Sarbatori Luminate!



Maine merg sa duc pachetele rezultate in urma actiunii umanitare Propunere (in)decenta de Paste. Revin cu detalii si poze. :)

Clubul de Carte

Dupa ce am amanat-o de mai multe ori (de vreo 4 ori in decurs de vreo 6 luni) cu sugestia ei de a lansa un Club al Cartii, denise s-a hotarat sa-l lanseze singura, ceea ce a si dus cu brio la indeplinire.
Si foarte bine a facut, pentru ca e o idee foarte faina, din care cu totii vom avea de castigat, atat cei care citesc cartile respectivilor autori, cat si cei care se rezuma la a citi comentariile scrise de primii.

Detalii si informatii despre Clubul de Carte la adresa http://www.hanuancutei.com/forum/index.php?showforum=154.

Cel care deschide clubul, pentru luna septembrie, este Umberto Eco. V-ati inscris? ;)

Upgrade la Han

Provocare la conversatie

De-a lungul timpului, la Han s-au inregistrat destule avertizari si suspendari temporare ale conturilor pentru diversi forumisti, urmare a incalcarii regulamentului. Unii dintre ei s-au linistit, altii au continuat sa-l incalce, au urmat alte avertizari… insa suspendari definitive ale conturilor sunt foarte putine la Han - doua sau trei (cu exceptia suspendarilor definitive urmare a spam-ului).

Sunt unii forumisti insa care exagereaza in incalcari repetate ale regulamentului. Au contul suspendat o perioada, revin, iar, dupa un timp, incalca din nou regulamentul.

Pentru acestia, ca o ultima posibilitate de a participa la activitatile de la Han, propun incepand de luna aceasta o provocare.
Astfel, in cazul in care un forumist ar urma sa aiba contul suspendat definitiv, acesta este provocat o luna de zile din momentul deciziei sa promoveze la nivel maxim al posibilitatilor sale intelectuale arta de a conversa in cadrul discutiilor de la Han.
Daca la finele acestor 30 de zile dovedeste ca a promovat arta de a conversa si ca a sustinut activ si constructiv discutiile de la Han, toate avertizarile sunt sterse.

Insa, un mic amanunt. Pe parcursul celor 30 de zile respectivul forumist porneste de la prezumtia de… vinovatie (pe care a dovedit-o prin incalcarea precedenta a regulamentului). Orice mesaj, public sau privat, care incalca regulamentul, fie ca este vorba de un simplu off-topic, va duce la suspendarea contului.

Totodata, absenta din cadrul discutiilor pe parcursul celor 30 de zile sau o participare mediocra (chiar daca aceasta nu incalca regulamentul) duce la suspendarea definitiva a contului.

Pe parcursul celor 30 de zile forumistul va avea setat ca titlu Provocat la conversatie si va fi anuntat in topicul Provocari din sectiunea “Penalizari”.
Decizia de suspendare sau nu a contului in timpul sau la finalul celor 30 de zile apartine administratorului comunitatii.

Asadar… Suspendare? Nu, daca treci de… Provocare. ;)

PS: Pentru cei care se intrebau daca dupa aceasta noua ‘gaselnita’ penalizarile pentru nerespectarea regulamentului vor fi mai drastice, raspunsul este da.

Tarile Lumii

Romania, Statele Unite ale Americii, Germania, Franta, Canada, Moldova, Austria, Italia, Spania, Israel, Olanda, Irlanda, Iran, Marea Britanie, Elvetia, Belgia, Portugalia, Ungaria, Turcia, Suedia, Grecia, Polonia, Norvegia, Brazilia, Australia, Japonia, Bulgaria, Emiratele Arabe Unite, Finlanda, Cehia, China, Danemarca, Mexic, Egipt, India, Siria, Yugoslavia, Cipru, Slovacia, Argentina, Monaco, Croatia, Lituania, Rusia, Arabia Saudita, Slovenia, Indonezia, Ucraina, Tailanda, Africa de Sud, Noua Zeelanda, Filipine, Peru, Vietnam, Palestina, Chile, Oman, Luxemburg, Letonia, Serbia si Muntenegru, Venezuela, Liban, Algeria, Qatar, Malayesia, Bosnia si Herzegovina, Columbia, Macedonia, Coreea, Taiwan, Kuwait, Coasta de Azur, Singapore, Iordania, Estonia, Hong Kong, Tunisia, Kazahstan, Nigeria, Azerbaijan, Costa Rica, Pakistan, Ecuador, Republica Dominicana, Malta, Georgia, Albania, Seychelles, Libia, Islanda, Sudan, Bahrein, Senegal, Kenya, Puerto Rico, Belarus, Bolivia, Coreea de Sud, Jamaica, Armenia, Mauritius, Monaco, Andorra, Uruguay, Sri Lanka, Ghana, Irak, Burkina Faso, Nicaragua, Sierra Leone, Salvador, Bangladesh, Yemen, Cuba, Uganda, Paraguay, Guatemala, Benin, Macau, Mongolia, Bermuda, Insulele Faroe, Vatican, Uzbekistan, Panama, Insulele Turks si Caicos, Ruanda, Trinidad si Tobago, Zair, Liechstenstein, Insulele Cayman, Reunion, Bahamas, Coasta de Azur, Guiana Franceza, Zambia, Madagascar, Afghanistan, Mauritania, Fiji, Guadalupe, Regiunea Asia / Pacific, Gibraltar, Guineea Ecuatoriala, Congo, Haiti, Mali, Sfanta Lucia, Bhutan, Antigua si Bermuda, Tanzania, Vanuatu, Honduras, Gabon, Grenada, Nepal, Brunei, Polynesia Franceza, Martinique, Niger, Mozambic, Laos, Myanmar…

