede ca se “misca“mai repede.Plus ca acum folosesc utorrent...se vede diferenta. thumb_yello.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabici
mesaj 9 Mar 2009, 01:58 PM
Mesaj #76


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 178
Inscris: 22 April 04
Forumist Nr.: 3.205



Ma juta si pe mine cineva sa introduc numar pagina intr-un fisier MS Office 2007?


--------------------
Don't breed and buy while homless pets die![/B]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rovaniemi
mesaj 9 Mar 2009, 02:26 PM
Mesaj #77


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 870
Inscris: 5 May 08
Forumist Nr.: 11.565



Te duci frumos și alegi meniul Insert. Pe urmă apeși pe butonul Page Number, și dinb lista derulantă ce apare alegi unde vrei să fie poziționat numărl paginii (sus, jos)


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabici
mesaj 9 Mar 2009, 02:40 PM
Mesaj #78


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 178
Inscris: 22 April 04
Forumist Nr.: 3.205



Da, pai asa am tot incercat si eu dar dupa ce aleg in care parte a paginii sa apara numarul, apare un mesaj dintr-o lista: "Save selection as page number". unsure.gif


--------------------
Don't breed and buy while homless pets die![/B]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rovaniemi
mesaj 9 Mar 2009, 08:35 PM
Mesaj #79


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 870
Inscris: 5 May 08
Forumist Nr.: 11.565



Mda, și de ce n-ai zis așa de la bun īnceput?!?

Uite ce zic ăştia de la MS:

http://support.microsoft.com/kb/933312

Nu pretind că pricep ceea ce descriu ei acolo, pentru mie nu-mi apare problema descrisă de tine, dar presupun că dacă execuţi īn mod corespunzător ce scrie acolo, apoi o să fie bine. Baftă!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabici
mesaj 19 Oct 2010, 12:24 PM
Mesaj #80


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 178
Inscris: 22 April 04
Forumist Nr.: 3.205



Am reusit in final dar am uitat sa va mai "spun".
Acum insa am o alta problema.
Cum listez dintr-un fisier pdf care nu imi da voie..sa il printez???????????


--------------------
Don't breed and buy while homless pets die![/B]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 19 Oct 2010, 04:29 PM
Mesaj #81


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 5.060
Inscris: 26 December 05
Din: Cimişoara
Forumist Nr.: 7.531



Probabil cei care au făcut PDF-ul īşi asigură astfel un drept exclusiv (de copyright). PDF-urile exact cu acest scop au fost create, să permită distribuirea unor documente protejate, spre a nu fi modificate sub nicio formă de utilizator, sau - īn cazul tău, de a nu putea fi listate. Teoretic nu cunosc nicio soluţie oficială, dar practic trebuie să existe o modalitate. De exemplu, poţi face un Print Screen (cu tasta dedicată), pagină cu pagină, Paste īntr-o foaie goală de Word şi apoi Print. E mai laborios şi dacă ai multe pagini nu prea ţine... smile.gif


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Vot deBlam, gazetă de opinie necerută, dar oportună!
Fractalia
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rovaniemi
mesaj 19 Oct 2010, 10:07 PM
Mesaj #82


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 870
Inscris: 5 May 08
Forumist Nr.: 11.565



Există tool-uri specifice pentru a sparge acest tip de protecție.

Have a look here:Unlocking PDF, care te va trimite aici. Trebuie să bagi locația și numele fișierului, și apoi Dumnezeu cu mila!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabici
mesaj 20 Oct 2010, 11:19 AM
Mesaj #83


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 178
Inscris: 22 April 04
Forumist Nr.: 3.205



Suuuuuuuuper, multumesc!


--------------------
Don't breed and buy while homless pets die![/B]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabici
mesaj 22 Dec 2010, 01:00 PM
Mesaj #84


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 178
Inscris: 22 April 04
Forumist Nr.: 3.205



Ma mai ajutati cu doua chestiute? cry.gif
1. in Word cum pot sa numar cate cuvinte am scris; mai exact: am de facut un eseu din 1000-2000 cuvinte? Banuiesc ca poate programul sa numere, nu sa ma pun eu sa o fac...

2. Browserul Internet Explorer are si el optiunea History? Adica sa vizualizez pe ce pagini am intrat iaeri sa zic.

Multumesc! biggrin.gif


--------------------
Don't breed and buy while homless pets die![/B]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rovaniemi
mesaj 22 Dec 2010, 02:17 PM
Mesaj #85


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 870
Inscris: 5 May 08
Forumist Nr.: 11.565



Prima e simplă. Deschizi īn Word fişierul cu pricina, apoi te duci la meniul File -> Properties, care īţi trīnteşte un ecran īn faţă. Din el selectezi tab-ul Statistics. Acolo īţi va afişa printre altele nr. de caractere (inclusiv spaţiile, sau excluzīnd spaţiile, apoi numărul de cuvinte, numărul de linii, de paragrafe etc.).

