Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Acest Subforum este dedicat discutiilor avānd ca temă principală Politica Externa.
Vă invităm să folositi un limbaj decent. Dacă este cazul, contraziceti argumentat idei, nu atacati forumisti.
Totodată, vă rugăm să nu citati mesajul imediat precedent, iar, in cazul articolelor din ziare, redati numai paragrafele importante, nu intreg articolul si mentionati sursa.
Vă invităm la un dialog care să promoveze Arta de a conversa!
![]() ![]() |
14 Jun 2010, 06:38 AM
|
|
![]() Domnitor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 6.073 Inscris: 9 December 06 Din: Undeva, in acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
Daca e marti e ..... Flandra. Sa vedem daca belgienii vor continua sa traiasca in pace in aceiasi tara, Belgia, in doua regiuni complet autonome sau in doua noi state.
Acest topic a fost editat de Marduk: 14 Jun 2010, 11:13 AM -------------------- Cunoaşterea omului, este īnceputul perfecţiunii. Cunoaşterea Divină, este īmplinirea perfecţiunii.
"ceea ce-L poate defini pe Dumnezeu este sa te gandesti la El ca o intrupare a legilor naturii" (S.Hawking) "A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) |
|
|
|
14 Jun 2010, 10:18 AM
|
|
![]() Domnitor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 3.141 Inscris: 27 December 08 Din: za great milky way Forumist Nr.: 12.719 |
daca e marti, a fost belgia.
-------------------- sunt un conspirationist- cred in conspiratia prostilor. am si dovezi.....
porc misogin tradator de tara. reprezentant de frunte al mosierimii, clasa declasata cu interese religioase folosite pentru a controla turma. |
|
|
|
14 Jun 2010, 11:18 AM
|
|
![]() Domnitor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 6.073 Inscris: 9 December 06 Din: Undeva, in acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
posibil, cand te gandesti ce razboaie si crime religioase au avut loc in acea zona geografica, parca iti vine sa te intrebi, oare nu era mai bine sa se separe de la bun inceput, ce perversa este istoria ne la sa sa ne macelarim intre noi consemnd laconic toate aceste intamplari, ca la final sa-si rada in barba parca zicand "v-am spus eu ca asa o sa se termine".
Acest topic a fost editat de Marduk: 14 Jun 2010, 11:18 AM -------------------- Cunoaşterea omului, este īnceputul perfecţiunii. Cunoaşterea Divină, este īmplinirea perfecţiunii.
"ceea ce-L poate defini pe Dumnezeu este sa te gandesti la El ca o intrupare a legilor naturii" (S.Hawking) "A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) |
|
|
|
| Promo Contextual |
14 Jun 2010, 11:18 AM
|
|
ContextuALL |
|
|
|
|
14 Jun 2010, 11:33 AM
|
|
![]() Domnitor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 3.141 Inscris: 27 December 08 Din: za great milky way Forumist Nr.: 12.719 |
referitor la .be, pana la razbel , astia or sa isi dea in cap si mai tare decat pana acum pe placutele bilingve si alte prostii de genul asta. romanii si ungurii au fost mici copii pe langa fraierii europei de vest asa cum sunt porecliti.
cu alte cuvinte balcaniul s-a potolit cu chestii din astea retrograde si taman in tara comisarilor ioropeni sa vezi faze de genul asta. de fapt nici comisarii nu se simt prea bine, ultimul sport la brucseles fiind jefuirea in plina zi a fonctionarilor ioropeni. -------------------- sunt un conspirationist- cred in conspiratia prostilor. am si dovezi.....