Huh, am terminat. In ordine, in functie de numarul de vizitatori, lista tarilor de unde a fost accesat Hanul in ultimele zece luni.

Multumim tuturor pentru vizita! Si asteptam Insulele Feroe, dupa cum discutam cu o forumista. :D

Ah, si bine v-am regasit pe blog! ;)

Later Edit: Sunt si insulele Feroe, nu le vazusem eu. :D

Mesaje Private & Noutati

1800 de PM-uri am primit in ultimele 18 luni. Dintre care vreo 3 spamuri.

Bine v-am regasit in 2007, pe blog! :)

In februarie se va incheia al doilea concurs foto si voi lansa (in sfarsit!) forumul sugerat de oiski. De fapt unul dintre ele, al doilea luna viitoare posibil.

Din pacate, astazi a trebuit sa banez si un forumist pe forumul “Universul Credintei” - reamintesc pe aceasta cale ca acel subforum in special si Hanul in general sunt dedicate discutiilor intre prieteni, nu celor ce se inregistreaza pentru a demonstra un anumit lucru sau pentru a denigra pe cineva / ceva.

La curanda recitire!

Noutati la Han

Planuri pentru o zi de vineri…

Planuri legate de Han, dupa o absenta de vreo 3 zile”. Punctual:

1. Validarea noilor conturi.

2. Nominalizarea pentru o noua Masca de Aur.

3. Clasamentul pentru cele doua teme de la Creatii pe o Tema data si posibil lansarea noilor teme (desi cred ca asta se va intampla luni).

4. Clasamentul pentru Culturalia 5000 si lansarea unei noi etape.

5. Materiale pentru forumul Bănci: Stiri bancare si Informatii financiare

6. Lansarea unui concurs la Arta Vizuala (propus de Colimator).

7. Lansarea unui nou subforum dedicat serviciilor publice.

Cam atat, deocamdata, pe langa taskurile administrative si de moderare. Ia destul timp, dar daca e facut cu pasiune… ;)

Primul subforum cu 100.000 mesaje

Anuntam cu ceva vreme in urma ca pe la sfarsitul lui august vom avea primul forum cu 100.000 de mesaje la Han. Ei, s-a intamplat la inceputul lui septembrie, mai exact 7 septembrie, ora 12:14, cand a fost trimis mesajul cu numarul o suta de mii in cadrul forumului Poiana lu’ Iocan:
Poiana lu' Iocan
Sa fie intr-un ceas bun, asteptam milionul! :)

Pana atunci, alte doua subforumuri candideaza pentru numarul 100.000: Peripetii la Gura Sobei si Jocurile Hanului. Astfel, probabil ca la inceputul lui 2007 vom avea un al doilea forum cu 100.000 de mesaje.

Pana atunci, ma duc sa joc Masca de Aur si Culturalia 5000 - Concurs de Cultura Generala (care in scurt timp implineste 2 ani de la lansare).

Iar pe voi va astept sa trimiteti nominalizarile pentru Creatii pe o tema data.

Astazi revine la Han, dupa o absenta de mai bine de doi ani (asta in cazul in care nu luam in calcul concursul din noiembrie), competitia Forumistul Lunii, sub titlul (mai adecvat, consider eu) de Cronicarul Lunii.

Cronicarul Lunii nu este neaparat cel mai activ forumist din luna respectiva, ci persoana care, in opinia dumneavoastra, a promovat cel mai bine ideea Hanului, anume Arta de a Conversa.
Poate fi un membru inregistrat in luna pentru care se voteaza sau un forumist care se afla de ani buni la Han.

Singura conditie este, dupa cum mentionam, ca forumistii nominalizati sa promoveze “Arta de a conversa”.

Puteti nominaliza Cronicarul Lunii August 2006, la adresa http://www.hanuancutei.com/forum/index.php?showtopic=7891