La al doilea nu ştiu ... adică are sigur, dar nu ştiu de unde poţi să vezi istoria ... nu de alta dar nu mi-am pus niciodată problema.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CharonOfNyx
mesaj 22 Dec 2010, 03:49 PM
Mesaj #86


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 702
Inscris: 4 January 09
Forumist Nr.: 12.814



QUOTE(Gabici @ 22 Dec 2010, 01:00 PM) *
2. Browserul Internet Explorer are si el optiunea History? Adica sa vizualizez pe ce pagini am intrat iaeri sa zic.

Ctrl + H



--------------------
E=mc2 - pe bune!
cine are curaj sa bage mana-n foc?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 24 Feb 2011, 09:26 PM
Mesaj #87


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.949
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



Ma poate ajuta cineva?

De cateva luni, din cand in cand, mi se inchidea compul cu acel neconditionat shut down de 90 sec.Faceam restart si lucram mai departe.
Azi dimineata insa, dupa o asemenea inchidere fortata, cand l-am deschis mi-a aparut un mesaj care spunea ca o fila e fie corupta, fie ca lipseste .... deci trebuie reinstalata.

Bun. Am luat CD-ul cu programul Windows (Windows XP Edition) si m-am apucat de treaba.

Am vazut ca exista posibilitatea de a o repara. Am intrat pe Repair Console si am ales optiunea a doua, adica R- repair.
Am fost intrebata care din cele doua versiuni trebuie reparata ( am doua Windows-uri instalate pe comp, primul-virusat, cu care imi era imposibil sa lucrez, si cel de-al doilea instalat de mine pe o alta partitie si cu care am lucrat mai bine de doi ani, cred.

Am facut optiunea necesara si mi s-a cerut sa introduc "Administrator Password" smile.gif
... problema e aici.
Pe hardul virgin, prima instalare de Windows mi-a facut-o un tip de la firma de unde am achizitionat programul. Nu mai tin minte daca mi-a cerut o parola pentru administrator, daca m-a pus pe mine sa tastez ceva ... mintea mea e ca o plaja pustie . Nu-mi amintesc nimic.

Totusi am incercat sa introduc o serie de cuvinte pe care le folosesc in mod frecvent ca passworduri .... poate -poate rolleyes.gif. Nici un rezultat. La fiecare actiune, dupa trei parole invalide, trebuia sa iau totul de la capat.

Intre timp mi-am instalat Windowsul pe o alta partitie, l-am activat si am intrat pe net.

Ceea ce ma scoate din minti e faptul ca pe partitia cu acea fila lipsa ( pe care nu o pot accesa ) se afla toata viata mea ... handbookuri, proiecte, biblioteca mea virtuala, absolut toate fotografiile facute in Iran (cred ca peste 10 000), dictionarele mele dragi, arhiva muzicala, textele publicate pe blog, galeriile cu picturi, o gramada de informatii clasificate in foldere si subfoldere, etc

Respectiva partitie e desemnata D si imi apare acum pe noul Windows insa cand vreau sa o deschid nu pot. Mi se cere sa o formatez.
Din cate stiu eu, formatarea inseamna stergerea tuturor datelor stocate.
La properties pentru partitia D mi se spune foarte clar 0 used space, 0 free space ...

Deci singura solutie ramane ca sa pot face ceva pentru a-mi repara precedentul windows si de a reinstala
<windowsroot>\system32\hal.dllNumai ca, fara Administrator Password, e imposibl.

Intrebari :
Stie cineva cum as putea afla/recupera passwordul de pe computer?

Daca de la inceput nu a existat nici o parola ce trebuie sa fac? Daca apas Enter fara sa scriu nimic ( am facut si asta), Setup-ul o ia de la capat.

Cunoaste cineva vreo metoda de a transfera cumva acele informatii (inaccesibile) din locatia lor pe partitia unde mi-am instalat Windowsul cu care lucrez acum?

Exista vreun program automat de reparare a acestei file cu bucluc?

Astept un nesperat ajutor. In minuni m-am dezobisnuit sa cred smile.gif.


--------------------
*_*_*

Pierdut īn Geometria Uitării
Căutānd Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rovaniemi
mesaj 24 Feb 2011, 11:49 PM
Mesaj #88


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 870
Inscris: 5 May 08
Forumist Nr.: 11.565



Īn principiu ar trebuie să instalezi un windows și pe partiția aia D:, bineīnțeles fără s-o formatezi chiar dacă installerul ți-o sugerează.