porc misogin tradator de tara. reprezentant de frunte al mosierimii, clasa declasata cu interese religioase folosite pentru a controla turma. |
|
|
|
14 Jun 2010, 01:39 PM
|
|
|
Domnitor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 13.632 Inscris: 30 January 04 Din: EU Forumist Nr.: 2.042 |
Daca e marti e ..... Flandra. Sa vedem daca belgienii vor continua sa traiasca in pace in aceiasi tara, Belgia, in doua regiuni complet autonome sau in doua noi state. Sunt de mult doua regiuni autonome, cu guverne locale si parlamente locale. Cunosc situatia din belgia bine zic io. Flamanzii : afaceristi, bancheri, industrialisti, etc care muncesc din greu, inclusiv weekendurile. Participa masiv la bugetul federal al Belgiei. Sunt amabili, prietenosi cu toti strainii care viziteaza Flandra. Vorbesc pe langa limba materna olandeza ( o asa zisa limba flamanda ne-existand !) franceza , pe care nu-i obliga nimeni s-o invete dar au nevoie de aceasta in toate relatiile de afaceri pe care le au in toata Belgia precum si in Europa .... apoi, engleza.... germana... Valonii : unii muncitori , altii trantori. Cand vine vorba de weekend lasa totul balta si nu-i mai gasesti ( cam la fel ca la noi !) . Nationalisti ... vorbesc aproape in exclusivitate franceza.... avand pretentii ca flamanzii sa le vorbeasca in aceasta limba ( dar viceversa nu !)....sa nu le spui ceva de bine despre flamanzi ca iau foc... Nu sunt prea prietenosi cu turistii straini ( de altfel ca si toata partea de nord a Frantei ). Regiunea lor e axata mai mult pe agricultura decat industrie. De aici si efortul mai mare pentru contributia la bugetul federal al Belgiei. Casa regala belgiana este cea care face eforturi deosebite sa tina unita Belgia. Nu cred ca Belgia se va sparge in doua state total indepndente ! Situatia de acolo e prea complicat pentru asa ceva.... Mai exista zona din jurul capitalei Bruxelles care ( cu toate ca este francofona ) concentreaza acolo pe toti grangurii flamanzi si valoni ... apoi mai e zona autonoma de langa granita cu Germania ... Si apoi disputa nu are nicio legatura cu religia... marea majoritatea fiind catolici Io de cate ori am calatorit in Belgia m-am simtit foarte bine in Flandra si zona Bruxelles , pe cand in Valonia.... Acest topic a fost editat de March: 14 Jun 2010, 01:43 PM -------------------- Jumatate din a fi destept este sa stii la ce esti prost.
C. Northcote Parkinson |
|
|
|
14 Jun 2010, 02:14 PM
|
|
Casa regala belgiana este cea care face eforturi deosebite sa tina unita Belgia. Nu cred ca Belgia se va sparge in doua state total indepndente ! Situatia de acolo e prea complicat pentru asa ceva.... Mai exista zona din jurul capitalei Bruxelles care ( cu toate ca este francofona ) concentreaza acolo pe toti grangurii flamanzi si valoni ... apoi mai e zona autonoma de langa granita cu Germania ... de ce nu crezi? e foarte posibil sa existe 2 state: b1 si b2. nici casa regala nu poate impiedica la nesfarsit divortul poporului. franta trage tare sa ii anexe pe fraierii de valoni , de fapt asta e toata schema : cei din v nu stiu decat ca vor inlocui o tata de supt cu alta de aceeasi limba. -------------------- sunt un conspirationist- cred in conspiratia prostilor. am si dovezi.....
|
|
|
15 Jun 2010, 04:38 PM
|
|
|
Domnitor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 13.632 Inscris: 30 January 04 Din: EU Forumist Nr.: 2.042 |
Pericol de dictatura īn statele din Europa cu datorii mari
Democraţia īnsăşi este īn pericol īn ţările europene cu probleme grave de deficit bugetar. Avertismentul, poate cel mai grav din cele auzite pīnă acum, a fost lansat de īnsuşi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. In Romanica e pe cale de a se instala !! -------------------- Jumatate din a fi destept este sa stii la ce esti prost.
C. Northcote Parkinson |
|
|
|
15 Jun 2010, 05:27 PM
|
|
Trebuie sa fim in ton cu vremurile, adica numai ei cu dictatura sa avem si noi dictatura noastra. Apropo sa sti ca motiunea nu a trecut, deci s-ar putea sa ai dreptate ne indreptam cu pasi repezi catre dictatura lui Basescu.