Probabil că partiția aia e NTFS iar windowsul pe care lucrezi tu e pe FAT32, și de-aia nu vede datele.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 25 Feb 2011, 06:36 AM
Mesaj #89


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.949
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



Asta am incercat sa fac de la bun inceput. Sa-mi instalez Windowsul pe acea partitie ( care avea mai mult spatiu, de vreo trei ori mai mare decat partitia C). Imposibil. Adica e imposibil fara sa o formatez. Mi se spune foarte clar in momentul in care trebuie sa fac optiunea.

Da, e NTSF. Totusi nu inteleg ce vrei sa spui. Anterior instalasem de pe acelasi CD un Windows pe aceasta partitie. Acum nu merge. Si cred ca nu merge tocmai din cauza acestei filei lipsa sau corupte.


--------------------
*_*_*

Pierdut īn Geometria Uitării
Căutānd Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rovaniemi
mesaj 25 Feb 2011, 09:15 AM
Mesaj #90


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 870
Inscris: 5 May 08
Forumist Nr.: 11.565



Atunci, fă altfel. Găseşte o partiţie alta decīt D: (eu cīnd zic D: mă refer la aia cu datele) unde sīnt date la care poţi renunţa, şi instalează acolo un Windows dar formatīnd partiţia ca să fie NTFS. Dacă Win e pe NTFS atunci ar trebui să recunoască şi datele de pe D:, care e tot NTFS.

Dacă nici alşa nu merge... nu ştiu.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lefty
mesaj 25 Feb 2011, 11:15 AM
Mesaj #91


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 41
Inscris: 13 August 08
Forumist Nr.: 11.884



Daca widows-ul e instalat pe partitia C si o formatezi nu influenteaza cu nimic partitia D.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 25 Feb 2011, 12:24 PM
Mesaj #92


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 15.792
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



QUOTE(lefty @ 25 Feb 2011, 10:15 AM) *
Daca widows-ul e instalat pe partitia C si o formatezi nu influenteaza cu nimic partitia D.

Corect !! thumb_yello.gif
Numai daca ai formatat tot hard-disk-ul, s-a dus dracului tot.

Acest topic a fost editat de Cla: 25 Feb 2011, 12:26 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lefty
mesaj 25 Feb 2011, 12:49 PM
Mesaj #93


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 41
Inscris: 13 August 08
Forumist Nr.: 11.884



Se poate formata oricare din partitii separat,nu e obligatoriu sa formatezi intreg hard disk-ul.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 25 Feb 2011, 01:10 PM
Mesaj #94


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 15.792
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



QUOTE(lefty @ 25 Feb 2011, 11:49 AM) *
Se poate formata oricare din partitii separat,nu e obligatoriu sa formatezi intreg hard disk-ul.

Zi-o asta unui afon, chiar ca-l bagi īn belele... rofl.gif

Edit: stii, citesc repede, si stii ce am citit de-a repezeala?
"Se poate sa-i futi pe parinti, separat, e aleatorie sa le dai din toate partile." rofl.gif

Acest topic a fost editat de Cla: 25 Feb 2011, 01:21 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lefty
mesaj 25 Feb 2011, 01:23 PM
Mesaj #95


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 41
Inscris: 13 August 08
Forumist Nr.: 11.884



rofl.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 25 Feb 2011, 02:28 PM
Mesaj #96


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.283
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



@exergy33
Mai exista o solutie, daca ai alt calculator si poti sa scri un CD bootabil cu Ubuntu de la ubuntu.com. Apoi inserezi CD-ul cu ubuntu in calculatorul unde ai diskul cu probleme si pornesti in Linux-ul. In Linux poti vedea partitia si daca ai un disk USB si partitia e inca accesibila atunci poti incerca sa-ti recuperezi datele.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CharonOfNyx
mesaj 25 Feb 2011, 02:52 PM
Mesaj #97


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 702
Inscris: 4 January 09
Forumist Nr.: 12.814



exergy, dupa descrierile tale tabela de partitii a hdd-ul e posibil corupta, iar partitia D este compromisa. Nici un format si nici un (re)install de windows nu te ajuta sa recuperezi datele. Ce zice Rovaniemi e aiurea caci windoze nu se poate instala pe o partitie "necitibila", de fapt nici un sistem de operare de pe planeta asta. Ce zice Marduk este parte a unei posibile solutii, dar daca e asa cum am diagnosticat eu, partitia D nu poate fi citita nici de pe linux.