-------------------- Cunoaşterea omului, este īnceputul perfecţiunii. Cunoaşterea Divină, este īmplinirea perfecţiunii.
|
|
|
25 Jun 2010, 02:07 PM
|
|
E criza mare bre, gretili isi vinde tara, insulele, pentru a scapa de datoriile zilelor in care de dimineata pana seara stateau la tavera urmarind cotatiile bursiere.
Acest topic a fost editat de Marduk: 25 Jun 2010, 02:14 PM -------------------- Cunoaşterea omului, este īnceputul perfecţiunii. Cunoaşterea Divină, este īmplinirea perfecţiunii.
|
|
|
11 Jul 2010, 01:28 PM
|
|
O parte a economistilor vad cu ochi buni dezmembrarea zonei euro! Ce parere aveti? Cum ar evolua Romania alaturi de Moldova intr-o zona economica in care nimic nu s-ar mai raporta la euro? Eu as fi de acord cu asta in parte dar nu as fi de acord sa se renunte la UE si NATO sau o alta forma de pact militar european.
-------------------- Cunoaşterea omului, este īnceputul perfecţiunii. Cunoaşterea Divină, este īmplinirea perfecţiunii.
|
|
|
12 Jul 2010, 11:22 AM
|
|
romania nu este in zona euro deci nu are de unde sa iasa. greu la tradus articole cu ziaristi romani crizati .
-------------------- sunt un conspirationist- cred in conspiratia prostilor. am si dovezi.....
|
|
|
21 Jul 2010, 05:47 PM
|
|
Un pas catre suspendarea suveranitatii statelor membre UE. Pana la urma se pare ca in istorie faptul ca nu poti emite moneda proprie dovedea o lipsa a suveranitatii, azi constatam ca votul poate fi o alta "moneda" pentru ati demonstra suveranitatea sau nu.
Acest topic a fost editat de Marduk: 22 Jul 2010, 01:01 PM -------------------- Cunoaşterea omului, este īnceputul perfecţiunii. Cunoaşterea Divină, este īmplinirea perfecţiunii.
|
|
|
22 Jul 2010, 12:18 PM
|
|
nici o legatura intre anuntul asta si spumele lui basescu ca s-au legat de achizitiile publice romane cele prea curate?
si nici anuntul asta http://www.zf.ro/business-international/fr...bugetar-6666537 sa nu mai poata romanasul patriot sa isi fure in liniste tara Acest topic a fost editat de turbo trabant: 22 Jul 2010, 12:24 PM -------------------- sunt un conspirationist- cred in conspiratia prostilor. am si dovezi.....
|
|
|
22 Jul 2010, 01:12 PM
|
|
nu inteleg legatura intre Basescu, achizitiile publice, suveranitatea si romanasul patriot?
|
|
|
22 Jul 2010, 01:15 PM
|
|
in curand nu va mai fi suzeranitate pe achizitiile publice in toata UE. de aia e basicat basescu ca l-a scos profa UE la tabla cu govern cu tot si nu a trecut clasa.
era un termen contradictoriu acolo : patriot si hot -------------------- sunt un conspirationist- cred in conspiratia prostilor. am si dovezi.....
|
|
|
22 Jul 2010, 03:22 PM
|
|
QUOTE in curand nu va mai fi suzeranitate pe achizitiile publice in toata UE. din cate stiu atat Romania cat si alte state din UE sunt pe cale sa faca toate achizitiile prin licitatii on line, publice, clare fara dubii. QUOTE de aia e basicat basescu ca l-a scos profa UE la tabla cu govern cu tot si nu a trecut clasa. crezi ca e "basicat basescu" ca UE vrea claritate in domeniul achizitiilor publice? -------------------- Cunoaşterea omului, este īnceputul perfecţiunii. Cunoaşterea Divină, este īmplinirea perfecţiunii.
|
|
|
22 Jul 2010, 04:27 PM
|
|
da cred ca e.
|
|
|
![]() ![]() |
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 30 July 2010 - 12:24 AM |