Poti face un usb sau cd-rom bootabil cu un linux pe el si cu uneltele de pe linux sa recuperezi partitia, sau cat se poate din datele de pe partitia respectiva. Una din uneletele foarte eficace, cu care am reusit cu rata de succes foarte mare e testdisk. Are si versiune compilata pentru windoze cred. Poti sa incerci cu testdisk-ul ala e destul de intuitiv, insa daca sunt date importante acolo iti recomand sa apelezi la cineva care se pricepe. Unul cu experienta in domeniu, inteligent ... asa ca mine de exemplu. Bine, eu in afara de calitatile astea sunt si modest.

Serios acuma, incearca sa-l duci la cineva de meserie si cu cat mai repede, adica cu cat mai putine interventii pe hdd-ul ala, cu atat cresc sansele de reuperare.


--------------------
E=mc2 - pe bune!
cine are curaj sa bage mana-n foc?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 16 Mar 2011, 09:54 PM
Mesaj #98


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 5.060
Inscris: 26 December 05
Din: Cimişoara
Forumist Nr.: 7.531



Pentru cine mai are astfel de probleme (regret că n-am fost pe fază atunci) soluţia este GetDataBack from NTFS/FAT32. E puţin cam laborioasă şi tehnică, dar e singurul soft cu care am putut recupera date, chiar dacă discul a fost formatat şi reinstalat sistem pe el. Cu cāt sunt mai puţin fragmentate fişierele cu atāt sunt şanse mai bune de recuperare integrală. Aşa că recomand, īn afară de back-up periodic, defragmentaţi discurile mereu. Un windoze care merge greu e semn că e plin de temporare, erori de registry şi foarte fragmentat discul. Un utilitar foarte bun pentru asta este AVG PCTuneUp.


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Vot deBlam, gazetă de opinie necerută, dar oportună!
Fractalia
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 17 Mar 2011, 10:30 AM
Mesaj #99


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



QUOTE(exergy33 @ 24 Feb 2011, 09:26 PM) *
Pe hardul virgin, prima instalare de Windows mi-a facut-o un tip de la firma de unde am achizitionat programul. Nu mai tin minte daca mi-a cerut o parola pentru administrator, daca m-a pus pe mine sa tastez ceva ... mintea mea e ca o plaja pustie . Nu-mi amintesc nimic.

Probabil mesajul era "NTLDR is missing or corupt". NTLDR e managerul de boot.
Daca mai poti accesa sistemul windows initial, cand iti cerea parola trebuie sa dai simplu <enter> (adica nu are parola) si te trimite in consola comanda, unde dai fixmbr si fixboot, de regula "instalatorii" nu baga parole fara sa ti le spuna si tie, daca e comp personal. Daca asta nu functioneaza, trebuie sa editezi manual boot.ini - vezi ca asta e ascuns si read only, ca sa il editezi trebuie sa ii dai jos atributele alea. O alta comanda utila de la consola e bootcfg, dar pe asta nu prea o stiu eu folosi cum trebuie, ma documentez si revin.

Nu iti face niciun cdrom cu ubuntu, e prea multa bataie de cap, din windows descarca un .iso cu ubuntu, monteaza-l cu PowerIso sau DaemontLite, si, la pornirea Ubuntului alege "Run from windows". Iti va monta toate partitiile, fie ele windows sau linux. Daca nici asa nu iti poti accesa partitia aia, treci pe metoda lui bagea Erwin, e singura care te mai salveaza, dar e cam mult de munca.

Nu ne-ai spus daca partitia pe care ai instalat windowsul acum ai facut-o dupa, sau era deja facuta inainte de incident.


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 20 Mar 2011, 08:03 PM
Mesaj #100


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.949
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



QUOTE(Cucu Mucu @ 17 Mar 2011, 11:30 AM) *
Nu ne-ai spus daca partitia pe care ai instalat windowsul acum ai facut-o dupa, sau era deja facuta inainte de incident.


Era facuta inainte de accident.

Iti multumesc pentru sfaturi, si tie si lui Erwin. Spre norocul meu am reusit sa rezolv problema cu ajutorul unui necunoscut ... noroc in toata regula smile.gif. Am povestit pe larg in jurnal etapele 'odiseei' computerului virusat.

Parca era cineva pe aici, inteligent, cu experienta in domeniu si ... modest smile.gif.
Nu de alta dar se lauda ca stie cum sa ridice un filtru direct de pe calculator, adica fara un program anti-filtru.
Ma intereseaza sa invat operatiunea ... dar ma intereseaza si un program anti-filtru eficient (din acelea cu care isi ridica filtrele cei carora li se blocheaza la serviciu accesul pe Facebook ).


--------------------
*_*_*

Pierdut īn Geometria Uitării
Căutānd Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabici
mesaj 21 Mar 2011, 09:36 AM
Mesaj #101


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 178
Inscris: 22 April 04
Forumist Nr.: 3.205



Din nou vin cu o intrebare: vreau sa printez de aici:

http://www.scribd.com/doc/36495052/Autopsia-holocaustului

Daca incerc sa printez direct de pe pagina nu se vad literele cu diacritice; daca vreau sa copiez textul intr-un fisier ca sa il listez apoi de acolo, din nou literele cu diacritice sunt inlocuite cu tot felul de simboluri. Care e rezolvarea? cry.gif


--------------------
Don't breed and buy while homless pets die![/B]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rovaniemi
mesaj 21 Mar 2011, 10:45 AM
Mesaj #102


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 870
Inscris: 5 May 08
Forumist Nr.: 11.565



QUOTE(Gabici @ 21 Mar 2011, 09:36 AM) *
Din nou vin cu o intrebare: vreau sa printez de aici:

http://www.scribd.com/doc/36495052/Autopsia-holocaustului

Daca incerc sa printez direct de pe pagina nu se vad literele cu diacritice; daca vreau sa copiez textul intr-un fisier ca sa il listez apoi de acolo, din nou literele cu diacritice sunt inlocuite cu tot felul de simboluri. Care e rezolvarea? cry.gif


Am senzaţia că, īn cel mai bun caz, literele cu diacritice romāneşti or să apară cum trebuie doar dacă deschizi documentul pe un calc. care rulează Windows Vista sau mai mare (acolo unde sīnt folosite diacriticile romāneşti corecte).

Dacă nici aşa nu e OK, problema e īn curtea celui care a uploadat documentul.

Părerea mea.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 21 Mar 2011, 11:51 AM
Mesaj #103


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



QUOTE(exergy33 @ 20 Mar 2011, 08:03 PM) *
Nu de alta dar se lauda ca stie cum sa ridice un filtru direct de pe calculator, adica fara un program anti-filtru.
Ma intereseaza sa invat operatiunea ... dar ma intereseaza si un program anti-filtru eficient (din acelea cu care isi ridica filtrele cei carora li se blocheaza la serviciu accesul pe Facebook ).


Probabil ca te referi la filtrele instituite in firewall. Nu se pot ridica daca nu ai drepturi administrative pe acel computer, dar se pot ocoli elegant (din cate stiu eu, dar nu sunt pro, am cunostinte doar la nivel de hobby).


Procedura ar fi cam asta:

Pe taskbar : Start> Run, in fereastra run tastezi cmd. In consola tastezi comanda ping hanuancutei.com (de ex.) si iti va returna ip-ul siteului. In browser, in loc de adresa alfanumerica bagi ip-ul et voilla.

Daca blocajul e si pe ip, atunci convertesti cifrele ip-ului in hexa .

Acest topic a fost editat de Cucu Mucu: 21 Mar 2011, 11:51 AM


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rovaniemi
mesaj 21 Mar 2011, 07:55 PM
Mesaj #104


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 870
Inscris: 5 May 08
Forumist Nr.: 11.565



QUOTE(Rovaniemi @ 21 Mar 2011, 10:45 AM) *
Am senzaţia că, īn cel mai bun caz, literele cu diacritice romāneşti or să apară cum trebuie doar dacă deschizi documentul pe un calc. care rulează Windows Vista sau mai mare (acolo unde sīnt folosite diacriticile romāneşti corecte).

Dacă nici aşa nu e OK, problema e īn curtea celui care a uploadat documentul.

Părerea mea.


Ei bine, este şi nu este aşa ... am īncercat să deschid documentul de pe calc. de acasă, care rulează Win XP Professional service pack 3. Se vede perfect, cu diacritice şi tot.

Culmea e că şi pe celălalt calc. aveam practic acelaşi sistem de operare (nu ştiu ce SP am acolo, totuşi); pe ambele calc. Este instalat şi Language = Romanian.

Deci, nu ştiu ce să zic. Primul īndemn ar fi să instalezi Language = Romanian din Regional and Language Settings din Control Panel, dacă nu īl ai deja (despre asta nu te-am mai īntrebat, am presupus implicit că le ai instalate) ...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 21 Mar 2011, 08:29 PM
Mesaj #105


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 15.792
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



E o diferenta īntre diacriticele turcesti, care sunt de regula pe XP si cele romānesti, corecte, ca aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/WP:DVN

smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

4 Pagini V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 20 October 2017 - 09:06 AM
Ceaiuri Medicinale Informatii despre Certificat Energetic